親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:去完babyboss去放天燈得唔得

原帖由 sasa0208 於 12-07-25 發表
去完babyboss去放天燈得唔得
babyboss玩完我驚去到好夜小朋友會唔會好累???

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kalailai 發表於 12-7-25 13:46
babyboss玩完我驚去到好夜小朋友會唔會好累???
玩到3-4點得唔得?

cpcog  My daughter played from 10am-8pm!  發表於 12-7-25 21:33

大宅

好媽媽勳章

我會選擇去十分平溪 而唔去BABYBOSS

水晶宮

請比d意見去台灣?

去babyboss, 預一天的時間
去十份平溪,都最好預一天時間,寧願早上他條去搭車,去到景點逛多陣,放天燈,日間都放得。當天可以早少少回台北,到淡水看曰落。

別墅

提一提你, 如果拾火車去十分, 不要在星期六, 日去. 由瑞芳去十分的小火車得兩節, 多數一小時一班. 假日好迫好迫.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

kalailai 的帖子

5:00到去十分太夜.回程要行吊橋火車路會唔夠光危險

手機用戶,不要點評,謝謝

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

blueeye 的帖子

仲會delay.如乘搭火車最好在火車站拿時刻表

手機用戶,不要點評,謝謝

大宅

引用:去babyboss,+預一天的時間 去十份平溪,都

原帖由 birdbird 於 12-07-25 發表
去babyboss, 預一天的時間
去十份平溪,都最好預一天時間,寧願早上他條去搭車,去到景點逛多陣,放天燈, ...
十份平溪4個鐘夠唔夠,因為都唸住係咁宜行下放天燈!

大宅

引用:提一提你,+如果拾火車去十分,+不要在星期六

原帖由 blueeye 於 12-07-25 發表
提一提你, 如果拾火車去十分, 不要在星期六, 日去. 由瑞芳去十分的小火車得兩節, 多數一小時一班. 假日好迫 ...
明白,多謝指路!

大宅

引用:5:00到去十分太夜.回程要行吊橋火車路會唔

原帖由 winniethe718 於 12-07-25 發表
5:00到去十分太夜.回程要行吊橋火車路會唔夠光危險
明白,其實唸緊去唔去好??

水晶宮

引用:Quote:原帖由 birdbird 於 12-07-25 發表去

原帖由 kalailai 於 12-07-25 發表
十份平溪4個鐘夠唔夠,因為都唸住係咁宜行下放天燈!
你帶兩個小朋友自由行,預算一天去一、兩個大景點就已經夠,寧願早上晏少少出發、晚上早少少回台北逛。十份平溪玩幾耐,可自己控制。由台北坐台鐵到瑞芳, 可包架的士導覽。

珍珠宮

環保接龍勳章

請問兒童育樂中心有冇jm去過?值得去嗎?謝謝!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

引用:請問兒童育樂中心有冇jm去過?值得去嗎?謝

原帖由 gracelam 於 12-07-25 發表
請問兒童育樂中心有冇jm去過?值得去嗎?謝謝!
之前睇過d blog都係兒童機動遊戲,好似每樣野都要比$$不過好平..

大宅

引用:Quote:原帖由+kalailai+於+12-07-25+發表十

原帖由 birdbird 於 12-07-25 發表
你帶兩個小朋友自由行,預算一天去一、兩個大景點就已經夠,寧願早上晏少少出發、晚上早少少回台北逛。十份 ...
thx,不過怕怕地搭車麻煩

大宅

回覆:請比d意見去台灣?

六福村除咗有動物啱小朋友之外係咪冇野啱佢地架啦???

珍珠宮

環保接龍勳章

Thx!! 我一家下星期去台北,仲未plan好!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

首頁

尾頁

跳至