興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我仲未買SD卡~~唔知買邊只好~我又唔知手機上限係幾G哦~
因為我怕16G唔夠用~想買32G唔知可以唔呢???
仲有~我見D SD卡都好多牌子同咩 Class 4 & 10甘~有咩分別呢??
甘我應該簡咩牌子同 Class 好呢???
希望大家介紹下~THX

男爵府

回覆:曳曳囡 的帖子

應該支援到64gb,class幾嗰啲係快慢分別,我啱啱買咗c4 16gb 9x蚊,都覺得好夠用,提醒你一樣嘢,最好搭埋dropbox一齊用s3,要嚟backup啱啱影嘅相,會自動即刻up上網,唔怕壞機冇晒,因為s3有個斃病,當我夫人買新機返嚟,我幫佢雙wipe洗晒溫吐飛啲apps時,佢會連之前試影啲相同喺入面啲檔案都冇埋,我打去***問過,如果原廠設定係會冇晒11gb個位啲嘢。

男爵府

畀面勳章

xopinkpink 發表於 12-7-28 12:43
應該支援到64gb,class幾嗰啲係快慢分別,我啱啱買咗c4 16gb 9x蚊,都覺得好夠用,提醒你一樣嘢,最好搭埋d ...

THX
因為我IP 16G都唔夠用~所以想買大D穩陣D~dropbox有下載呀!係C6拿返公司時~可能人地同距下載既~所以我仲未識用~
平時我多數影完D相就上傅上電腦甘就唔見左機都有返D相

男爵府

你如果無限上網嘅話,可以set dropbox 自動backup上網,喺電腦又裝dropbox,連晒account後,又會自動同步晒啲相,你試吓喺電腦側邊影幅相,電腦就會見到即時同步,好方便㗎!

男爵府

畀面勳章

回覆 xopinkpink 的帖子

THX~~~~~~~~

甘我想問下~S3有無好似IP甘一個個FILE分好DAPP咖???同一類型既夜一個夾度甘~~我整唔到

琥珀宮

回覆:講教S 3 MicroSD 問題~

我用32 GB SD 咭, 無問題,好正!

apps 係我的檔案中顯示哂安裝嘅apps, 轉機亦可在play 裡顯示番所有曾在舊機安裝嘅
apps,但轉機要由頭做安裝動作。

琥珀宮

男爵府

啲apps可以分開一個個folder,但我唔記得點整,我要用我夫人部機先記得,好似喺應用程式入面,㩒menu鍵>編輯,跟住將你想要開folder嘅程式拖去另一個度,佢會自己開一個folder,之後你將個folder拖出桌面就得,不過你可以試吓改吓呢個用唉瘋嘅習慣,淨係將啲好常用嘅apps嘅拖出桌面,其他位置要嚟擺widgets ,美化吓部機,又可以整啲仔女相框出嚟靚靚,有自己風格,唔使吓吓對住嗰16個icon,好鬼悶㗎!

男爵府

回覆:SandyKL 的帖子

你試吓用es文件管理器,我的檔案嘅功能好少,es嗰啲好強大,抄檔案好方便,又支援埋g drive,dropbox,ftp嗰啲,仲可以backup埋啲apps,重裝時候唔使download過!

大宅

你好pro 不過本人愚昧,要思考再思考,才懂少少!

男爵府

回覆:catthinmom 的帖子

其實我唔pro,只不過我用android早啲啫,大家交流交流吓!

男爵府

畀面勳章

回覆 SandyKL 的帖子

甘我想問你係買 Class 4 定 Class 10呢>?
我YAHOO拍賣見價錢分別$142 & $195~邊個抵用D?

p.s
岩岩拍左$195了

男爵府

畀面勳章

我識啦~~THX~係呀!不過我見入面都好多APP睇到好暈呀!分左類再放好D~出面既我都係左3頁~2頁擺widgets ~1頁常用既APP

你果2個細細個既女女公仔??好得意呀!!!點整咖???????

男爵府

你喺play store搵buddycon就有喇!免費版可擺兩個公仔,會郁㗎,行嚟行去咁囉。

男爵府

畀面勳章

唔得既~~~唔識用呀>.<"要用錢~~~搞到我桌面都無埋~~

男爵府

你開第一次,佢好似冇反應咁,唔使理,再開多次,會入到去buddycon setting。

男爵府

畀面勳章

我無呢一頁出現哦~~~

男爵府

畀面勳章

哈哈哈~整到啦~好得意~~~

侯爵府

畀面勳章

曳曳囡 發表於 12-7-31 08:08
回覆 SandyKL 的帖子

甘我想問你係買 Class 4 定 Class 10呢>?

最好買 Class 10,
用 Class 4 的話有時部機 SD iin/out 會拖慢部機...

男爵府

畀面勳章

回覆 A346 的帖子

岩岩拍左32G C 10了 THX~~~

首頁

尾頁

跳至