親子旅遊

跳至

首頁
12345...30

尾頁

大宅

Re: 06年6月-7月北海道自由行

Candy925,

我又係咁 plan 呀!想帶 3 歲女女去北海道睇花呀!上次我去係 2002 年 12 月剛剛落初雪的季節!

慳時間係唔係應該由 HK 直飛北海道呀?不過可能會貴 D!但帶住小朋友坐火車會唔會佢地辛苦呢?

大家一齊係到研究下啦!

大宅

HeiHeiMa,

HKG --> Sapporo 大約 6 hrs.

HKG --> Tokyo --> Sapporo 大約 9 hrs.

Package 的價錢仲未有資料提供到!

叮噹火車真係好靚呀!

大宅

Meli,

有無小朋友同行呀?

大宅

rossikwan,

上次我去北海道跟東瀛遊就係東京入東京走,轉機真係幾辛苦!第一日去到北海道就係食晚飯的時間,浪費左一日啦!

如果諗住完成北海道行程停留係東京玩幾日的話,咁就一定要東京入東京走啦!

大宅

vkzone,

好呀!妳留意到有平嘅民宿及酒店資料,係到同我地分享丫!

有無資料今年幾月係花季呀?六月尾會唔會太早呀?

大宅

vkzone,

我都係咁諗呀,想避一避個旺季呀!

妳個計劃好好呀!我都猶豫緊好唔好係東京停留呢!

大宅

Icycream,

謝謝妳的分享,好詳細的遊記呢!

不如妳多 D 入黎呢到解答我地嘅問題啦!

係呢,我想問我地唔識得揸車,咁係唔係好難去到 D 景點架?

大宅

Icycream,

唔該哂!

全個旅程妳花左幾多錢呀?

大宅

momo,

我可能會係東瀛遊或者安運旅遊啦!過往買 package 我都係揾呢兩間。

大宅

雪瑩媽咪 寫道:
ivyl,

我問過priceline,機票+酒店(華盛頓), 8日7夜,
$5340,但係就未計機場稅....

請問呢個係去北海道的 package 嗎?坐邊間 airline 呀?直航機?

大宅

唔該哂!

問左啦,暫時未有價錢呀!佢地手上的資料去到 4 月底!要過左 Easter 之後有可能會有價錢公報!

雪瑩媽咪 寫道:
hay03 , christybbmama,

唔好意思,因為我自己唔敢自由行去晒兩邊,所以無問北海道既野,不過佢都好似有plan架.你地可以打去問下,

priceline tel:3163-0828
(press2 - press1) 但係有時無人聽要留言等佢地覆~
網址:
pricline

希望大家有用丫~~~

大宅

Ivyl 寫道:
hay03,

咁問咗就記得上嚟報吓料喎.

好呀!我都好心急想知個價錢;然後先至 plan 個行程!

大宅

ChristyBBmama,

我無頭緒會選邊間酒店,都係視乎番 package 的價錢再作決定。係東京的 Washington Hotel 都 OK 架,我睇朋友的相片覺得房間好新及乾淨!咁我幾次去東京都係住 Keio Plaza,因為我鐘意佢房間夠大呀!不過就要行條長街先到酒店係唯一的缺點!

至於係 SPP,我會計下條數散 BOOK 機票 + Tokyo Inn 睇下抵唔抵;我曾經係東京住過 Tokyo Inn 又係幾 OK 架,係房間細 D,但經濟囉!

您地係酒店的選擇有無心水呀?

大宅

請問 ANA 的航線有無直飛去北海道架?咁係唔係早機去晚機返呢?

又,係唔係國泰有直航去北海道呢?

仲有無其他航空公司有直航去北海道呢?

謝謝各位!

大宅

cpcog, Ivyl, ChristyBBmama,

謝謝您地嘅資料呀!

咁睇黎係得 CX 直航機是我首選!

大宅

以下個留言係由 vkzone 提供架!

有埋開花的日子架!

[quote]
vkzone 寫道:
我有本CX出既夏之北海道天書(只介紹札幌, 富良野, 美瑛, 函館), 內有CX PACKAGE (不過至06/4/30) 包機票, 酒店接送, 3晚酒店, 旅遊保險, $5399up. 住SHERATON, KEIO PLAZA(我99年住過, 都唔錯, 早餐有日式又有西式揀, 去JR站大約10分鐘), JR TOWER HOTEL NIKKO, EXCEL HOTEL, TOKYU INN.
CX580 HK-SPP 0945-1536
CX581 SPP-HK 1645-2050

而酒店如加一晚價錢如下(per head):
TOYKU INN $349
SHERATON $393
EXCEL $393
KEIO PLAZA $458
JR TOWER $786

內有介紹富良野/美瑛民宿(per head):
POTATO VILLAGE $427 (ROOM+BF+DINNER)
BEIL HILLS $554 (ROOM)
B&B FURANO $386 (ROOM+BF)
星之丘 $700 (ROOM+BF+DINNER)

摘水果:
千代田農場
$90/0.5hr 士多啤梨

大宅

Smilesun,

妳係唔係揾 CX HOLIDAY 訂機票/PACKAGE 架?

因為我揾開個幾間 AGENT 都要我先付訂金架!

大宅

Ivyl,

妳係邊到見到架?

我剛剛係星晨旅遊見到的資料, 係 $5950 住 Sapporo Tokyu Inn 3 日 2 夜!坐國泰機!Period 1 Jun - 30 Sep 06.

仲有機票及酒店的 surcharge, 視乎出發的日期!

Ivyl 寫道:
hi all,

cathay出咗$啦,$5890包3晚tokoyo inn起.
[/quote]

大宅

ChristyBBmama 寫道:

Anyone knows about Tokyu Inn?? Is it ok??Thanks.

Please click here

大宅

vkzone,

資料係以下的 linkage 呀!

我問過 travel agent, 佢介紹 Keio Plaza 會近 JR 喎!

hay03 寫道:
[quote]
ChristyBBmama 寫道:

Anyone knows about Tokyu Inn?? Is it ok??Thanks.

Please click here[/quote]

首頁
12345...30

尾頁

跳至