自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

不是導人迷信,但是又真係咁湊巧

耶!巧驚啫,我個仔去親某間大少少嘅PK,入到門口行到魚部就開始大喊,我以為係冷氣大凍咋喎...個間夠大多得揀嘛咁唯有去"胃匡"囉~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老公姑媽病,時日不多,當時個女只有兩個月大,我地去探病,
跟住個女病咗3個月,姑媽亦都喺果3個月內去咗,之後個女真係點都唔好,
最後叫我妹幫我去黃大仙求簽,解簽阿姐話佢係惹咗病符,
(我地冇講過咩事)話我地唔好帶個女去採喪問病。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

子爵府

子爵府

老實講, 我就不太信, 因為我見D小朋友只會想去佢地喜歡去既地方, 如遊樂場, 玩具店, 去其他地方都會大哭架.

如果次次都就佢地, 真係邊度都唔駛去.

子爵府

baby_cat 發表於 12-6-25 08:22
老實講, 我就不太信, 因為我見D小朋友只會想去佢地喜歡去既地方, 如遊樂場, 玩具店, 去其他地方都會大哭架. ...

但係我阿B都係揀返屋企條路,只不過行另一邊,佢唔係想去遊樂場和玩具店。

翡翠宮

畀面勳章

我細時成班兄弟姊妹好中意去e媽屋企玩,次次都好期待,有一次我細佬點都唔肯去,佢當時大約四、五歲左右,要我呀媽迫佢出門口,點知一落街,佢就俾的士撞親

結果我地成家去左醫院,好在佢冇乜大礙。有時真係巧合到唔到我唔信。
日日是好日

伯爵府

好媽媽勳章

我覺得其實係人都有第六感,只係現代生活係以理性主導,少用第六感,久而久之失去左呢個能力。我係試過有莫明其妙既感應,係十歲果時。本來放假日要全家出去玩,我死都覺得一定要留響屋企,大發脾氣,結果冇出門。第二日先知同層樓被連環爆竊,因為我地個單位有聲,所以我地同隔離單位冇被波及。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

公爵府

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

畀面勳章

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我想生三個 發表於 12-6-25 10:44
我不是很信的

端午節一過, 換咗雪糕消暑呀?
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

human beings ma

別墅

伯爵府

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:不是導人迷信,但是又真係咁湊巧

二小姐都有試過

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

男爵府

子爵府

mouth:

首頁

尾頁

跳至