婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

Deleted

catcat2056    發表於 12-6-14 16:01

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

兩個幾月咁快戎片

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

龍仔MAMA 發表於 12-6-14 13:54
坐月到依家,同99關係轉差,真係感到超級無助.阿B啱啱出世,99就響醫院話我唔好成日抱b,我同佢解釋唔想嘈著其 ...

你有無同你C6講你唔開心?

你99唔想幫你湊, 其實唔係仲好嗎?

你媽媽可唔可以幫你湊或者有無能力比bb去托嬰所?

男爵府

既然咁唔好比 99 湊, 再繼續咁你真係會產後抑鬱架, 嘗試扮抑鬱比你 c6 睇, 你又幾嚴重, 等佢驚下,

男爵府

兩個月戒片真係第一次聽,當個孫超人咩!

cwhtcybb  我奶奶到係甘, 2個多月就鋪報紙起地下同BB屙大便. 小便就1歲多D.  發表於 12-6-18 14:21
MYbbzone    發表於 12-6-14 16:21

洋房

chrischo2002 發表於 12-6-14 14:12

我同C6講,佢話我唔明點解我成日唔開心,話我一定係產後抑鬱

但無人幫我湊,我唔放心俾工人湊

洋房

chrischo2002 發表於 12-6-14 14:12

我阿媽隻耳聽得唔清楚,所以唔可以湊到阿B,我都有諗請工人 + 阿媽,但...唔知WORK唔WORK

洋房

鈍豬925 發表於 12-6-14 14:17
既然咁唔好比 99 湊, 再繼續咁你真係會產後抑鬱架, 嘗試扮抑鬱比你 c6 睇, 你又幾嚴重, 等佢驚下,
...

C6成日話我有問題,以前咩都得,生咗B就咩都唔得,仲話我恰99,令99難受,又話我成日唔出聲,唔體諒老人家,又話我EQ低

karisyam  而家既你更需要身邊既人體諒啊, 搵個專業人士同你c6傾下偈,教育一下  發表於 12-6-14 16:34

男爵府

龍仔MAMA 發表於 12-6-14 14:38
C6成日話我有問題,以前咩都得,生咗B就咩都唔得,仲話我恰99,令99難受,又話我成日唔出聲,唔體諒老人家,又話 ...
既然你老公都懷疑你係產後抑鬱,咁仲猛咁話你鬧你,有產後抑鬱應該就下你體貼你聽下你講野多D啦,如果唔係咪愈來愈抑鬱囉。

洋房

Erised 發表於 12-6-14 14:43
既然你老公都懷疑你係產後抑鬱,咁仲猛咁話你鬧你,有產後抑鬱應該就下你體貼你聽下你講野多D啦,如果唔係 ...

我不嬲都睇得好開,點知依家...連枕邊人都咁,好灰

但依家我諗通咗,個人已經開心咗好多

洋房

點解個個都覺得有問題...C6都唔明白呢? 連姑9都對我語氣唔好

C6仲話,你自己覺得唔好,咁自己帶阿B去99 / 姑9屋企,C6話唔會去我娘家個邊

我屋企人又無對佢唔好,佢咁講,我好傷心,又無奈

C6話咁就公平,但我堅決唔俾佢自己帶阿B去,因為佢屋企人唔識照顧阿B,拉佢隻手,又唔識抱

連我餵奶,都俾佢O地話,又要爭著餵,好慘

希望大家SUPORT吓我

karisyam  SUPPORT  發表於 12-6-14 16:35

別墅

回覆 龍仔MAMA 的帖子

佢話唔想幫你湊就最好啦, 打蛇隨棍上, 拿拿聲搵姨姨託兒所湊~~!!
以後都唔會再有99問題既煩惱~~!! 搞掂晒~~!!
之後你c6, 62, 99 話講下, 你就好認真同佢講, 呢的野唔係講玩架,
我係認真架~~!! 而且係99 自己講, 我冇迫佢架~~ 搞掂~~!!

