跳至

首頁

尾頁

男爵府

tattc 發表於 12-7-15 23:53
好似仲未請夠老師,所以我諗唔介紹住啦!K3課程會緊密啲,無咁多自選活動,會比以前有更多親子功課,希望小 ...

重會有更多既親子功課?!講真而家已經很多親子功課了,美其名親子,實際係家長完成,唔係好認同

著住校服但對鞋各色其式,真係唔多好,最好跟返運動衫著白色波鞋,校服著黑皮鞋會整齊的.

男爵府

tattc 發表於 12-7-16 00:06
其實我覺得咁多老師走,都唔代表學校課程唔好,園長同校長都有心想攪好學校,亦想提高學生水平,所以先會做 ...

或許某些家長會中意,但身處其中既員工真係會感受莫大壓力

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

本來收左我女AM班(原本我報全日班/ IN都係全日班)
不過IN完先通知冇
覺得安排唔太好
不過INTERVIEW時覺得老師都幾NICE

以前學校係出名好的.以家轉左園長唔知啦
不過我無要到個OFFER

複式洋房

新生會冇咩所謂!!
係舊生同家長要D時間適應!!
點都係間出名好既學校, 應該唔會攪到差晒既...

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:救恩學校(幼稚園)一問

總之小朋友笑住返學笑住放學就得啦!

大宅

agree, 我小朋友每日都好開心

複式洋房

我個小朋友1 年前在幼稚園 graduate, KY was very good. Unfortunately, I heard from my friends whose children studying in past year, I feel sorry for this school. Change is expected,but maybe too radical. If teachers are under great pressure, how can you expect them to teach our children with 'heart' and 'patience'? The management level should know good staff management is important than academic
change. Most of the staff teachers are very good, I feel regret that many will leave this year.

首頁

尾頁

跳至