論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前話自己resign 做咗 8 個月 (佢話傭主1日假都唔比佢放/又無補$/唔比嘢佢食...)
在我家做咗 6 個月(2大/2 & 5小朋友)..... 連斷兩張約

Name : Rusmini
Date of Birth : 16Aug1986
ID no : WX10284(X)

已確定佢今日已上機..... (Lampung)

1. 英文爛 / 廣東話bad (佢自己話英文好...)
2. 完全唔識take care小朋友 (無論食咩都要問...唔識分天氣比小朋友著衫...出外1次都無主動同小朋友換片..)
3. 唔識煮食 (就算婆婆講幾次 & 婆婆已做幾次demo....仲要問, 問都婆婆嬲到自己煮)
4. 超烏曹 (收埋盒飯在BB床下底.....搞到週圍發毛...)
5. 大話精 (之前個月話要Borrow money, 下個月唔駛還agent就話要取passport開bank a/c)
6. 日頭白白都落雨都係睇唔到, 婆婆叫先識到露台收衫, 衫未乾就收/接
7. 6個月....中午煮粉麵, 但已食咗 8 包 8kg 米
8. 做嘢無heart (先生臨出門同她講...先生/太太今晚唔返嚟食飯...唔到半個鐘出嚟問婆婆今晚要煮咩比先生...
婆婆嬲到問佢咁先前先生同你講咩吖.... 突然有番記憶...但飯已煮)
9. 個人衛生差去廁所唔洗手/換完片又唔洗手 (炒佢後床墊/被/pillow住部掉晒.... 好臭)
10. 柔順劑 & 洗衣液唔識分..... 用咗成樽柔順劑當洗衣液
11. 用到無都唔出聲... 就算外出問佢屋企有咩無要買埋...佢就企係度笑...咩都唔知or之前同先生/太太講咗
(咁就講唔出有咩要買)
12.永遠都唔係佢錯....先生話/太太話/婆婆話/小朋友整嘅/唔知道....
13.小朋友跌斷鎖骨已同佢講, 仍比小朋友著過頭凹的衫
14.第1個月已整到小朋友成隻腳甲反咗
15.只要佢做家務小朋友就比要我哋take care, 完全handle唔到...
16.婆婆同妹妹沖涼, 佢就大安旨意婆婆同埋哥哥沖涼

實在太多不能盡錄.....

禁止訪問

大宅

回覆:豬精已炒 Rusmini

豬精走咗3個幾星期… 今日有幾個電話打嚟屋企找佢。
1. 印姐姐打嚟話,做咗佢擔保人找佢唔到又無還$
2. 另外一個打嚟話,佢之前幫佢寄嘢返印尼未比$
爸爸答已炒佢幾星期,佢人已返印尼…

大家千奇咪請哩個海外印,唔係你一定後悔

首頁

尾頁

跳至