懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日15weeK5day,睇張智,等左成個鐘,入到去醫生一照就話係仔,仲話十成係仔,可以買定男仔衫,
我睇番d超聲波圖,BB個JJ又真係好明顯,雖然係第一胎,但知道係仔真係一身都鬆哂,之前壓力真係好大ga,

希望照得準,真係仔啦,
仲有,想問呢,醫生話我胎盤低,即係有咩問題ga?

子爵府

BK Milk勳章

CKBABY0408 發表於 12-7-27 21:48
今日15weeK5day,睇張智,等左成個鐘,入到去醫生一照就話係仔,仲話十成係仔,可以買定男仔衫,
我睇番d超 ...
胎盤低,係會增加早產的機會, 我都試過, 當時同你week數差不多, 訓多d有幫助, 好多時都會慢慢升番上去, 當時醫生叫我bed rest 2 weeks, 之後個次檢查都ok 喇! 休息多d啦! 同bb一齊加油呀

男爵府

引用:今日15weeK5day,睇張智,等左成個鐘,入到

原帖由 CKBABY0408 於 12-07-27 發表
我睇番d超 ...
我18W時去照醫生都話胎盤低,今日去照結構,醫生話唔低了。我都無做乜特別嘢。照樣餐餐食完去散步

大宅

引用:Quote:CKBABY0408+發表於+12-7-27+21:48+今

原帖由 babywish 於 12-07-27 發表
胎盤低,係會增加早產的機會, 我都試過, 當時同你week數差不多, 訓多d有幫助, 好多時都會慢慢升番上去, 當時 ...
個醫生又無叫我訓床,凈係話下次產檢再觀察ja

大宅

引用:Quote:原帖由+CKBABY0408+於+12-07-27+發表

原帖由 Icy@2012 於 12-07-27 發表
我18W時去照醫生都話胎盤低,今日去照結構,醫生話唔低了。我都無做乜特別嘢。照樣餐餐食完去散步

...
你甘快已經散步啦,我仲好懶,唸住七個月到先行

男爵府

回覆:無哂壓力啦,15week照到係仔

胎盤低,唔好行房。無咩可以做,遲d有可能會升番

別墅

我15wk 時醫生都係話我胎盤低, 係正子宫口, 但係依家18wk, 前幾日再去照, 醫生已經話佢慢慢上返去啦, 所以唔駛擔心

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

係呀, 男仔好易睇到

男爵府

我之前15w都係胎盤低,不過到左廿拎w自己升反上去

民房

我早幾日都係去張醫生度產檢,仲好好人轉4d close up比我睇阿b個咕咕仔,影埋相tim, 好好笑

大宅

叻叻勳章

我都係胎盤低,但我唔好彩,無升返上去,你去產檢時,同e生講有咁嘅情況,通常都會幫你照,我係廣華都照咗幾次,證實胎盤前置3期,容易大出血,一定要開刀,其餘我就行得食行,玩得訓得,不過一定要多休息

長期唔夠瞓,金睛火眼中

大宅

引用:今日15weeK5day,睇張智,等左成個鐘,入到

原帖由 CKBABY0408 於 12-07-27 發表
我睇番d超 ...
你就好啦照到,我上個星期14w去張智醫生到照都照唔到,因為呀B撓住左隻腳,玩野

公爵府

恭喜你

男爵府

引用:Quote:原帖由+Icy@2012+於+12-07-27+發表我

原帖由 CKBABY0408 於 12-07-28 發表
你甘快已經散步啦,我仲好懶,唸住七個月到先行
無辦法,16w飲糖水肥佬,食完嘢後必須散步去消耗D糖份

別墅

CKBABY0408 發表於 12-7-27 21:48
我睇番d超 ...
可唔可以話我知張智醫生既電話同地址俾我知呢? TKS!

大宅

引用:我早幾日都係去張醫生度產檢,仲好好人轉4d

原帖由 陳歐琪琪 於 12-07-28 發表
我早幾日都係去張醫生度產檢,仲好好人轉4d close up比我睇阿b個咕咕仔,影埋相tim, 好好笑

...
佢都有轉張4D俾我呀,

大宅

引用:我都係胎盤低,但我唔好彩,無升返上去,你

原帖由 kyleto 於 12-07-28 發表
我都係胎盤低,但我唔好彩,無升返上去,你去產檢時,同e生講有咁嘅情況,通常都會幫你照,我係廣華都照咗 ...
下,甘嚴重ga,姐是等時間過,快d下次產檢,希望有好轉

大宅

引用:Quote:CKBABY0408+發表於+12-7-27+21:48+今

原帖由 mantoby 於 12-07-28 發表
可唔可以話我知張智醫生既電話同地址俾我知呢? TKS!
TeL 35419919

大宅

叻叻勳章

回覆:mantoby 的帖子

我都係睇佢,$5xx,解釋得幾詳細

長期唔夠瞓,金睛火眼中

大宅

叻叻勳章

回覆:CKBABY0408 的帖子

唔洗咁擔心,我覺得只要BB健康,就咩都無所謂

長期唔夠瞓,金睛火眼中

首頁