跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

仲有無人入黎呢版呀? 我見好耐都無人UPDATE 過..
我已經搬左上黎廣州..大約3星期左右喇...仲係習慣中...不過日日都係屋企多...所以都幾悶下..

大宅

our family still live in GZ.

別墅

hihi nice to meet you

原文章由 CLK-MB 於 08-6-16 21:48 發表
仲有無人入黎呢版呀? 我見好耐都無人UPDATE 過..
我已經搬左上黎廣州..大約3星期左右喇...仲係習慣中...不過日日都係屋企多...所以都幾悶下..

hihi CLK-MB

I live in GZ for 1 yr la, I live in Tianhe, next to IKEA,
where do you live, my baby is 1.5 yr o now.

do you have msn? add me if you got one la

[email protected]
[url=http://www.TickerFactory.com/]

詩 1:2 惟喜愛耶和華的律法,晝夜思想,這人便為有福!

洋房

Hi all
I would like to know how to move all the necessaries to guangzhou. Which courier did u use? And I will bring my bun bun also, do you know is it very difficult and expensive to apply the visa during Beijing olympics?
Thanks a lot for your help!

大宅

many movers options, depends yr budget.........e.g. crowns , santa fe, asia tigers etc

禁止訪問

民房

I've been in gz for 2 years and my son is now 6 months old. I lived in Tiehe Ti Yu Dong Road. You may add me in your MSN : [email protected]

Let's chat.

伯爵府

原文章由 cherrywwc 於 08-7-30 00:52 發表

hihi CLK-MB

I live in GZ for 1 yr la, I live in Tianhe, next to IKEA,
where do you live, my baby is 1.5 yr o now.

do you have msn? add me if you got one la

[email protected] ...

我都係住天河區..匯景新城..
我個bb 8月尾就6個月大喇...
我既msn 係
[email protected]

伯爵府

原文章由 meliekwok 於 08-7-30 18:11 發表
Hi all
I would like to know how to move all the necessaries to guangzhou. Which courier did u use? And I will bring my bun bun also, do you know is it very difficult and expensive to apply the visa du ...

我之前都打聽過帶埋工人黎既野..但據知係好難..因為中國都勞工過多..佢唔多比外傭黎架..
其實你可以黎呢度再請本地工人囉..我請一個唔留宿既..就around 1,600 RMB 一個月..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

請問有冇媽咪知道天河區有邊間Service apartment (2 bedroom)呢? 我先生將會十月往廣州工幹半年.

另外,請問廣州有冇相熟旅行社可以介紹下呢?

謝謝幫忙!

[ 本文章最後由 小B媽咪 於 08-9-3 12:14 編輯 ]

伯爵府

近天河既..睇BUDGET 喇..WESTIN, 中信果邊都有service apartment..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢之前個同事住緊Springdale, 不過呢間service apartment 無泳池.可否提供一些名單給我, 因為喺網分唔到邊啲係hotels, service apartments or apartments....

謝謝!

原文章由 CLK-MB 於 08-9-5 10:43 發表
近天河既..睇BUDGET 喇..WESTIN, 中信果邊都有service apartment..

伯爵府

咁我都要問下人先..因為有好多都係 '國際公寓' (即係SERVICE APARTMENT)..但我唔肯定會唔會最少都要租一年囉..我住果度都有幾座係架..但我唔知租約要簽幾耐..

Westin 就一定係service apartment..仲有泳池...

男爵府

唔該哂你呀!

我隻老擒日去睇樓,佢自已比較鐘意愛丁堡國際公寓. 我想問下嗰區仲有咩國際公寓可以揀下呢? 謝謝!

大宅

I lived next to 愛丁堡 woo.

services appartment :
1) Ritz carlton,
2) 愛丁堡
3) New world appt
4) springdale is good, but no swimming pool
5) Goldarch which is under oakwood.

actually 愛丁堡 is quite good, next to MTR staion. But hard to get a taxi. but 愛丁堡 have shuttle bus to main office area.
Also, many japanese stay there. our family lived in the wht color castle, but no services appt.

st

原文章由 小B媽咪 於 08-9-10 09:35 發表
唔該哂你呀!

我隻老擒日去睇樓,佢自已比較鐘意愛丁堡國際公寓. 我想問下嗰區仲有咩國際公寓可以揀下呢? 謝謝!

[ 本文章最後由 st 於 08-9-12 14:37 編輯 ]

男爵府

我老公鐘意愛丁堡多過Springdale,因為Springdale舊同埋無facilities,但係好處就係地方正於天河區,好多嘢食. 而愛丁堡入夜會無咩人,佢又怕唔係咁安全.

我會叫老公問埋Ritz Carlton and Goldarch. 不過可能會同Ascott and Westin一樣咁貴啊....

謝謝你o既資料!

原文章由 st 於 08-9-12 14:34 發表
I lived next to 愛丁堡 woo.

services appartment :
1) Ritz carlton,
2) 愛丁堡
3) New world appt
4) springdale is good, but no swimming pool
5) Goldarch which is under oakwood.

actually 愛丁堡 is qu ...

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-17 15:49 發表
我老公鐘意愛丁堡多過Springdale,因為Springdale舊同埋無facilities,但係好處就係地方正於天河區,好多嘢食. 而愛丁堡入夜會無咩人,佢又怕唔係咁安全.

我會叫老公問埋Ritz Carlton and Goldarch. 不過可能會同Ascot ...

Ritz Carlton - 有次我地去食lunch...但唔知咩事, 我個囡一入到去就大喊...係喊到收唔到聲果隻. 成個人震晒咁. .果時佢4個月左右..從未試過咁架..仲要我一抱佢出番酒店..佢就會收聲..但我一行入個門口咋..佢又再喊過...
結果餐lunch 我地只好是但咁食完就走喇...後來同其他朋友傾開..佢地都話覺得入到去有d 唔舒服既感覺喎..
btw, 我唔係迷信果d人..但果次真係好怪囉..

男爵府

謝謝你的資料.

我諗我老公都係喺愛丁堡同Springdale之間作決定. 因為要租2 bedrooms,又要合乎budget,都無它選. 如果佢唔係一定要2 bedrooms, 我比較喜歡Ascott. 因為月租有包laundry, 上限300人仔.

原文章由 CLK-MB 於 08-9-17 16:26 發表

Ritz Carlton - 有次我地去食lunch...但唔知咩事, 我個囡一入到去就大喊...係喊到收唔到聲果隻. 成個人震晒咁. .果時佢4個月左右..從未試過咁架..仲要我一抱佢出番酒店..佢就會收聲..但我一行入個門口咋..佢又再喊 ...

大宅

do yr hubby need a part time maid for cleaning or cooking ? tell me i can help.

男爵府

Thanks for your offer.

He will go out for dinner after work. I think he needs someone to iron his shirts rather than taking them back to HK.

原文章由 st 於 08-9-18 14:32 發表
do yr hubby need a part time maid for cleaning or cooking ? tell me i can help.

首頁
12345...7

尾頁

跳至