跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有無小朋友在"德貞幼稚園"讀書呀???

我個 BB 諗住出年報名,想請教下大家.....唔知好唔好呢.....
[size=large]Thank you.....

男爵府

Re: 有無小朋友在"德貞幼稚園"讀書呀???

德貞幼稚園都ok呀、老師好有愛心、這間學校歷史都有好多年、程度都深深地、好多升小學都多數派去聖紀文小學。
我有個朋友兩個女都係讀德貞幼稚園!

大宅

但除了學費外有不少雜費...

伯爵府

skyyoyobebe
德貞幼稚園唔係都會派番德貞小學同中學咩
skyyoyobebe 寫道:
德貞幼稚園都ok呀、老師好有愛心、這間學校歷史都有好多年、程度都深深地、好多升小學都多數派去聖紀文小學。
我有個朋友兩個女都係讀德貞幼稚園!

伯爵府

reginefhk
你係咪就快生啦.......恭喜晒...知唔知仔/女呀,有無照到呢
reginefhk 寫道:
但除了學費外有不少雜費...

複式洋房

Hi ,我想問下呢德貞幼小學同中學是不是女校

伯爵府

好媽媽勳章

我自己係讀德貞架, 幼稚園同小學, 都唔錯, 中學差少少.
中學我就派左去同區一間band1中學.

伯爵府

好媽媽勳章

小學唔係. 中學係.

yatlong 寫道:
Hi ,我想問下呢德貞幼小學同中學是不是女校

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我囡囡今年讀K1, 九月會升K2. 老師有愛心教小朋友守秩序及禮貌, 也會鼓勵他們發表意見.

男爵府

crabtree

請問你囡囡讀K2邊班?

民房

你地好 我BB現家21個月
下年會讀書 想報讀德貞幼稚園
但係佢仲未好識講野 都唔知點算好
同埋德貞難唔難入讀
請大家比D意見:-P

別墅

原文章由 糖☆° 於 07-8-30 18:41 發表
你地好 我BB現家21個月
下年會讀書 想報讀德貞幼稚園
但係佢仲未好識講野 都唔知點算好
同埋德貞難唔難入讀
請大家比D意見:-P

想報名就要早d因為上午班都好full家.....我就係報吾到上午班啦,而家個仔仔讀下午...好吾適應啊:-(
加油!加油啊!

別墅

請問知唔知下年 K I 幾時派表呀!

原文章由 十四媽 於 07-9-10 14:13 發表

想報名就要早d因為上午班都好full家.....我就係報吾到上午班啦,而家個仔仔讀下午...好吾適應啊:-(

別墅

原文章由 agneshwh 於 07-9-28 20:55 發表
請問知唔知下年 K I 幾時派表呀!

10月10日派表啊...係就快d啦
加油!加油啊!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 莎莎莉莉 於 06-3-2 14:28 發表
我自己係讀德貞架, 幼稚園同小學, 都唔錯, 中學差少少.
中學我就派左去同區一間band1中學.

我都係讀tack ching 幼稚園同小學,唔知同你係咪同學呢?
我大囡讀梗tack ching P1,細囡讀梗tack ching K.3

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 穎穎媽咪 於 07-10-3 00:52 發表

我都係讀tack ching 幼稚園同小學,唔知同你係咪同學呢?
我大囡讀梗tack ching P1,細囡讀梗tack ching K.3

really????
我都係讀幼稚園(k3 only)同埋小學呀~~~
可能係同學都未定噃...哈哈!
你仲住係呢區呀?
我個係仔, 所以未必會揀番德貞啦
不過你覺得德貞家陣好唔好呢?
我印象中, 幼稚園同小學都ok啦
小學的中文程度幾高...但係, 我讀果時已經係好多年前既事啦....

首頁

尾頁

跳至