夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我識個c6廿幾年,由超級好男人變成大賤男。兩年前我有一日突然早返屋企,個惡夢就開始到今日。佢原來同個死賤人(學生妹)攪左年幾,被我係屋企見到佢地,c6仲話無嘢,溫書咋,個賤人又係咁講,仲笑笑口話第一次來。兩個月後有左baby,佢實牙實齒話會同死賤人分手叫我生baby,我信錯左佢,到而加個女都一歲,佢地仲有contact,有見。次次都話無見,但次次又被我發現有見。如果你地老公試過有小三你地就知有幾惨,而我仲要大住個肚,真係好似入左地獄,生不如死。而家情況好d,死賤人有兩個男人,所以佢地無以前咁投入,不過當然仲有偷偷地見。曾經鬧過離婚,不過佢仲想一齊,又肯加多好多家用,又應承以後唔contact個死賤人...掂知咪又見!有時真係好憎我c6咁對我,好想佢死。而家同亞女返左媽媽家住左幾日,我要冷靜下,呼吸下新鮮空氣。為了自己,為了個女,我係唔會離婚,而家我只係想掂樣可以係走出呢個人生冀境,自強起來,做回自己 。用咩方法可以令c6再唔呃我,坦白做人。

子爵府

BK Milk勳章

回覆:老公仍然見小三,我想自強!

簡單,當你有吸引力,有人追時,有d男人係咁犯賤。

pinky30312    發表於 13-2-22 17:06
gracechanbb  Yes  發表於 12-7-15 22:31
lamyungyu  同意到極.  發表於 12-7-13 17:05

子爵府

BK Milk勳章

回覆 小小儀 的帖子

好佩服你咁大勇氣!!

用咩方法可以令c6再唔呃, 坦白做人??
應該無乜方法架喎….

你都無可能再相信佢架啦, 佢有無坦白, 真係無乜關係了….

C6幾大? 佢做補習老師架?? 可以帶妹妹仔返屋企溫書??

大宅

想佢回頭似乎要等奇蹟出現~
例如個賤人呃錢呃感情之類,唔係想C6轉性都幾難~
其實你不單要自強,亦要決絶了斷呢個關係,老實講,呢D爸爸對個小朋友有咩影響﹖其實唔講都知,其次係一個咁既爸爸真係俾到幾多父愛個女呢﹖
你除咗要冷靜,仲要學習獨立去面對以後既生活同埋養好個女,呢D男人真係要都冇用~

男爵府

如果佢地唔能夠不糾纏,我會選擇分開,否則只是自欺欺人.
如果跟他在一起,但又要迫自己獨立堅強起來,我也會選擇分開,
因為想放自己一條生路.
委屈和失望的感覺讓人難受,但他們不明白.
我也在努力中,加油

無望    發表於 12-7-16 23:52

男爵府

回覆:老公仍然見小三,我想自強!

你好似當年嘅我啊!

複式洋房

回覆 回覆:MichellelleBB的帖子

michellellee BB,你掂做?

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:簡單,當你有吸引力,有人追時,有d男人係

原帖由 Babybaby120 於 12-07-10 發表
簡單,當你有吸引力,有人追時,有d男人係咁犯賤。
非常同意

瑪瑙宮

佢呃您, 目的係唔想您再問再煩佢.
您話為自己, 為個囡唔會離婚, 意思係佢同小三唔斷都係唔離婚, 咁您唔係要自強, 係要更麻木.

子爵府

如果你唔離婚,係自強唔到喎

無望  x4  發表於 12-7-16 23:52
rayrayus  x3  發表於 12-7-11 22:28
LittleMss  AGREE!  發表於 12-7-10 21:57

複式洋房

回覆 回覆:小小儀的帖子

我明你地意思。我可以選擇離婚,不過離婚後我變了要自己面對所有問題,女兒成長,生活問題...等等,到時佢仲唔會比家用,佢就可以風流快活,重過新生,佢咪好着數!佢而家表面上都變好左,放工立刻回家,放假一定陪我地。只不過佢internal未變好。離左婚咩都無,咪好唔低!i want to get everything back, not lose everything!

qmui  get everything back要加油  發表於 12-7-11 01:38

大宅

小小儀 發表於 12-7-10 15:10
我明你地意思。我可以選擇離婚,不過離婚後我變了要自己面對所有問題,女兒成長,生活問題...等等,到時佢 ...

