心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

不知點算?

我老公係

大宅

Re: 不知點算?

唔一定要你老公唔做野揍仔呱﹐你老公可以照做野﹐找人揍仔﹐或大既返全日學﹐細既返托兒所等等。

而且﹐養小朋友﹐貴有貴養﹐平有平養﹐最大開支係教育﹐唔讀貴既咪讀普通d既﹐政府津貼學校一樣人材輩出。

凡事有轉機﹐唔需要下下想到最激既一條路。我想﹐大部份網友都唔支持唔要BB﹐若真的負擔不來﹐下次要小心點避孕喇。

大宅

justjust 寫道:
而且﹐養小朋友﹐貴有貴養﹐平有平養﹐最大開支係教育﹐唔讀貴既咪讀普通d既﹐政府津貼學校一樣人材輩出。

凡事有轉機﹐唔需要下下想到最激既一條路。我想﹐大部份網友都唔支持唔要BB﹐若真的負擔不來﹐下次要小心點避孕喇。

agree

男爵府

自己考慮

洋房

明白了,我依家有左1個月,有點唔捨得.
但是我真的負擔不來,唔想連累bb.

大宅

畀面勳章

要諗清楚, 一條寶貴生命黎家...

侯爵府

慳慳吓就又一日啦! 總好過后悔

禁止訪問

大宅

而且$14000對普通家庭黎講, 其實話多唔多, 話少都唔算好少! 貴有貴養, 平有平養, 係大人唔小心, 點解要犧牲個bb喎!

洋房

我老公唔係唔搵工, 佢係唔想比外人照顧兩個小朋友, 所以佢要等2個小朋友入幼稚園讀,佢準備搵工..佢資歷低,好難搵工.多數係請5000左右呀.要計埋自己返工車錢&飯錢,如果要請工人要3千幾蚊無分別..我地屋企人要返工,我奶奶老左,所以幫唔到我帶bb送托兒所..錢問題唔得,因我幫2個小朋友買左教育基金同住院保險,唔想斷供呀..

伯爵府

好媽媽勳章

worry 寫道:
慳慳吓就又一日啦! 總好過后悔

agree

大宅

justjust 寫道:
唔一定要你老公唔做野揍仔呱﹐你老公可以照做野﹐找人揍仔﹐或大既返全日學﹐細既返托兒所等等。

agree~~
2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

侯爵府

好媽媽勳章

每月收入14000, 收租3200, total 收入 17,200. 我相信養 3 個唔係問題. 你有得收租, 應該唔駛比租啦 ? 而我個人覺得, 如果你老公出去工作係得 $5000, 甘我寧願佢湊仔. 因為自己湊番始終好 d. 不過你地要有共識, 唔好因為佢做湊仔公而有 "睇唔起" 佢. 需知湊仔仲辛苦過番工.

黎得搵你就係有緣, 要珍惜呀 ~

努力 ~ 一定掂 !

用戶要求終止服務

叉燒媽咪 寫道:
每月收入14000, 收租3200, total 收入 17,200. 我相信養 3 個唔係問題. 你有得收租, 應該唔駛比租啦 ? 而我個人覺得, 如果你老公出去工作係得 $5000, 甘我寧願佢湊仔. 因為自己湊番始終好 d. 不過你地要有共識, 唔好因為佢做湊仔公而有 "睇唔起" 佢. 需知湊仔仲辛苦過番工.

黎得搵你就係有緣, 要珍惜呀 ~

努力 ~ 一定掂 !

以前我老公搵10000都養到我同阿b,而家好d就鬆動d,都叫做涯過最艱難既日子,你都應該得既,不過真係要慳,要好好計畫

男爵府

有好多人一個月收入得七,八千咪一樣養到兩三個仔女,睇你自己點樣去慳啫!有好多人想生都無la,你真係要好好考慮清楚,佢真係講得輕鬆la,一句話唔要就殺死個bb,個bb唔係喺你老公個肚到,根本唔會明白個老婆既感受,一句講晒"自私"

大宅

唔好唔要啦!

我個仔6歲
好想有細佬妹

我好想好想生多個
試左 差唔多一年
都未有, 好失望.

首頁

尾頁

跳至