自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我媽媽膝關節好痛, 醫生話係退化要換較, 我聽人話可以係膝頭打支針, 可以暫時冇咁痛, 有冇人打過呀? 要幾錢呀? 效用幾耐? 係咪真係得呢?

大宅

我奶奶兩 or 三年前打過, 約HKD800/支, 打3支, 打完幾好, 唔會完全無事, 但起碼行得到
Babysummer

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我阿媽當年打過﹗﹗
每次打一針,共打三針﹗每針當時要二、三仟架﹗

不過,告訴你,醫生會話打些類似"遮喱"既物質入去關節位,會無咁痛﹗

但對我媽來說係無效lo,一樣係咁痛﹗而打的,其實是類固醇,係好快會流失的﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

引用:我媽媽膝關節好痛,+醫生話係退化要換較,+我

原帖由 qqbaby126 於 12-06-21 發表
我媽媽膝關節好痛, 醫生話係退化要換較, 我聽人話可以係膝頭打支針, 可以暫時冇咁痛, 有冇人打過呀? 要幾錢 ...
我媽媽係高永文到打針,佢唔建議我媽咪做手術,早兩年打一針要四千左右,但一個療程要打起碼5針,我媽就大約兩星期(唔肯定,可能記錯)一針。
要先打麻醉針,再打0個支針!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

回覆:有冇人係膝關節打過針(好似叫透明質酸鈉)?

但我媽媽last到兩年都無事!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:我阿媽當年打過﹗﹗每次打一針,共打三針﹗

原帖由 my005 於 12-06-21 發表
我阿媽當年打過﹗﹗
每次打一針,共打三針﹗每針當時要二、三仟架﹗
我媽媽打的係真係好似啫喱的物質喎!
佢打完個療程真係好好多,行路無咁痛!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+my005+於+12-06-21+發表我阿

原帖由 mercy_mama 於 12-06-21 發表
我媽媽打的係真係好似啫喱的物質喎!
佢打完個療程真係好好多,行路無咁痛!

...
我媽咪打左都幾好,起碼上落樓梯OK,未打之前佢見到條樓梯都驚,都超過3年架啦,So far都OK,除左轉天氣時準過天文台之外

瑪瑙宮

qqbaby126 發表於 12-6-21 21:26
我媽媽膝關節好痛, 醫生話係退化要換較, 我聽人話可以係膝頭打支針, 可以暫時冇咁痛, 有冇人打過呀? 要幾錢 ...

我亞媽都試過比醫生打左D類似"遮喱"既物質入去關節位,
打左2針, 但唔 WORK, 都係咁痛, 響尖沙咀, 仲次次千幾蚊落樓.
去左2次, 冇去喇.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

回覆 mercy_mama 的帖子

我想請問你媽媽當時痛嘅情度係點? 大約幾多歲呀?

大宅

回覆 moonlight9198 的帖子

但係我上網睇過d報導話打頭一,二支效果唔大, 要第三支先見到少少效果喎!

男爵府

引用:回覆+mercy_mama+的帖子 我想請問你媽媽當

原帖由 qqbaby126 於 12-06-22 發表

我媽媽當時68,之前唔可以連續行多過30分鐘。依家慢慢行,行1個鐘都唔會痛!

男爵府

引用:回覆+mercy_mama+的帖子 我想請問你媽媽當

原帖由 qqbaby126 於 12-06-22 發表

但係打針係last到最多3年,所以你媽媽要考慮清楚!
因為我媽媽之前膝頭的韌帶已經傷過,所以高醫生話佢唔適合做手術。

大宅

回覆:有冇人係膝關節打過針(好似叫透明質酸鈉)?

我亞爸打過啦,打左5支都無效,用左成萬蚊,跟住個醫生話無話包好架喎。結果返左去深圳醫,而家好左好多,不過醫左30000。佢之前連上床訓覺都痛到死死下。

大宅

因為我媽要等二年幾才可做手術, 佢咁痛所以我想知打針可唔可以幫到佢, 謝謝你回覆

大宅

回覆 miffypekkle 的帖子

咁係用咩方法呀(打針定手術.............)

大宅

引用:回覆+miffypekkle+的帖子 咁係用咩方法呀(

原帖由 qqbaby126 於 12-06-23 發表
回覆 miffypekkle 的帖子

咁係用咩方法呀(打針定手術.............)
你指深圳嗎?我亞爸話抽d野同打d野落去,佢做左一次都舒服左好多,所以之後都去睇,佢話都要等幾個鐘才有得睇,因為太多人了。仲有,佢話好多香港人去睇,有個香港8x歲亞伯仲要本身唔行得都醫返好,仲要係那個亞伯親口同我亞爸講。那個醫生係解放軍d軍醫,只有星期日去深圳醫人,搵錢。 我問過我亞爸你點搵到呢個醫生?佢話醫生係東方賣廣告。

男爵府

香港邊到有得打??

大宅

引用:我媽媽膝關節好痛,+醫生話係退化要換較,+我

原帖由 qqbaby126 於 12-06-21 發表
我mami 都有打,打完係會好D架,仲要每日食D for 關節natural 嘅藥,佢話都有幫助架!

大宅

引用:香港邊到有得打??

原帖由 bobo700m 於 12-06-23 發表
香港邊到有得打??
我媽咪係骨科專科醫生度打,骨科醫生一定有得打

首頁

尾頁

跳至