自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友升2年級啦, 你哋會將一年級D書點處置呀??

大宅

好媽媽勳章

我就暫時keep住先~~
當參考書用

公爵府

hashtag影視迷勳章

回收箱

大宅

係唔係完完全全回歸"回收箱" 呀??

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

keep住先,到佢100%記得晒d野先掉

男爵府

畀面勳章

講真真係唔會有時間攞番出黎睇!!
如果有地方的話, 我會KEEP一年. 如我小朋友9月將會升P.4, 我現在回收的是P.2的書本. P.3KEEP住先.

mercurycc  me too   發表於 12-7-19 14:03
mercurycc  me too  發表於 12-7-19 14:02

禁止訪問

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

環保接龍勳章

回覆 puicps0614 的帖子

全學年, 中英數各科書喎

男爵府

回覆:小朋友升2年級啦, 你哋會將一年級D書點處置呀??

賣廢紙,$0.8 @1kg ,加埋👿notes 我賣左$7 !

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原來我女將p1~2既書賣左廢紙

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

環保接龍勳章

回覆 puicps0614 的帖子

畫就更係KEEP起啦

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

舊年嘅書一定keep, 點都keep 一年.

禁止訪問

珍珠宮

我暫時小一小二都全keep! 書可能會回收, 但作業功課簿同默書會keep, 因為有個仔筆跡 比佢第日大個睇返!

複式洋房

我會帶埋阿女去拎d書去回收..順便話埋比佢知道平時係街上d老婆婆汁紙皮完來係咁辛苦既....(p.s 我會keep起中,英,數,三科既書 將來可以有機會用到)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哥哥既書可以留返比細佬用.

bb86    發表於 12-7-19 14:04
karenlohy  me too   發表於 12-7-19 13:37

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

我個囡今年升小四, 我舊年先開始丟咗佢k1-k3 既書去回收箱, 呢幾年既書簿都係放入影印紙既盒度整齊放好一齊, 其中英文書我全部抽起要佢時不時拎出黎搵串字, READER可以讀完讀, 我今年都打算將小一既書回收了.

翡翠宮

好媽媽勳章

回收箱............

首頁

尾頁

跳至