2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

冇嘔喇,胃唔頂…
反而有少少擔心…

別墅

回覆:grass_ft 的帖子

我每次有咁嘅想法時,我就嘔到死,所以我而家都唔敢咁樣唸喇!總之其他大肚嘅symptoms仲有,bb應該冇事!

大宅

回覆 可人宜 的帖子

我同你一模一樣呀! 而家14w, 每次覺得冇嘔冇頂, 以為好轉中, 點知果晚食完飯就會勁唔舒服, 都好既, 証明bb成長緊!

男爵府

回覆:呢幾日冇咁容易肚餓…

擔心咩?

別墅

回覆 回覆:pomuimui的帖子

擔心小b有冇乖乖長大… 因為我咩反應都冇哂…
得番少少累但唔眼瞓…
又唔肯定有胎動…
之前又抽過絨毛…
仲要等多兩星期先有得見醫生同小b...

別墅

引用:回覆+可人宜+的帖子 我同你一模一樣呀!+而

原帖由 lwylwck 於 12-06-27 發表
回覆 可人宜 的帖子

我同你一模一樣呀! 而家14w, 每次覺得冇嘔冇頂, 以為好轉中, 點知果晚食完飯就會勁唔 ...
我都係14wk呀,不過唔知點解呢幾日都仲嘔,雖然冇之前餐餐嘔幾次咁多,但日日都只係嘔剩個lunch!真係有啲擔心bb冇營養呀!mouth:

男爵府

引用:擔心小b有冇乖乖長大…+因為我咩反應都冇哂

原帖由 grass_ft 於 12-06-27 發表
擔心小b有冇乖乖長大… 因為我咩反應都冇哂…
得番少少累但唔眼瞓…
又唔肯定有胎動…
但你行得快呀,打側身瞓呀,唔會feel到同平時唔同嘛?
有個媽咪教過摸心跳,你有無摸過?

別墅

回覆 回覆:pomuimui的帖子

其實我唔覺得會摸到bb心跳… 隔咗咁多層…
而且bb心跳一分鐘百幾下㗎…即係平均一秒都兩下…
所以應該只係其他血管嘅脈搏?
咁都摸到就冇人買胎心機啦?

我只係覺得肚入面有嘢,但唔知佢有冇成長… 我都知係我杞人憂天嘅…

男爵府

引用:其實我唔覺得會摸到bb心跳…+隔咗咁多層…

原帖由 grass_ft 於 12-06-27 發表
其實我唔覺得會摸到bb心跳… 隔咗咁多層…
而且bb心跳一分鐘百幾下㗎…即係平均一秒都兩下…
所以應該只係 ...
噤就唔知啦!摸到當買了個安心嫁咋

首頁

尾頁

跳至