2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女今朝食完第一劑,返到屋企唔訓覺,間中大喊(癲左個隻),抱住都喊,平時一抱就會收聲架,同埋一放屁又大喊,醫生話食完d腸係會唔舒服,我想問有無bb都係咁呀?幾耐先會無事?同埋醫生話只食兩劑,但點解有d 係食三劑,有乜唔同架?係咪隻藥牌子唔同咋?

別墅

引用:阿女今朝食完第一劑,返到屋企唔訓覺,間中

原帖由 smallbe 於 12-06-09 發表
阿女今朝食完第一劑,返到屋企唔訓覺,間中大喊(癲左個隻),抱住都喊,平時一抱就會收聲架,同埋一放屁又 ...
我都準備帶仔仔去食,請問你一劑幾錢呀?好似二劑同三劑分別在於唔同藥廠。

大宅

回覆:Pandorothy 的帖子

我第一劑$700,我食兩劑個隻藥廠丫

大宅

回覆:食完輪狀病毒口服疫苗反應?

我都係食2劑,今日食完返黎超好訓,好似好攰咁

侯爵府

我個食完仲好過打針喎!打完針扭計吾訓,食完反而食得訓得喎。

大宅

回覆:cchls 的帖子

我B囡係健康院打完4合1和13價,同日即到C十打乙型流感嗜血幹菌和食輪狀,回家即瞓和第二日下午才發焼,攰到佢謝晒!可憐呀!

大宅

引用:我B囡係健康院打完4合1和13價,同日即到C十

原帖由 Iceman00852 於 12-06-12 發表
我B囡係健康院打完4合1和13價,同日即到C十打乙型流感嗜血幹菌和食輪狀,回家即瞓和第二日下午才發焼,攰到 ...
我禽日打十三價同四合一,原本都想即日再去c+打,跟住唔想佢一日打咁多,所以諗住下星期先打,等佢唔駛咁辛苦!

大宅

食完輪狀病毒口服疫苗反應?

我係c+ 打5 合1, 但會隔幾日先去健康院打13價&輪狀, 因為醫生話萬一有敏感的話,分開食可以知道邊隻出事, 同埋阿b都唔洗咁慘同一日打2 針

大宅

乙型流感嗜血幹菌是否兩個月打一次, 共3針?

大宅

乙型針會否發燒同埋係咪超過左2個月就唔打得?

男爵府

我嗰個打六合一同食輪狀,輪狀都係兩劑。食完嗰晚就好扭抱,第二日勁訓同唔食奶。今日係第四日,好似好返喇。唔駛擔心,我諗都係正常反應。我問咗姑娘,話如果唔係便便有血就冇問題

伯爵府

食完輪狀之後有冇肚痾同嘔呀?

大宅

引用:乙型針會否發燒同埋係咪超過左2個月就唔打

原帖由 smallbe 於 12-06-13 發表
乙型針會否發燒同埋係咪超過左2個月就唔打得?
我E生話如果發燒都唔關乙型和輪狀嘅事。係有時間表㗎,要喺滿2,4,6個月和歲半打。

大宅

引用:乙型流感嗜血幹菌是否兩個月打一次,+共3針?

原帖由 mm126 於 12-06-13 發表
乙型流感嗜血幹菌是否兩個月打一次, 共3針?
共4針,2,4,6個月,和歲半打

大宅

引用:Quote:原帖由+Iceman00852+於+12-06-12+發

原帖由 missmon987 於 12-06-12 發表
我禽日打十三價同四合一,原本都想即日再去c+打,跟住唔想佢一日打咁多,所以諗住下星期先打,等佢唔駛咁辛 ...
我都想分兩日,但係一唸到佢可能會發燒,食藥工人一個搞唔掂,一定要等我或C6係度,所以唔好兩次啦,而且日後仲有排打,打完再約時間又係差唔多嘅時間,你要做決定for日後方便馬。

伯爵府

我揀三劑,姑娘話效用比二劑大d

首頁

尾頁

跳至