婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

BB滿月當日俾奶奶剃左眼眉后,仲未肯收手。。。搞埋我啊媽~~~
滿月當日,我啊媽要羅D姜過來俾男家
99見到我啊媽即時擺出99款並且投訴俾我媽聽。。
99:你啊女,唔俾我同BB剃光頭。。。
我媽:哦。甘系我個女唔巖,不過算了。你大人有大量無怪佢。
99:以前我個仔不知幾多人鐘意,唔知點解要揀你個女。
我媽當聽唔到。。行開左
99:果個女既,好過你個女,聽話過你個女,但我都唔鐘意叫左個仔同佢分手,點知,你個女系甘既人!!
我媽:哦。系咩。。有D嬲嬲地。。。
99:你啊女一D都唔識尊重老人家,一言九頂呀
我媽:99佢仲細好多野唔識,你教下佢。當佢小朋友甘。。無怪佢
99:我叫佢去陪我買送,當做運動姐(我九個半月先開始放產假,六點起床陪99買送。。。)佢又唔鐘意。平時又放產假在屋企又唔做野,都未生姐,可以做D家頭細務姐。。。可以拖下地。抹下臺。我以前生三個,到生果日都落田開工啦,唔通你個女經貴D咩?你屋企又唔系真系好有錢,請個工人唔使做!連點拖地點抹臺都要我做。。。我羅個新抱來做乜?一D都唔識尊重老人家,我真系慘,羅個甘既新抱自己激自己。。。
我媽:發火。。。。。嬤嬤,你都系人個女既啊媽,你都有個女呀。你會唔會叫你個九個半月點六陪你起床買送呀?
99:我個女有工人,唔使佢買送啵。。。
我媽:火都來埋,我啊女雖然唔系D乜野大戶人家出身,但都生活得好好,我雖然生兩個女但當佢地系公主甘養。。。佢在屋企從來唔使做家務。。。
你叫個九個月大肚婆點彎低身拖地抹臺呀?你覺得唔干凈,未叫啊輝(我C6)拖咯,你點解唔叫你啊仔做呀,自己甘辛苦拖地。。再唔系你唔捨得啊仔做,你未無理咯,忍下啦!!!
99:哦,唔怪得你個女甘啦,你甘無家教!!!你一D都唔識尊重老人家~你睇下我個大新抱,從來我鬧佢都系笑口,點會甘架?佢啊媽幾好家教呀,點似得你。。。(佢大新抱真系好有家教,去澳門豪賭欠下一身債后同大伯離婚。。。)
自此,兩家不相往來。。。。我覺得我屋企唔系無家教,系99你無家教。。。你一D都唔識尊重人!!

imanicegirl    發表於 12-6-23 12:13
jessie_CC  咁講野都有既,一路睇好似發生自己身上咁,好嬲呀  發表於 12-6-21 18:40
manicheung    發表於 12-6-21 17:16
lovelyec  你99講D咁既野, 自己都冇家教啦, 真係彩佢都傻!  發表於 12-6-21 16:20
raeNvin    發表於 12-6-21 15:31
maggielucas  俾我實反枱,你唔尊重我及我家人,我都一様  發表於 12-6-9 13:47
小肥楊  嘩~~~~極品99呀!!!  發表於 12-6-7 17:56

大宅

回覆:99剃完BB眼眉后(下回),話我無家教!!!

伯爵府

大宅

你媽咪爆得好
有D人真係唔0趙唔鬆化

msmoon_c    發表於 12-6-6 18:22
samanthalai    發表於 12-6-6 15:53
citty  e句好正  發表於 12-6-5 15:18
cherryho1021  你呢句"唔0趙唔鬆化"真係好正呀....  發表於 12-6-5 13:44

伯爵府

勁:;pppp:

慢慢來, 吾洗急, 但最緊要快.

公爵府

2024勳章

佢都好冇修養下啫

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你99諗住佢個仔娶個工人返黎比佢點:;pppp:

大宅

引用:BB滿月當日俾奶奶剃左眼眉后,仲未肯收手。

原帖由 忍忍忍 於 12-06-05 發表
BB滿月當日俾奶奶剃左眼眉后,仲未肯收手。。。搞埋我啊媽~~~
滿月當日,我啊媽要羅D姜過來俾男家
99見到我 ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

99剃完BB眼眉后(下回),話我無家教!!!

佢覺得自己有家教

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我係你阿媽的話, 一早開佢拖啦...使俾面佢...? 仲會串埋佢的大新抱呀! 有家教到澳門賭錢, 之後仲離埋婚, 睇下你99仲會唔會咁多野講啦..
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

大宅

99剃完BB眼眉后(下回),話我無家教!!!

你99都幾好野,完全覺得自己無問題!!你c 6知唔知架??

水晶宮

回覆 忍忍忍 的帖子

如果佢咁對我阿媽, 我阿媽會XXY佢, 等得教定我阿媽佢咁同佢講, 就話佢知, 你要人6點起身陪你買送, 又要拖地抹枱, 你叫你個仔娶個工人啦, 娶媳婦返黎唔係比你指指點點

大宅

回覆 cherryho1021 的帖子

大新抱賭錢果件事系幾年后,果時未發生,如果發生左,我媽可能都會串佢

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

如果將來有人咁話我個囡,我實開佢拖!

jenny910  咪係, 咁話我個女駛係假啦, 實開佢拖!  發表於 12-6-6 10:26
hoiching930  same  發表於 12-6-5 14:22

大宅

回覆 Mocha0308 的帖子

知,但倒轉來講,佢話系我啊媽鬧佢,佢不只過同我媽訴下苦。。。我C6叫我媽無怪佢,佢無讀過書講野唔經大腦。。。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:你媽咪爆得好有D人真係唔0趙唔鬆化

原帖由 loratta81 於 12-06-05 發表
你媽咪爆得好
有D人真係唔0趙唔鬆化
爆得遲。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:如果將來有人咁話我個囡,我實開佢拖!

原帖由 fatvick 於 12-06-05 發表
如果將來有人咁話我個囡,我實開佢拖!
me too..我女係公主,有本事你唔好娶,我唔會比個女嫁入去呢d 屋企,萬一阿女想嫁入去,我實開bk婆媳版比佢睇。

男爵府

真係好離譜,忍到果個都唔係人

禁止發言

侯爵府

若果你講既真係事實...我一定剷爆佢

首頁
12345...7

尾頁

跳至