自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我隻狗周圍瞓架! 有時喺梳化, 有個喺佢個軟墊度, 有時喺床!

子爵府

我啲狗而家係無狗屋架,全部自由行,瞓覺會各自會自己搵個佢鍾意嘅位置,花園就有間大狗屋,平時佢地花園玩到倦,就會入去瞓晏覺。

你同老公睇下 ceaser millan 嘅節目「金牌馴狗師」(我啲 fans 病有發作啦),我唔係 hard sell 架,真係學到點做一個好嘅狗領袖。

我隻柴返嚟果陣已有行為問題,不過比我地訓練返好,再加上睇咗「金牌馴狗師」,就每日都進步緊。

大宅

狗是否一定要住狗屋?

我有一隻七個月大的柴犬,四個月大前睡在寵中,白天有人在家才放出來;現在整天自由行,晚上睡圍欄里。

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

其實,狗屋真係無必要買...

水晶宮

回覆:狗是否一定要住狗屋?

我屋企有隻約瑟,4歲,初初返黎一個大圍欄,入面一個籠仔(痾屎痾尿)一間狗屋,都佔左我成個飯廳,但間屋仔係廢,從冇訓過,仲專登匿入去痾屎之後八地掉左,教識痾屎痾尿連圍欄都收埋,而家每晚跟我地訓,我地返工,個廳有張床仔,入面有條毛巾仔,佢自己識定會上床仔自己訓,從冇百厭過因為我家有cam,知佢冇曳,由朝訓到黑心理好平衡,好乖豬啊不過柴b仲細,你將來放佢通屋走都好,紙巾,報紙,遙控一定要放係佢咬唔到既地方!

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

大宅

我屋企有狗屋,狗地氈,我隻狗狗好鐘意瞓響地氈,地布上,如果好熱先直接瞓地下,同好鍾意瞓有頂遮頭既地方例如椅底,枱底有安全感麻!冬天先鍾意瞓狗屋暖d麻,or哩埋時都好鍾意入狗屋架等我地難d捉到佢!總括我覺得狗屋會比到佢有頂遮頭,有安全感,另外夏天裏面放條毛巾佢會幾舒服,冬天放d厚氈佢又唔怕凍!不過我覺得如屋企唔夠大呢個唔係必須,因間屋都幾大!只要比條毛巾(夏天),氈(冬天)同一個佢有安全感既地方佢瞓就得!

珊瑚宮

狗狗要嘅係一狗竇,

從來唔明為何要將佢地人性化

如果掉轉要我日日係靚屋等主人帶我先可以出街溜, 我唔覺得寫意喎。

純個"人"意見。

翡翠宮

全屋企係我個女既地方~hahah~~~~佢都有自己既屋仔~~

另有自己既地墊
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

子爵府

我有一隻西施囡囡,我屋企唔大,但都有一個大狗籠for 佢去toilet , 因為佢一定要係狗籠屙,我試過換塊廁所板比佢,佢可以死忍唔會屙。大狗籠佢只係會用黎去廁所,唔會訓,佢另外有床墊,其實係人用既枕頭,因為以前成日買for狗狗既床墊洗幾洗就變薄,換左好幾個,又貴,唔化算,之後去宜家買個平平地既人用枕頭比佢訓,佢仲訓得爽。其實我家小狗係周屋走,周屋訓。

複式洋房

我估係要隻狗狗本身囉...我個隻最鐘意上床同我地一齊訓

水晶宮

畀面勳章

回覆:happyjess 的帖子

我隻松鼠以前同我地訓。依家同對仔女訓

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

版主 的帖子

樓主,你d回答,視乎狗仔性格,訓梳化.。

子爵府

在外國叫cage training, 對狗狗係有幫助的

伯爵府

你個兜佢都唔瞓,買間屋都未必瞓啦

水晶宮

BK Milk勳章

我覺得反而比多D愛心
時間
同佢玩
出多D街散步
心理自然會好平行
吾関狗屋事
衣家天氣熱梗係訓地下啦
我只係買張梳化仔枕頭咋
再吾係用冰墊咪夠涼

男爵府

happyjess 發表於 12-7-11 10:51
現在到我心理不平衡了!!
我夠話我冇iphone會病, 冇chanel會打人, 冇鑽戒會殺人, 又唔見你買俾我?
.
...

o依句我鍾意, hahaha... ...
--- 我是P牌爸! ---
--- 爸爸o既自尊心係建基於囡囡o既關注度 ---

大宅

醒目開學勳章

我覺得...有圍欄已經足夠...
如果真係想狗狗有瓦遮頭,有安全感,
可以買條大浴巾蓋響圍欄頂.
狗狗大左唔需要圍欄,條浴巾又可以要黎墊住訓.

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

室內唔好用狗屋,柴犬大得好快架

首頁

尾頁

跳至