自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 HAPPY~123 的帖子

if can fired for me is ok, i want them give me back long term services money,
i worked 13 years.

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:若公司由九龍區搬去香港區

誇地區,如果員工唔願意跟去,好似真係有得賠架喎,你問清楚先啦,唔好自己辭職住

男爵府

回覆 sukisa 的帖子

thank you for yr advice.

大宅

好似冇得賠喎。只係搬office, 人工職位冇變,有咩理由賠比你?公司搬office 都唔需要你同意,唔通因為几個同事唔同意唔搬?

男爵府

遣散費係會扣減MPF公司供款,減完都唔駛補好多,樓主最好先了解清楚

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我公司之前都係咁想香港去九龍,我好老實叫佢比車船津貼,因物價太貴,最終都租番同區

男爵府

我以前公司由九龍搬去香港,車費貴咗,返工、放工時間也多咗,真係有同事唔願意,公司最後係當譴散賠償。其他住九龍嘅員工就有車費津貼。

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Irvine 發表於 12-7-20 16:01
其實公司近這一兩年已不停有D新野攪作, 想一D舊員工自己離職,
但亦有一些朋友講, 如果工作環境轉咗, 即九龍 ...

九龍區搬香港,20年前就要比遣散費, 呢條例冇左N年囉

首頁

尾頁

跳至