母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

如題,thx!

大宅

回覆:BB 飲唔曬架奶可以留返下次飲?

梗係唔得啦!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 aa1117hk 的帖子

唔該曬,諗住唔好浪費麻因為我得好少奶

大宅

咁只好每次比足夠份量加熱就算,唔好預多!

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bb飲過, 有口水, 唔放得耐, 你熱需要飲的份量吧
而且弄熱後, 也不要放太久

大宅

趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你唔好預咁多囉~~~咁就無咁心痛,

我果時個女食唔曬我會用個大樽少少少少咁留番~~~等差唔多份量...就攞黎同佢洗白白~~
我既BB係2012年2月10日出世啦~~~^^

我係全人奶媽....希望..可以餵到佢2歲~~

禁止訪問

大宅

我每次都係俾剛剛好嘅份量佢,唔夠先再加。如果要倒奶真係好肉痛。

子爵府

引用:我每次都係俾剛剛好嘅份量佢,唔夠先再加。

原帖由 糖糖靚媽媽 於 12-08-25 發表
我每次都係俾剛剛好嘅份量佢,唔夠先再加。如果要倒奶真係好肉痛。
如果次次都俾岩分量,咁請問點知BB幾時要加量俾佢? 我個B不嬲食開3安,我次次都真係俾3安咋。幾時加到4安呀? 佢成日都唔肯放口,但到我俾4安時佢又食唔晒。 我都唔知點預算好。

大宅

我都會倒番入去, 留下次用, 其實只係相隔3個小時, 冇咩問題, 當然你唔好留聽日用啦

大宅

如果係雪過解凍/番熱的奶, 係唔可以再雪再飲。新鮮泵出的奶就可以係冷氣地方放三四個鐘。

大宅

如果食唔曬我會留黎沖涼

大宅

Bbtvsvod 發表於 12-8-25 21:17
我都會倒番入去, 留下次用, 其實只係相隔3個小時, 冇咩問題, 當然你唔好留聽日用啦 ...

我係健康院既小冊子見到話雪奶加熱之後要1個鐘內飲曬, 咁你係係邊度睇到可以留3個鐘ga ? 我都想知邊個o岩ar ??

大宅

pandora9874 發表於 12-8-25 19:57
可以。 外國專業喂奶師叫媽媽將BB飲唔哂既放入FRIDGE,下次飲番,冇問題。 但下次再飲唔哂, 就 ...

我係健康院既小冊子見到話雪奶加熱之後要1個鐘內飲曬, 但係聽講外國好似雪奶直接攞去飲唔加熱bo, 係咪ga ? 你有冇詳細資料俾我參考ar ? 我都想知邊個o岩ar ??

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