論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:工人一還完錢就去轉工斷約兩次都要請,咁各

原帖由 Elau719 於 12-07-22 發表
工人一還完錢就去轉工斷約兩次都要請,咁各位媽媽自己想想呢個姐姐有幾好,當初我也是抱住買六合彩的心態去 ...
斷約完約我都唔會要囉,自己揀個新既一手一脚去教,又唔洗聽佢講以前點樣做,以前僱主點樣好

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

問題係有媽媽急住搵人用, 啲工人又係最佳女主角, 可以點呢

大宅

我都係請左個斷約既, 雖然最初都唔想請斷約的, 但之前請既海外又臨時甩底冇黎, 搞到我亂哂, AGENT又極力推介, 所以等人用之下就請左, 佢仲比人斷過2次約, 一次比僱主打又出唔足糧, 另一次做半山有錢人, 一次過炒哂3個工人, 但係姐姐都做得幾好丫, 亞囡唔跟佢, 佢都好有耐性去同佢玩, 成日主動搵野做, 成日同我講如果佢有咩做得唔好就同佢講...所以我都幾滿意

大宅

我都係請左個斷約既, 雖然最初都唔想請斷約的, 但之前請既海外又臨時甩底冇黎, 搞到我亂哂, AGENT又極力推介, 所以等人用之下就請左, 佢仲比人斷過2次約, 一次比僱主打又出唔足糧, 另一次做半山有錢人, 一次過炒哂3個工人, 但係姐姐都做得幾好丫, 亞囡唔跟佢, 佢都好有耐性去同佢玩, 成日主動搵野做, 成日同我講如果佢有咩做得唔好就同佢講...所以我都幾滿意

大宅

大宅

回覆:Elau719 的帖子

我也永遠永遠都不請斷約工人的!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:香港人害香港人!

我見屋企附近間agent門口日日都有幾件大行李係到,係專門收斷約外傭嘅agent, 我諗都無諗過經佢請人。

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

工人叫咩名,post佢d資料。

別墅

引用:斷約都唔一定唔好的.我現在的工人就是斷約

原帖由 YLHOMAMA 於 12-07-25 發表
斷約都唔一定唔好的.我現在的工人就是斷約的.在我家做了差不多四年照顧三個小朋友.頭半年都無放過假,佢自己 ...
可惜呢幾年啲工人真係越來越唔憂做… 越做越差…

大宅

Totally agreed, dun like , dun do , find another one, no cost to them! We - employer pays all the thins !!!! Unfair , HK government , pls do sth ......

複式洋房

回覆:香港人害香港人!

絕對支持唔請斷約工人!而家d工人好囂張,用「唔做」嚟威脅顧主加人工,d衰agent又從中收取暴利,可憐顧主求助無門!

首頁

尾頁

跳至