懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽日我就38週了,我系37週5先知我中左B型,我真系好擔心,因為我有個2歲仔仔,萬一我真系穿水先,我都要搵我親人黎睇住我仔仔先可以出發去醫院,不過我好近醫院的,最好要幾耐到去到醫院嫁>?
我想知如果真系穿左水感染機會大唔大,有冇媽媽有經驗牙?我緊張到失眠得好緊要....唉"成日都系到諗我會穿水先定見紅先定陣痛先.....我生我個仔個時我系39週陣痛先見紅......唔知第二胎會唔會一樣......?
本身我佗呢胎我成日都走黎走去,成日旭,諗住可以早D生,,,點知依家反而驚自己旭得多會穿水,連街都唔系好敢去,,,,好擔心....

大宅

回覆 wing_lwy 的帖子

我係.....唔好太擔心

大宅

要即時去醫院......我第一胎唔知自己穿咗水,遲咗超過24小時先去醫院,我B住咗兒科7天,而家係健康寶寶

男爵府

引用:要即時去醫院......我第一胎唔知自己穿咗水

原帖由 amypunwm 於 12-07-21 發表
要即時去醫院......我第一胎唔知自己穿咗水,遲咗超過24小時先去醫院,我B住咗兒科7天,而家係健康寶寶 ...
唔知穿左 其實係咩感覺

大宅

回覆 winniexwinnie 的帖子

我只係一兩滴,我誤以為分泌,直至兩夭後見紅先去醫院

男爵府

引用:回覆+winniexwinnie+的帖子 我只係一兩滴,

原帖由 amypunwm 於 12-07-21 發表
回覆 winniexwinnie 的帖子

我只係一兩滴,我誤以為分泌,直至兩夭後見紅先去醫院 ...
禁慢慢就滴哂? 我以為好似小便禁 好多

大宅

唔係呀,醫生話我咁滴可以滴個幾月,我係醫院催生仲要人手穿水......唔駛太擔心,唔係好多人好似我咁樣,你有疑問果時要立即去醫院, 放鬆d啦, 我算好危險, 你咁小心一定好順利

別墅

回覆:有冇媽媽中左B型鏈球,但不幸穿左水,有經驗既媽媽進入!!!

我都係,夜晚12點穿水,朝早9點先至開刀生,亞仔之後打左五日抗生素,捱左好多針,不過唔使驚,打完無事喇

amypunwm  我當時都好擔心, 覺得BB好可憐  發表於 12-7-22 04:14

大宅

回覆:amypunwm 的帖子

死喇,前幾日我都有濕左底底,不過又唔系好多,一灘囉,之後換左底底就無再有,聞過又唔系尿味。個時覺得系分泌之後就無理喇。

大宅

回覆:Babyheung 的帖子

咁你系幾多週自己穿水嫁?

amypunwm  37 weeks  發表於 12-7-22 04:11

複式洋房

回覆:有冇媽媽中左B型鏈球,但不幸穿左水,有經驗既媽媽進入!!!

我果時都中咗,最後決定開刀生。

大宅

回覆:Pastorale 的帖子

你系私家生?我系政府生,應該無得選擇

大宅

我都中左,本來一早決定私家開刀,點知放產假前最後一個工作天放工回家路上穿水,好似開水喉咁,以為自己失禁。即刻去就近醫院,直入產房,因為只係穿水見紅但無陣痛,就安排落催生藥和抗生素。BB出世后跟我一起出院,亦無需打針。

你入產房時,記住提助產士和醫生中左,其他事情就交俾佢地啦!

男爵府

請問B鏈係咩?係咪個個孕婦都要驗架?定政府先會幫你驗而c+唔會架?

大宅

回覆:blingblingchu 的帖子

聽到你既說話我都放心左好多^√^

大宅

回覆:AJ'sBaby 的帖子

依定政府有得驗嫁

大宅

我懷孕前已經有, 醫生話就算到35週都唔洗再驗, 只要生既時候同我打支抗生素就得, 我問過私家同政府都係咁講, 所以無擔心。 健康院姑娘話孕婦約35週要驗係政府想0感染個案, 其實bb感染機會都好細

菩提本無樹 明鏡亦非臺
本來無一物 何處惹塵埃

大宅

回覆 莫生氣 的帖子

我想知道系唔系一有過就一世都有嫁.?

大宅

有冇媽媽中左B型鏈球,但不幸穿左水,有經驗既媽媽進入!!!

我果陣都是穿水見紅入院催生,我都中b鏈,BBC無事好健康,唔使打針

大宅

引用:回覆+莫生氣+的帖子 我想知道系唔系一有過

原帖由 wing_lwy 於 12-07-22 發表
回覆 莫生氣 的帖子

我想知道系唔系一有過就一世都有嫁.?
好似唔係, 健康院醫生話, 其他人會時有時無, 所以到35請週先驗, 而我就可能本身已經有, 所以到時都唔洗驗, 到時直接打針, 係打媽媽, 唔係打bb

菩提本無樹 明鏡亦非臺
本來無一物 何處惹塵埃

首頁

尾頁

跳至