自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2011至尊種植勳章 畀面勳章

畢加索展覽純是為了給本港做一個形象,絶對唔歡迎一家大小參觀!
我給小孩子安排畫紙畫筆用作欣賞 方法。因小孩只可以用此方法去理解,而且我們只是用五分鐘左右,又不防外他人,更可以叫小孩安靜地細心欣賞,但是情況是不停有保安人員團團在你左右為難,反而是那些保安在叫人不安及造成巿民不便!而且其他欣賞中的巿民也小聲說:「他們真是小提大造。」「外國也是讓小孩坐下靜靜地畫畫,為何要阻止小朋友?」....
為何如斯偉大的畫家藝術展只可以給人走馬看花!
(因為各位的意見,所以我修改一下言辭,如令人不安請見諒!)

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

我明妳講: 保安限制人流, 催人走。
但, 這與特首專利有何關係? 唔係太明?

複式洋房

有關方面真系做得唔好喎!咁好嘅活動都唔識得做深入D嘅文化活動.如果佢覺得咗住人行的話佢應該比個地方搞D繪畫或陶藝一類活動

禁止訪問

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:畢加索作品展特首專利!

關特首乜事mouth:

sweeticandy  我諗樓主既意思係, 只有特首, 可以包場, 無人驅趕咁專心欣賞畫作~~  發表於 12-6-5 12:02

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

雖然我唔鐘意曾生,但你咁講並不正確.....

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

曾先生開館前,私人參觀咗45分鐘,獨霸展館!

伯爵府

好媽媽勳章

但係特首冇阻住其他買飛入場市民喎。

地方細人流多,好難俾人停留。上次去睇大英博物館藏品都只能走馬看花。老實講,就算羅浮宮,看蒙娜麗莎都係冇得停留太耐啦。

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

珍珠宮

我有去睇, 唔覺走馬看花, 保安又冇擾亂人, 足足兩個鐘, 夠我慢慢睇。
BTW, 如果特首係同市民時段入場, 咪仲擾民, 我覺得佢提早去睇冇問題WOR

kisskathy88  agree x 2 , 現在講真特手做咩, 係市民眼中都唔會係岩架啦!  發表於 12-6-5 14:24
rkk88  agree  發表於 12-6-5 13:13

大宅

我們整個過程都只是五分鐘左右,也是冇阻人,
大家都唔阻人為何這樣對待我的3歲及5歲小朋友?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3970558&extra=page%3D1         Please vote for my flower ! Many Thanks!      

大宅

而且我們只是對一幅畫停留5分鐘,為何左右為難?
我們去的時段是weekdays 5-7 唔係好多人。

公爵府

唔通特首要在平日開放時間同你一齊入去睇?
我覺得佢係開館前入去睇..沒問題..
嘩晒係特殊人物..

雖然其他方面我都好憎佢...

我想生三個    發表於 12-6-5 14:15

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

外國真係可以成班人坐係地下畫畫,有學生,有老人家。
香港無可能有呢種自由自在的氛圍。
香港最緊要快,效率,一批又一批,睇完快d走,唔好影響人。
其實呢?影響緊每一個人。
無辦法,香港就係咁。

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

其實香港在不段退步!
十多年前我和同班同學去灣仔藝術中心看展覽,當年是看( Bauhaus) ,
我們2、30 人牛高馬大坐下畫畫,影相都冇問題,現今唉!

首頁

尾頁

跳至