論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 sillything 的帖子

唔通要請公立同皇后咩!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CrabPincers 發表於 12-7-23 22:17
唉,我們d野,要share 出黎比佢地用,乜野神仙水,護膚品都要提供,人地黎香港打工好慘架,不係做奴隸呀 ...
所以外傭着住太太的泳衣影相, 太太唔可以責怪, 因為太太係有責任俾外傭分享自己的私人衣物, 否則就當佢哋係奴隸.

男爵府

sk10tang 發表於 12-7-23 22:36
回覆 sillything 的帖子

唔通要請公立同皇后咩!
打錯字係公主同皇后咩!

別墅

引用:Quote:sillything+發表於+12-7-23+21:39+吓

原帖由 CrabPincers 於 12-07-23 發表
唉,我們d野,要share 出黎比佢地用,乜野神仙水,護膚品都要提供,人地黎香港打工好慘架,不係做奴隸呀 ...
好正!

複式洋房

回覆:比吾比工人用自己wifi?

我有d唔明白,點解唔share wifi俾工人就當佢地奴隸?!
香港僱主太難做了

大宅

NO

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CrabPincers 發表於 12-7-23 22:17
咩呀,我地呢d港奴直情要俾個menu佢,睇吓亞皇后每餐想食乜菜式先好死入廚房煮比班大帝食咁先唔當佢地係奴隸呀
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 12-7-23 22:38
所以外傭着住太太的泳衣影相, 太太唔可以責怪, 因為太太係有責任俾外傭分享自己的私人衣物, 否則就當佢哋係 ...
do媽,我地港奴記 得擺喺方便佢地嘅地方呀,唔好要公主搵得咁辛苦,佢地好慘架.

DoReMi媽媽    發表於 12-7-24 01:01
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

首頁

尾頁

跳至