興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

曳曳囡 發表於 12-7-31 08:08
回覆 SandyKL 的帖子

甘我想問你係買 Class 4 定 Class 10呢>?
我冇理,入到手機店話要一張SD咭,我買嘅牌子係SanDisk,

原本買16GB,後來話有32GB,我就買大佢,呢張$200,你

買得抵吖

男爵府

畀面勳章

買貴左了我6月見有人問~距講~$178既~現咖$195....海鮮價甘~
我買既係~ADATA

男爵府

畀面勳章

回覆 xopinkpink 的帖子

HELP~~~~~~岩岩收到張卡~插左入手機~但點解全部D程式都過唔到SD卡???岩岩試下載新遊戲~都係存在手機度~而唔係sd卡度係唔係仲要設定d咩咖?????應該係邊搞???thx~~~~

男爵府

畀面勳章

請問點樣將D程式過到SD卡度???thx

侯爵府

畀面勳章

曳曳囡 發表於 12-8-2 23:00

HELP~~~~~~岩岩收到張卡~插左入手機~但點解全部D程式都過唔到SD卡???岩岩試下載新 ...

S3 有內置記憶,
所以所謂裝係SD卡都係裝係內置記憶果度,
你去 設定>應用程式,
去番o的apps就可以撳 移去SD,
而真正張外置SD就放你自己o的相,Video及mp3等等,
相機apps可以將儲存位置改去外置SD卡,
而係內置記憶o的相/短片等就用file manager搬去外置SD卡...

男爵府

畀面勳章

回覆 A346 的帖子

啊~~~都唔係好明呀mouth:
S3 有內置記憶,好似係11.XG~甘係唔係距會用晒內置果D先再用SD果D????

我去過去 設定>應用程式,
但找唔到去撳 移去SD,呢個~

男爵府

畀面勳章

另代朋友問~S 2最大可裝幾G既 SD卡呢??THX...................

仲有一個問題~果日我用我個GAMIL A/C打算幫距下載D APP~我之前以為好似IPHONE只係可下載~無同步D資料既~點知我D聯絡電話全同步晒距手機度

想刪左個帳號又刪唔到甘~要咩還原手機激C了~~~唔知大家有咩辦法可以登出我既帳號~再用返距個(同距申請左一個新既)??????????

男爵府

回覆:曳曳囡 的帖子

新機第一個帳號係唔可以刪除嘅,佢要reset部機先得,另外app2sd嗰度,你睇圖睇吓明唔明?s3裝apps係可以用晒11gb,但其實android apps好多都好細,我以前裝咗2xx個apps同game,都係用咗2gb到,你唔使擔心唔夠位,新嘅micro sd要嚟擺相,戲同歌啦!

男爵府

回覆:講教S 3 MicroSD 問題~

S3嘅4.0.4,留意內部記憶體同sd係一樣嘅。

男爵府

回覆:講教S 3 MicroSD 問題~

Note4.0.4,內部記憶同sd係分開。

男爵府

畀面勳章

好似有D明了~甘即我唔使自己去2 D野啦~距自己會同我分~APP放內置既~相,歌,影片就放SD.....

我想問呢個係邊可睇咖????THX.

男爵府

畀面勳章

暈了~甘即要還原先得~~
另S 2係最大可裝幾G數既SD卡呢??
又係64??但我見距內置比S 3少.
THX...

男爵府

回覆:曳曳囡 的帖子

唔使自己移喇,11gb要嚟裝乜都夠啦!我呢個畫面係root咗用backup apps先有,你喺返設定>儲存空間會睇到有幾多位剩㗎喇,S2官網好似話支援32GB,你朋友部機係要reset喇。

男爵府

畀面勳章

哦~~明白了~~THX

侯爵府

畀面勳章

xopinkpink 發表於 12-8-4 10:23
S3嘅4.0.4,留意內部記憶體同sd係一樣嘅。

到我唔明,
S3 係將內部記憶同sd合併一齊計?
咁點解o的files實際去左邊?

男爵府

回覆:A346 的帖子

其實你留意我之前出嗰兩幅圖你就明喇,只不過原生4.0機種將兩個partition合埋,好似唉瘋咁,冇咗限制裝apps嘅容量,以前內置記憶只可以裝apps,機入面嘅所謂sd就擺相同歌嗰啲data,依家就撈埋一堆,所以我之前唔知,幫我夫人部s3返嚟雙wipe,諗住清晒溫吐飛啲apps,點知連試機影嘅相都冇埋,打去***問,佢話係咁,跟住上xda睇啲人解釋,先知改咗,有好有唔好啦!

首頁

尾頁

跳至