最好佢講多幾次, 連你 c6, 62 都听過就最好~~!!
放鬆的, 一時一樣既 99 , 最好一笑置之, 笑裡藏刀,
佢講過乜做過乜, 乜都記住~~!! 唔出聲, 有咩 e 郁... "趙佢" !!
乜都自己搞掂就冇人話你啦~~!!

當年我囡出世, 本身 99 話同我湊, 出世我搵到工後反口,
我嬲爆+晨早唔出聲抱囡返娘家~~!! 即時搵託兒所 or 姨姨
之後我 c6 話叫我比多次機會 99, 如果佢都係唔湊既, 就入託兒所~~!!
最後我囡梗係入左託兒所啦, 以後都唔洗煩~~!!

後來, 99 話想同我湊, 我只係打個眼色, 我 c6 已經唔敢出聲了~~!!
呵呵~~!!
jm, 對住佢地要智取, 咁多人對你一個唔著數的~~!!
十卜 u 架~~!! 加油!!

男爵府

Erised 發表於 12-6-14 14:19
兩個月戒片真係第一次聽,當個孫超人咩!
我有一仔一囡, 他們BB時, 大便是除片去的, 好處是不會整個pat pat都 dirty, 容易清理. 當然小便不能除片啦.

當他們懂表達時會示意除片去大便. 真正戒片時會快些、容易些, 不會像某些BB大到兩歲都要片去大便.

珊瑚宮

2024年龍年勳章

你c6真係好差囉!!! 仲要係超差0個隻!!
佢根本完全冇育嬰知識, 叫佢去上下堂, 聽下講座, 睇下書啦~
成家都忽忽地!!

唔好喊, 如果能力許可, 請工人+阿媽湊啦~ 點都好過俾0個班野人湊!

侯爵府

你老公好有問題,你係BB亞媽唔通要害個BB咩,係唔係見到BB有危險或者佢屋企人有唔合理地方都唔出聲?一切都係為BB好先出聲,佢地攪其他人/野就話之佢呀.
既然人地都開到聲唔想湊咪請個工人返亞媽度囉,工人主力湊B,亞媽協助
你老公再係咁唔諒解你,一味爭住佢屋企人的話,講真,唔要都把.

c.hutchson  totally agree!!!!!  發表於 12-6-14 15:30

子爵府

如果我c6咁幫佢阿媽仲要話我有產後抑鬱
我實打交!?-(
幾時先上到車.....

洋房

仲要我返到屋企,99爭著抱B,餵B,我同阿B响房玩,佢無拍門,就咁走入嚟

C6話我咩都唔鐘意,針對99,仲話我再係咁,真係要考慮清楚,洗唔洗離婚

真係有口難言

oni2  嘩!你都未話要離婚,佢竟然咁講?如果係我,一定會成全佢!  發表於 12-6-15 12:30
karisyam  你死佬係咪傻架, 個B係自己老婆生既骨肉來架,唔屬於佢屋企  發表於 12-6-14 16:38

洋房

李豆豆 發表於 12-6-14 15:11
你c6真係好差囉!!! 仲要係超差0個隻!!
佢根本完全冇育嬰知識, 叫佢去上下堂, 聽下講座, 睇下書啦~
成家都忽 ...

成家都唔聽人講,話人O地個套唔得,話我自己要諗下,唔好咩都信

C6仲話,你咁叻,叫埋D人出嚟同我傾,D人實幫C6

洋房

HTLT 發表於 12-6-14 15:10
我有一仔一囡, 他們BB時, 大便是除片去的, 好處是不會整個pat pat都 dirty, 容易清理. 當然小便不能除片啦 ...

佢係連尿尿都戎埋!

洋房

nickiepak 發表於 12-6-14 15:04

佢話唔想幫你湊就最好啦, 打蛇隨棍上, 拿拿聲搵姨姨託兒所湊~~!!

我一直啞忍,只係見到會對阿B唔好 (奶放太耐 + 熱親阿B)先出聲

都俾人話我唔尊重 + 體諒老人家

ahMeow  maybe you can take your c6 to go see the children doctor together, so he know you are right  發表於 12-6-15 03:04

首頁

尾頁

跳至