跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問以上兩間邊間讀nursery好d?

男爵府

當然綠茵

複式洋房

回覆:christy_siu 的帖子

謝謝你的回覆!請問你欣賞綠茵什麼?

大宅

綠茵

男爵府

個人認為小天使都好好, 雖然係一間細細嘅學校, 但佢哋嘅校長同老師真係好有愛心及教學熱誠. 以前大女讀N班時, 佢個班主任係滿有愛心教導小朋友, 佢哋讀得好開心之餘, 最重要係自理能力進步咗好多, 又懂得分享.

男爵府

個人認為小天使都好好, 雖然係一間細細嘅學校, 但佢哋嘅校長同老師真係好有愛心及教學熱誠. 以前大女讀N班時, 佢個班主任係滿有愛心教導小朋友, 佢哋讀得好開心之餘, 最重要係自理能力進步咗好多, 又懂得分享.

禁止訪問

大宅

greenfield is better , I think.
As for the other one ...... well ....
My daughter attend the interview several months ago ,
during the interview ,1. the teacher had very heavy make-up,
2. the teacher wasn't so polite to my daughter and me......,

although my daughter finally offer a place in the coming academic year, however, I will not let my daughter to study there

複式洋房

回覆:基督教小天使(錦豐苑)幼稚園vs馬鞍山綠茵幼稚園

阿仔其實已響綠茵番了差不多半年playgroup. 感覺綠茵好商業化,但又唔想阿仔又要一段時間適應環境才冇轉。其實N班邊間似乎分別不大。只是怕萬一阿仔考不到另一間學校讀K1,就要繼續讀個間。請問LittleEveyln,你的小朋友是否一直在小天使讀?

男爵府

我大囡只係讀N.1.

男爵府

我個仔之前在小天使讀N1, 校長老師辦公室職員清潔嬸嬸都對我個仔好好,好有愛心, 同學仔大部份都係住埋同一屋邨範圍,所以放學可以一齊玩多一會,阿仔好鐘意學校. 學習(N班都有課本的), 說話和唱歌都有好大進步

大宅

我覺得小天使的老師好有愛心, 不過你要想讀直資小學的話, 綠茵係會出名D.

民房

綠茵相當商業而且校政,家校溝通很行貨, 老師很一般,沒有愛心. 你可以選擇區內其他學校,也不要選綠茵.

別墅

畀面勳章

回覆 kennyhky1024 的帖子

想問何出此言?小兒在綠茵由PN讀起, 而家是K2 , 感覺是PN班照顧得最好, 老師嬸嬸都很好, 至於家校合作 , 時不時都有一些講座, 一年見3-4次家長親子活動 , 最皇要看你自己會不會有空出席和參加 , 想家校聯絡緊密 , 當然唔會選綠茵 ., 但對我來說, OK!

大宅

綠茵

首頁

尾頁

跳至