自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 12-6-12 18:35
裝修緊?甘有乜偷?材料?

偷哂啲工具,材料
幸福就是平淡

侯爵府

1928mickey 發表於 12-6-12 18:42
偷裝修材料用具

幸福就是平淡

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

kakamara 發表於 12-6-12 18:20
我都試過, 不過發生喺屋苑停車場, 比人爆玻璃, 保安淨係通知我黎睇, 我落黎都要時間架, 我落黎期間無保安看 ...
我都試過公屋停車埸, 一個星期無開車, 去到見4隻門無lock, 司機位隻門比人爆過, 想爆我前面2張seat, 但係唔得, 最後偷左set原廠地毯,
報左警, 警察黎到係到xyz又話更亭無人, 搵晒成個場都唔見有保安, 最後掃晒指毛先有保安出現, 見cctv又花到睇唔到, 都唔知幾時比人爆

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:做保安做到你咁,真係hea(燥爆,只係想呻吓,唔好插我)

祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

侯爵府

rubyplk 發表於 12-6-12 18:52
我都試過公屋停車埸, 一個星期無開車, 去到見4隻門無lock, 司機位隻門比人爆過, 想爆我前面2張seat, 但係唔 ...

你呢個啲保安重hea喎,人影都無
幸福就是平淡

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

做保安做到你咁,真係hea(燥爆,只係想呻吓,唔好插我)

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

無望 發表於 12-6-12 19:00
你呢個啲保安重hea喎,人影都無
果到係月租位, 我一開始已經話唔想要果個位, 佢地又話同我轉, 一直都無轉,
到發生呢件事, 我同佢地講明我會泊去時租既當眼位, 仲隔日比錢人洗車, 起碼幾時出事都知:;pppp:

但係都成日比人偷車外既野, 好似車牌果兩粒縲絲, 車軚入氣果粒野

大宅

保安公司唔會俾員工報警,因報警要出庭做證人,要放有薪假出庭,又要調撥人手,而房署只會數人頭,人頭不足要扣錢,所以保安公司唔會俾員工報警,保安只做開門、巡邏、登記。
保安冇特殊權力例如:扣捕、搜查,同普通人一樣,不要冀望太高
緣生緣長,緣去緣滅。

侯爵府

rubyplk 發表於 12-6-12 19:19
果到係月租位, 我一開始已經話唔想要果個位, 佢地又話同我轉, 一直都無轉,
到發生呢件事, 我同佢地 ...

呢啲通常係o靚仔偷,裝落部單車度
幸福就是平淡

侯爵府

COFEE 發表於 12-6-12 19:23
保安公司唔會俾員工報警,因報警要出庭做證人,要放有薪假出庭,又要調撥人手,而房署只會數人頭,人頭不足 ...

原來咁樣架,咁即係自求多福
幸福就是平淡

水晶宮

無望 發表於 12-6-12 19:28
呢啲通常係o靚仔偷,裝落部單車度
我知,
之後都放棄加果d野, 但係過左2個月, 我係本車書到, 見到我車果set地毯, 成set二手放$500

侯爵府

rubyplk 發表於 12-6-12 19:36
我知,
之後都放棄加果d野, 但係過左2個月, 我係本車書到, 見到我車果set地毯, 成set二手放$500
...

吓..咁你有無試探吓
幸福就是平淡

公爵府

珍珠宮

回覆:做保安做到你咁,真係hea(燥爆,只係想呻吓,唔好插我)

唔係呀!幫手報警都唔得

侯爵府

Alex123 發表於 12-6-12 19:44
唔係呀!幫手報警都唔得

我都係咁諗,不過樓上話保安唔會報警,所以好無奈
幸福就是平淡

水晶宮

無望 發表於 12-6-12 19:38
吓..咁你有無試探吓
算把啦, 唔通拎去驗DNA咩
我打番車行問, 成SET要成兩千幾

之後求其去鴨記買就算

侯爵府

rubyplk 發表於 12-6-12 19:56
算把啦, 唔通拎去驗DNA咩
我打番車行問, 成SET要成兩千幾

咁又係....係得原廠嘢先賣到錢,反正地毯用嚟踩,唔用原廠都無所謂
幸福就是平淡

伯爵府

畀面勳章

做保安做到你咁,真係hea(燥爆,只係想呻吓,唔好插我)

保安應該報警,因為單位内被人偷野係私人野,保安及管理處係跟公共野,有時做私人野人情唔好當老馮。

伯爵府

畀面勳章

引用:保安應該報警,因為單位内被人偷野係私人野

原帖由 zone 於 12-06-12 發表
保安應該報警,因為單位内被人偷野係私人野,保安及管理處係跟公共野,有時做私人野人情唔好當老馮。

...
打錯,更正係保安唔應該報警。

水晶宮

無望 發表於 12-6-12 20:01
咁又係....係得原廠嘢先賣到錢,反正地毯用嚟踩,唔用原廠都無所謂
但係真係唔好睇囉..... 原廠係好FIT車形, 無得比

依家部車都放左, 無眼屎乾淨盲

首頁

尾頁

跳至