婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

時間最近(唔可以寫太實)
@@@門鐘響,大仔立刻去開門,我叫都叫唔住 ,6299 在門外,亞仔継續開鎖,身穿睡衣、頭未梳、牙未擦加冇帶bar的我,即沖入厠所!
然後我同99講(黑面樣):99,你同62上來前可唔可以打個電話上來呀?
@@@ 99 :怕咩呀?佢都睇唔到! @@@ 我:咁肉酸!我好怕呀!
@@@事後我同番C6講!我問佢細時你亞媽係咪好 open ?C6 起初冇回應,後來爆再句"我都唔識點同佢講"

子爵府

畀面勳章

照直講囉,人同人基本尊重,上黎前講聲係應該喎

大宅

點解唔怕呀?C6話"我都唔識答!"

我奶奶又係,我坐月中在廳泵奶中自己開門添攪到我立即跑入房!叫親佢上來之前打比我,次次都唔打

大宅

99有key 佢之前自己開門入屋 之後我知佢會來我反鎖度門 佢開門入唔到要等我開 以後上來都㩒鐘先 仲有如果唔想佢來我會唔聽電話 揾唔到人唔會來

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

回覆 karen.mandi 的帖子

唔係引罵戰~真心想問...咁做乜仲俾鎖匙佢~?

大宅

係c6比佢keep做後備 嗰時冇BB根本唔會來 佢住觀塘我住粉嶺 所以佢要來會先打電話

大宅

有「營」勳章 好媽媽勳章

唐朝豪放女?mouth:

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

大宅

第一, 叫你個仔唔好自己開門
但最重要..係你叫你C6 同你6299 講上來之前一日OR 起碼一兩個小時前打來講聲先...講真...佢又知你地一定係屋企GE?

這些係尊重的問題, 都唔好講有冇戴BRA OR 掃洗..

大宅

睇來你真係要企硬d同你c6反映.
99總係一有鎖匙就會自出自入, 就算你係屋企,鎖咗門, 佢都會按門鐘要你開門. 之前分開住, 試過一星期上來三四次, 驚死佢新抱--我會餓死佢個仔! 講到明又好似趕絕你, 唔同你講,自己又唔識做!

水晶宮

好簡單:
1. 教仔唔好亂開門
2. 永遠將門排上防道鍊

大宅

引用:我奶奶又係,我坐月中在廳泵奶中自己開門添

原帖由 samanthe 於 12-06-11 發表
我奶奶又係,我坐月中在廳泵奶中自己開門添攪到我立即跑入房!叫親佢上來之前打比我 ...
有鎖匙就大晒呀?!唔洗理人感受

大宅

引用:99有key+佢之前自己開門入屋++之後我知佢會

原帖由 karen.mandi 於 12-06-11 發表
99有key 佢之前自己開門入屋 之後我知佢會來我反鎖度門 佢開門入唔到要等我開 以後上來都㩒鐘先 ...
我99夠膽摸過幾次門釘照來, 而家呢度暫住嘅所以佢冇鎖匙,之前一向有比!

大宅

引用:唐朝豪放女?

原帖由 mi1660 於 12-06-11 發表
唐朝豪放女?

大宅

引用:第一,+叫你個仔唔好自己開門但最重要..係你

原帖由 mojoo 於 12-06-11 發表
第一, 叫你個仔唔好自己開門
但最重要..係你叫你C6 同你6299 講上來之前一日OR 起碼一兩個小時前打來講聲先 ...
因為工人放假,佢上來湊大仔去學嘢,上來又早過平時 之前已經講過打左電話先上來,因已有前科(之前仲大獲佢有鎖匙,而家新屋裝修中,呢到係暫住所以冇匙,佢已慣左自出自入,之前個 post 有講過,佢真係話極唔聽 )C6已知佢亞媽咁搞到我好嬲,所以第日扮儍唔比匙佢,但冇匙佢都可以晨咁早唔比call就上來,之前試過我地落左街食早歺,佢到左門口,先打來問我地做乜唔開門比佢喎!?

大宅

引用:睇來你真係要企硬d同你c6反映.99總係一有鎖

原帖由 karisyam 於 12-06-11 發表
睇來你真係要企硬d同你c6反映.
99總係一有鎖匙就會自出自入, 就算你係屋企,鎖咗門, 佢都會按門鐘要你開門. ...
C6已知道

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 mojoo 於 12-06-11 發表第一,

原帖由 angieshum 於 12-06-11 發表
因為工人放假,佢上來湊大仔去學嘢,上來又早過平時 之前已經講過打左電話先上來,因已有前科( ...
我阿婆以前都失驚無神踪上黎,我地多數日日落街食早餐,係d街坊同我媽講見到我阿婆黎左。係樓下,我阿媽就飞返去。不過已經有唔知幾多次阿婆遊車河黎到都見我地唔到。但係,十分可以體諒佢架,因為佢連十個數目字號碼都認唔到先無打電話黎。

但係我鄧佢辛苦囉。九龍坐巴士入沙田。

大宅

引用:Quote:原帖由+angieshum+於+12-06-11+發表

原帖由 LedTV 於 12-06-12 發表
我阿婆以前都失驚無神踪上黎,我地多數日日落街食早餐,係d街坊同我媽講見到我阿婆黎左。係樓下,我阿媽就 ...
你呀婆老到唔知電話唔怪佢,但我99仲有排先到呢個地步!

珍珠宮

let them wait for at least half an hour

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至