想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我諗呢到D姐妹為左生B而各出奇謀,我自己都一樣,人地话飲安X好,c6又買罐比我飲,雞精好咩又試下,睇在E生食排卵藥又吾得,哈哈笑啦,中藥啦,都吾得,做左咁多嘢令我明白一個道理,命裏有時終須有,命裏無時莫強求係好啱既,今年38歲啦,覺得應該無咩机会了,我而家會放鬆心情,有就當自己中左六合彩,無都無辦法,我寫咁多癈話都係想呻下吧!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Kerokerokeropei 的帖子

Add oil

子爵府

回覆:分享想生B既辛酸史

唔考慮做人工?

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

反而放鬆d會仲易有
加油!!!

男爵府

回覆 torotoro 的帖子

金錢上既問題

男爵府

回覆 warm_warm 的帖子

多謝您睇我呻

男爵府

回覆 littletwinkle 的帖子

謝謝您睇我呻

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

加油呀,有時D野好難講,當你毫無準備之下就會無啦啦有架啦~放鬆D~~

別墅

I agree!你試過的一切我亦試過己2年,都無消息,今日重到就快M come,無奈!又一次諗無緣份做乜都係無,強求一D無可能的事好痛苦

大宅

我同你一樣38 lu,計下計下都試左差唔多兩年,早期懷孕小產左二次,開始食排卵藥,可惜今日day1,

每次排卵後就好緊張,日日希望m小姐唔好黎探我,真係人都癲,有時問自己點解會搞成咁,點解會咁難,

有左有小產,有時好嬲自己,可能個天都覺得我未係時侯,要小朋友

子爵府

Kerokerokeropei 發表於 12-7-27 20:22

金錢上既問題

咁你其實即係有無做過d 關於不育的檢查?最基本驗荷爾蒙照下卵巢驗下丁丁哩d?

38做人工仍大有機會,惟可惜如因錢的問題又無及早去排政府的話,可能真係要順其自然了。

唔知你咩原因未有,但如考慮做iui的話,聽聞將軍澳醫院排幾個月就有得做,價錢應該都唔會太貴,但38歲政府唔知收唔收,但可考慮去查詢一下,祝好運~

男爵府

所有要做既檢查已經做左,二人一切正常,我之前睇過qe不育,因為E生話排人工要排4年,我排吾到了,而家只好等運到,謝謝您幫我查左咁多料,感激

男爵府

回覆 hihicatcat 的帖子

吾好咁啦!!可能個天想比個健康D既BB比你呢!您要加油呀,多謝您睇我呻呀

子爵府

Kerokerokeropei 發表於 12-7-27 23:58

所有要做既檢查已經做左,二人一切正常,我之前睇過qe不育,因為E生話排人工要排4年 ...
咁又真係有好少數的case係原因不明...

雖然我覺得應該仲有一d檢查你未做過,但哩d檢查亦所費不菲...而人工授孕分iui同ivf,而且每間醫院條龍都唔同,有d人年幾已經有得睇,只可惜你無早多少少去排

哩度偶爾都有人話佢試足十年人工都做埋都唔得,結果竟然突然自然中

男爵府

回覆 HBBB 的帖子

原來呢到有D jm 同我情況咁相似,HBBB您試下同我一齊放鬆,晤好諗咁多,者得昵,我覺·得我已經盡左力吾得都對得住自己,你有無試下人工?我因為錢既問題所以無去做

男爵府

Kerokerokeropei 發表於 12-7-27 18:46
我諗呢到D姐妹為左生B而各出奇謀,我自己都一樣,人地话飲安X好,c6又買罐比我飲,雞精好咩又試下,睇在E生 ...
我今年都係38, 09年排過生育計劃, 2011年到廣華第一次見醫生, 決定唔做人工受孕, 得25%機會, 風險大, 過程好繁複, 咁樣請假連份工都無埋.
我等左6年, 睇中醫2個月, 今年2月有左, 但結構有少少問題, 唔敢去博, 6月中引產(22週4), 今日先去完廣華覆診.
"命裡有時終須有, 命裡無時莫強求" 係真架, 個天比左你, 但有緣無份, 都係要攞返走, 隨緣啦!
38仲有機會架, 調理好身子, 總有機會, 大家千祈唔好放棄, 有心唔怕遲, 大家一齊努力加油!!!!!

大宅

可試廣華醫院中文大學中醫葯臨床研究中心,看名老中醫熊曼琪教授,女中醫,西醫唔得嘅,佢都得,診金八十,每包藥才四十五元,要連續食幾個月,朋友個阿嫂得一邊輸卵管,睇西醫把所有錢花光,都唔得,試熊醫師幾個月就得咗。試下啦。

大宅

三十八歲絕不年紀大,好多人過四十才生啦。加油!

男爵府

回覆 conniewktang 的帖子

未睇過可以睇嗎?手續如何?我可打电話去問嗎?

男爵府

回覆 conniewktang 的帖子

謝謝您既鼓勵,一切順其自然吧!

首頁

尾頁

跳至