論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個仔而家三歲幾,我同佢有個習慣,我暗訓覺前會講下心事同密計,今次已是第二次仔仔這樣回答:
我:你鐘唔鐘姐姐照顧你
仔:我唔鐘意因為佢成曰摸我"jer jer"
我:佢點摸呀?
仔:(仔仔做動作)佢隻手摸住自己下體上下上下移動
我即時呆咗,我第一次聽到時有問過姐姐點解,佢話只係仔仔去小便時佢幫手所以掂到,不過佢當時個樣有d唔自然,我當時又諗唔會連3歲都攪呀,可能仔仔亂講,點知今次又再聽到仔仔錦講,有冇姊妹比d意見可以點做或點再同姐姐講好?

禁止訪問

水晶宮

個仔咁樣講個姐姐應該都有d問題, 要留意住
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

要嚴正聲明,唔可以掂到小朋友'jer jer', 最多用紙巾 wipe,小朋友唔會講大話0既, 你千祈唔好怕尷尬唔講呀,仲要遲d再問下仔仔仲有無呢個情況出現......

男爵府

我會炒佢。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我會同姐姐講:呢個行為我吾接受!同埋系犯法!然後同阿仔講呢種摸你行為系吾岩架,如果姐姐再有甘樣摸,吾好怕,同我講呀!
再有,就plan定炒佢啦!最近都多左好多D非禮少主既CASE,吾好掉以輕心或怕麻煩。

男爵府

唔使多講啦!!即炒啦!!
佢已經犯左最不能接受既錯
小朋友係性方面,可能含糊,但佢已講得出佢唔岩或不良感覺,那已涇屬問題嚴重.

大宅

回覆:仔仔話姐姐成曰模佢下體

你個仔講到咁唔鐘意個姐姐,仲要係有心摸佢,呢d人仲留

joanna1388  agree  發表於 12-7-19 16:33

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我會即炒.

大宅

Find the new maid and then ...炒 ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩啲事我都唔係第一次聽的了, 你仔冇講大話, 你姐姐性侵你小朋友. 我唔覺得同佢講會有用囉, 根本佢哋就冇羞恥心, 連咁細的小朋友都搞, 樓主你唔係唯一的一個.

大宅

回覆:joanna1388 的帖子

唉我都唔知點好,因我今年十二月生第二胎,之前仲同佢傾續約,其實佢做各樣都算ok,喺hk做多過十年又係我同事家做佐年幾,都諗住同佢續約,開頭問佢續唔續(未發生呢件事前)佢就ee or or, 跟住叫我搵過個,又話要同husband商量,懶係調高黎賣(因佢知我有咗,遲d要湊Nb),都唔知好無炒?

複式洋房

吓~咁係性侵喎,係咪可以報警拉人呀?!

大宅

引用:唉我都唔知點好,因我今年十二月生第二胎,

原帖由 dec08bb 於 12-07-19 發表
唉我都唔知點好,因我今年十二月生第二胎,之前仲同佢傾續約,其實佢做各樣都算ok,喺hk做多過十年又係我同 ...
果個係你個仔嚟㗎!做人阿媽好應該好好保護個仔!唔明點解你仲問-唔知點做好!!! 你已經話過工人一次,但你囝囝講佢仲有再範!你囝囝已同你講明唔鍾意佢咁做,你呢個阿媽仲留個工人響度撹自己個仔?!小朋友3歳已有記憶了!呢件事對佢日後嘅影響真係難以估計!
借問聲如果比人非禮嘅係你,唔知你又會點做呢

禁止訪問

男爵府

報警啦! 唔好就咁炒佢當無事,
盞害第二個少主

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:dec08bb 的帖子

小男孩去廁所大人係唔會掂到佢jer jer架喎! 如果你為左怕請唔到工人而啞忍工人嘅惡行,咁你真係好有問題

大宅

樓主,

請相信你仔仔。 我的case 同你一模一樣。 我上星期己把工人交給警方處理。跟我落口供的警員説我己是他近月處理的第三個 case。我同事说这是工人想你火少佢的手法。看到你的故事和我的一樣, 現在我信了。

亦請其他網友口下留情, 我很明白楼主現在纷亂的心情!

大宅

回覆:sunnygirl 的帖子

多謝你地提點我唔係唔想保護個仔,就係因為曰頭兩公婆都番工,只有姐姐睇住個仔,所以炒都要小心行事,我剛嚴厲同姐姐講佐一次不要再犯,現步處盡快即炒送走溫神

大宅

工人是看中整件事没有物証 (因沒有傷痕), 只靠三歲少主的口供, 根本極難入罪。但我朋友説得對:我己做了我認為正確的事, 現在就靠天時地利人和, 總有天收佢的時候。

首頁

尾頁

跳至