但唔係離咗婚, 可以分佢家產, 每月拎佢膳養費咩?
如可以的話. 我就一定會咁做! 對.. 我唔會自己一個面對所有問題,女兒成長,生活問題.. 因當初生果時佢話要的. 出世後當然要做lee 個負責!

大宅

其實你再繼續同佢在一起, 你心里真的可以放低個學生妹, 有d野發生左, 好難當無事, let him go

子爵府

BK Milk勳章

引用:我明你地意思。我可以選擇離婚,不過離婚後

原帖由 小小儀 於 12-07-10 發表
我明你地意思。我可以選擇離婚,不過離婚後我變了要自己面對所有問題,女兒成長,生活問題...等等,到時佢 ...
其實妹妹仔係最易解決,而你老公睇中妹妹仔,應該只係貪新鮮。最怕個小三係上年紀,美麗如戴安娜都敵唔上一個Camilla皇子送上門嘅女人肯定多過其他男人,所以佢選擇咁多仍然鐘情Camilla....除了因為Camilla之前係人妻,亦相信佢有一定吸引力。所以如果你真係想贏,首先係要令自己有吸引力!

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用咩方法可以令c6唔再呃我,坦白做人? 我相信經歷過比第三者介入既大多數女人都曾經諗過無數挽救方法,但往往最終到你醒既時候,至發覺原來辦法只得二個,(一)係妳要做到眼不見為乾淨,由個賤男繼續講大話,識得返屋企就算。(二)就當然係寧缺勿濫,飛咗個賤男,重新做人啦。要自強首要條件係要學識吾依賴別人,自己勇敢面對問題呀!
天無絕人之路,加油呀!
sammi

大宅

男人講大話會上癮, 所以我不會再信講過大話的男人:;pppp:

男爵府

就算你c6同你講和小三巳斷!你會相信他嗎?
再係番一齊這段婚姻亦不會令你快樂!日子只會越來越痛苦!
每天都會重複浮現他和小三的事情及不停問自己點解自己有眼無珠
嫁左比啲噤嘅男人!每一天都在痛苦中度過!
(可能我比較小氣記仇,所以啲意見比較灰!)
但我衷心希望你可以和c6一起開心快樂一家三口幸福快樂!

waiyuktsoi  我同你講既一樣.所以我早走早著.  發表於 12-7-10 16:46

大宅

回覆 Ilovecakes 的帖子

AGREE

公爵府

好媽媽勳章

你連獨立都唔得, 咁點自強呀

呢個世界無話邊個無咗邊個唔得, 如果你要靠佢比家用先生存到的話, 咁無計, 只有啞忍, 你個男人都因為知你走唔到, 只會不停地扼扼氹氹拖住你

如果你想自強就要趁呢段時間, 學多D野, 充實自己, 令自己就算無咗佢都生活到, 佢知你無咗佢都得, 而佢又唔想無咗家的話, 佢就會收斂LA

複式洋房

引用:用咩方法可以令c6唔再呃我,坦白做人? 我相

原帖由 sammitang113 於 12-07-10 發表
用咩方法可以令c6唔再呃我,坦白做人? 我相信經歷過比第三者介入既大多數女人都曾經諗過無數挽救方法,但往 ...
無錯,佢d大話可以勁到唔使用腦都話到,我知...有時,我知道左個真相,佢講緊大話,我會繼續扮唔知繼續問,發現佢可以講大話到咩地步。所以我知道佢講嘢可以信幾多成。我咪學佢,一齊吹水,心理上好好多!我亦唔會講真心話比佢知。放佢走?我唔會咁益佢!

首頁

尾頁

跳至