2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一胎,勁快收身,第二胎,點搞都搞唔掂! 特別係條腰,好似多左一環肉咁,見到都忟! 你地有冇咩心得呀?

別墅

我都好灰! 醫生話肚箍無用, 游水先有用. 不過返左工又要湊住兩個, 好難實行

大宅

回覆:第二胎的媽媽,你地條肥腩點搞?

我都未收,因為餵人奶,所以食量無減!仲係比未有時重40磅......

禁止訪問

大宅

我都係呀...有時行過鏡見到自己側面, 見到自己側身好厚..而家成日要著d鬆身衫, 好灰

子爵府

引用:我都係呀...有時行過鏡見到自己側面, 見到

原帖由 甜豆 於 12-06-12 發表
我都係呀...有時行過鏡見到自己側面, 見到自己側身好厚..而家成日要著d鬆身衫, 好灰 ...
me2 ar

男爵府

其他仲好,條腰真系比較難收,我已每日做SIT UP,但仲系好明顯下,努力,繼續日日堅持

男爵府

回覆 回覆:甜豆的帖子

係啦,坐月果陣都仲好啲啲,瘦啲。依家番左工,成日坐,搞到個腩鬼死咁大,同事仲串我係唔係又有左,唉…勁hurt! 餵緊人奶,又唔敢節食,其實本身都唔係食好多,我覺得係條肉好鬆lor,唔知點先收得番緊,隻手臂又粗到爆,淨係塊面瘦,搞到個人好朝粹咁,唉…都唔知有冇機會回覆番!

複式洋房

我都係點算呢?第一胎真的好似無生過咁!但第二胎真的節晒食都減不到!唉!所有舊衫褲都穿唔番!見到自己都無晒心機!

男爵府

回覆 回覆:tzechingbb的帖子

我想買啲收緊肚皮既膏搽,有冇好介紹?

大宅

回覆:tzechingbb 的帖子

以前啲低腰褲我勉強穿得落, 但條腰個dou肉, 真係超級倒胃口

大宅

我都仲有11磅,減來減去都減5到。好灰

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仲重過生之前, 同埋胃口勁好
同事話我好核突
咩呀, 我都係肥左廿五磅左右
d裙全部著唔到

男爵府

回覆 回覆:rosmama的帖子

我啲褲冇條啱著不突止,迫不得以走去買過,頂,唔買由自可,以前最鐘意去b+ab買衫。生第一胎前,著36碼(細碼),有時仲有鬆。生完第一胎,要著38,ok。今次生完第二胎,居然試40,但連鈕都扣唔到,hurt 到爆,sales仲話佢地啲褲最大係40,sorry幫唔到我!哎呀呀呀....本來想自欺欺人都唔得,真係憎死條肥腩,好想切走佢!

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yaub2010 發表於 12-6-13 23:55
我啲褲冇條啱著不突止,迫不得以走去買過,頂,唔買由自可,以前最鐘意去b+ab買衫。生第一胎前,著36碼(細碼),有 ...
我今日量, 又減多一吋你試下唔好著褲, 著裙丫
太窄唔得架, 有日我著條中碼底底, 竟然窄到挖損左

男爵府

rosmama 發表於 12-6-14 11:52
...

依家咁既款, 我真係冇膽著裙, 我怕會笑死公司班衰人!! 著褲有時真係辛苦架, 有次食得太飽, 窄到我成個下晝胃痛, 勁慘! 中碼? 唉...我仲係加大碼中....真的想哭

子爵府

頭兩胎真係唔使點減都好快回復未生前既身形, 但第三胎真係生完就停左響度咁....唉, 如果你地有方法減到既話, 請通知埋我啦~

男爵府

引用:頭兩胎真係唔使點減都好快回復未生前既身形

原帖由 yeeyeey2k 於 12-06-15 發表
頭兩胎真係唔使點減都好快回復未生前既身形, 但第三胎真係生完就停左響度咁....唉, 如果你地有方法減到既話 ...
你第二胎點減架?我地而家已經搞唔掂,唔好話第三啦。。。。

大宅

引用:Quote:yaub2010+發表於+12-6-13+23:55+我啲

原帖由 rosmama 於 12-06-14 發表
...
我都係著番以前d底底整損左!仲著緊大碼底褲,牛仔褲今年應該唔洗諗!

大宅

回覆:yeeyeey2k 的帖子

你係咪plan架?因我都想生3個啊
你嘅次序係咩?仔女女?仔女仔?

首頁

尾頁

跳至