跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:好頭痕呀! 9月自行分配, 大家會選那間呢?

得15分...我會選近屋企嘅海官~入唔入都會再試扣心意小學~

別墅

回覆:littlefish334 的帖子

浸聯(基督教)荃灣囗碑最熱嗰間~
思源(天主教)後起越來越多人揀~
兩間都個個讚...

別墅

如果你兩間都鍾意...咁你自行應該選擇思源~因為浸聯校長講明15分第一round唔洗揀佢...唔好浪費個機會~

別墅

回覆:Mikiwong 的帖子

唔會冇扣門機會,因為係浸聯校長講round 1只有15分唔洗選佢~但round 2甲、乙部首志願先揀佢~就ok~已好有誠意~扣門睇表現...上年有人自行加甲乙都選佢第一...但扣門in完都係衰左~

別墅

我本一心打算自行選海官...但朋友話在海官的家教會人士透露內部已收200份(世龔)預留位,叫佢唔洗選,咁我仲選唔選好吖

別墅

回覆:misshoiyi 的帖子

跟據BK mami分享...上年都係得10多個入官中...只係比其他學校多少少~

別墅

所以本想round 1揀佢可以同分一齊抽,有d機會~收唔收先再扣心水校~但好似都好微~

別墅

回覆:Gloriasogashiwa 的帖子

可分享校長的話嗎?但今年升小一的出生率比以前高,依然係15分...今年嘅深天會入到嗎?

peggy  這兩三年得15分入深天比較微, 深天己變成大熱之一  發表於 12-9-15 11:52
Gloriasogashiwa  浸聯校長話1st round 15分不用選他, 改為選次熱深天 (2002年出生).  發表於 12-9-14 15:36

別墅

回覆:Janellemama 的帖子

唔係話大抽奬冇位,而係round1自行15分冇機會抽...因20分都收唔晒~都唔知信唔信好~

別墅

現多左5分宗教分...但想入首選小學都係靠運...希望都係不大...一間係跨區...一間係原區...兩間都係當區最熱ge學校...搏邊間好呢~

首頁

尾頁

跳至