婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

五個月俾BB吃雞精咸豬骨粥,唔發火無當我病貓

唔係呀嘛!好在我奶奶識得咩可以俾bb食,咩唔可以俾bb 食

伯爵府

好彩bb脫離左佢魔掌

別墅

回覆:忍忍忍 的帖子

你奶奶傻架?我奶奶又係咁,你睇緊d唔好比佢餵bb!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁細個食咁咸

男爵府

引用:上回講到99老爺剃BB眼眉。呢次,奶奶仲顛!

原帖由 忍忍忍 於 12-06-04 發表
上回講到99老爺剃BB眼眉。
呢次,奶奶仲顛!!!
BB四個月,我返出來做野了,做全職
你老公咩反應?

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

回覆 mercy_mama 的帖子

我老公認為我巖,但99無錯,佢系甘樣湊大三個,都無事,我唔應該甘緊張。無常識原來都可以遺傳!!!

WHCS  咁就死得啦  發表於 12-6-16 12:19

男爵府

引用:回覆+mercy_mama+的帖子 我老公認為我巖,

原帖由 忍忍忍 於 12-06-05 發表

我老公認為我巖,但99無錯,佢系甘樣湊大三個,都無事,我唔應該甘緊張。無常識原 ...
我老公都係咁上下!但好在佢好緊張D細路,所以只要對D細路有少少危機都唔俾做。
開頭我C6都話我要求高,結果有次我C6睇住99同個女沖涼(女有8個月大,而我返緊工,由個女出世開始我唔俾人地同佢沖),點知我99浸咗個女落水(連頭/全身落水),我老公先識驚,我就,我仲好冷靜咁叫我C6俾99冲多幾次,等佢熟手D,但我C6已經唔敢!
我99仲話我個女係因為佢無時停,冲涼會"yuk",所以先浸到,佢話正常的BB落水係會大字型定咗唔"yuk"喎!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

乜你99以前未幫過佢個仔沖涼咩?知唔知會浸親BB????好危險~~~~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

好想知你C6當時在唔在場, 有咩反應?

另, 剃頭剃眉都好似唔覺你有講你C6嘅反應嘅? 我好8, 好想知~~

大宅

回覆 SillyPigPig 的帖子

剃左條眉佢當場呆左,然后鬧去老豆,唔小心,跟住同我講,無嬲,眉毛總有一日會生翻出來。。
無整親只眼,即系無事,忍下(又忍),無令我難做。。。
今日啊女滿月,無搞到大家甘唔開心,何況都剃左了,唔通叫我啊媽整返D眉毛上去咩?
一陣仲要去擺江滿月酒,你忍下!!開心D。。唔開心都無黑口黑面。。。
其實C6講甘多廢話,無非得兩個字——忍下!!!

SillyPigPig  你快啲問你C6攞錢去進修啦, 要去學忍術呀~~~  發表於 12-6-5 11:34

男爵府

引用:回覆+mercy_mama+的帖子 乜你99以前未幫過

原帖由 忍忍忍 於 12-06-05 發表

乜你99以前未幫過佢個仔沖涼咩?知唔知會浸親BB????好危險~~~~
我老公就係話佢阿媽湊大3兄弟一定無問題,但我就話唔得(因為我知佢3兄弟細時係嫲嫲湊),所以嘈到要離婚咁滯。
c6話我唔妥佢阿媽,睇少佢!

事後我仲串C6:想D細路沖涼時唔"yuk",浸死佢先咪得囉!

結果:,以後細路所有嘢我話事!

大宅

回覆 忍忍忍 的帖子

俾99訓練左我七年,現在我系忍者~~~龜。。。

WHCS  點解要忍  發表於 12-6-16 12:21

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

回覆:五個月俾BB吃雞精咸豬骨粥,唔發火無當我病貓

你真系好忍得,但唔好做幫空害左個B,B仲細好需要父母保護!老豆經以放棄,做媽子ge一定要睇住個B。忍系冇用,以後有乜事唔好後悔!

大宅

回覆 忍忍忍 的帖子

你叫你6299剃去自己的眉毛,都一樣唔緊要㗎!始終會生番。

水晶宮

而家既99真係好有問題, 成日同以前比

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

子爵府

我99試過比湯圓我個6個月BB 食.......有次爆響口領功時講左出來......
嬲到我死死下~~ 唔出得聲~~

WHCS  點解唔出聲  發表於 12-6-16 12:21

珍珠宮

子爵府

我99試過餵溝希利賓立俾我6個月BB飲, 我嘈我老公.
我亞媽俾忌廉蛋糕我1歲嘅仔食, 我直頭發我媽爛TIM, 邊個唔跟我規矩, 天皇都無面俾呀!

WHCS  冇錯  發表於 12-6-16 12:22

首頁

尾頁

跳至