論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我工人隻手有傳染病,正在搵工。醫生話佢會傳染。我已經寫咗封信加醫生証明fax去入境處。唔知有冇用,佢而家搵緊工大家小心
Name:Rose Ann Rixxrim(Rimaxxm Rose AnxSavxllano)
Bith: 16/3/19x7

Red2008  請勿post全名,多謝合作!  發表於 12-8-11 02:34

男爵府

回覆:我工人隻手有傳染病,正在搵工

嚴重皮膚病

男爵府

會傳染比人,尤其小孩同嬰兒,我個2個嘅細女比佢傳染到

男爵府

我send咗信同埋醫生証明比入境處,冇send相呀。我個細女好好多食咗抗生素,我好驚佢再傷害其它人呀

男爵府

佢係我屋企做咗一星期,啱啱嚟到只係教佢做家務。佢好刻意收埋隻手(後尾唸番先覺),最後𠴱日先比佢抱過bb.咁就惹到bb個頭同面。佢同醫生講已經2年。好返又復發,係d過濾性病毒,好似包診咁會傳染比人。

男爵府

男爵府

我賠足比佢,一個月代通知金,機票+100車馬費,佢唔肯簽所有嘢。我15/7叫佢走,佢到17/7都唔肯走,原因係佢欠我$2500唔比返我。我要報警佢先肯走。我等佢去勞工處

男爵府

我有警察在場佢冇嘢都唔簽。我又錄影佢。佢係我朋友嘅工人介紹,搵嗰間菲律賓agent.本來agent 費好貴我唔請佢嚟香港,佢願意比一半。所以而家搞成咁。

男爵府

我有醫生信呀,可以唔駛賠?不適合做外傭係可以咩?
我一陣post 相啦

首頁

尾頁

跳至