親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shingfx 發表於 12-7-31 23:48
樓主你邊度訂酒店呀?

Hard Rock 同Asiatravel.com 訂.
Marina Bay Sands 就經 Hotels.com訂.

大宅

版主 的帖子

請問vivo city 嘅無招牌蟹是否一定要訂位呢?
如係動物園去老巴剎食串燒,請問有咩車去呢?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:Careylau08+發表於+12-7-31+23:36+噢

原帖由 papajelly 於 12-07-31 發表
No need to be disappointed wor. D 旅遊書話singapore有5條merlions, 你可以去visit其他果幾條呀! :funny ...
我都會去sentosa, 但覺得識噴水會過癮啲!哈哈!

同埋我唸住去完flyer順路去睇埋魚尾獅麻!

papajelly  icic, 祝旅途愉快!  發表於 12-8-1 12:53

MaMa : Carey  小朋友 : 卓琳

子爵府

papajelly 發表於 12-7-31 00:25
幾層BASEMENT都有免費兒童遊戲區, 不過我地冇預時間所以冇得玩, 只係玩咗個3層高滑梯, 呢個要消費S$10嘅單 ...

請問你指既BASEMENT是吾在VIVO CITY? $10既單, 是否要一張票? 同埋係味要機印呀? THANKS!

男爵府

Mattb 發表於 12-8-1 08:51
請問vivo city 嘅無招牌蟹是否一定要訂位呢?
如係動物園去老巴剎食串燒,請問有咩車去呢?

...
我冇去食, 唔太清楚要否訂位, sorry!
zoo去老巴剎,可以搭bus+mrt, 或saex shuttle (見之前其他人的post).

男爵府

YC04 發表於 12-8-1 12:46
請問你指既BASEMENT是吾在VIVO CITY? $10既單, 是否要一張票? 同埋係味要機印呀? THANKS! ...

No, I mean Airport Terminal 3. I'm not sure 係咪要一張單s$10, 因為我去亞坤tea已過s$10, 另去supermarket買嘢成$30叫佢分2張單. 至於係咪機印...連亞坤tea都有機單, 我估其他地方都可以比倒機印單掛!

wishwong  即係每張單最多可以玩一次??每次玩幾耐架?  發表於 12-8-1 20:05

子爵府

papajelly 發表於 12-8-1 12:57
No, I mean Airport Terminal 3. I'm not sure 係咪要一張單s$10, 因為我去亞坤tea已過s$10, 另去supermar ...

謝謝! 請問PORT OF LOST WONDER 可否玩全日? 是否只可以一個大人陪小朋友? 另你係SENTOS到玩, 係味買全日任玩票呀?

男爵府

YC04 發表於 12-8-1 14:01
謝謝! 請問PORT OF LOST WONDER 可否玩全日? 是否只可以一個大人陪小朋友? 另你 ...

POLW可以玩全日, 不過其實好細, 唔藉得玩全日, 由於趕其他節目, 我地只係玩咗2hours. 大人, 理論上係1to1, 不過你買完票入口冇人check架, 買票時佢係咁望下咋.
我冇買全日票, 因為唔係任部嘢玩哂, 係玩d鍾意ge, 分開會抵d, 另有d singapore airlines有9折(e.g. underwater world), 有d套票抵d (e.g. skyride and luge)

子爵府

回覆 papajelly 的帖子

請問行李放係邊 ? 多 LOCKER 嗎?

papajelly  行李在酒店! 如你CHECK OUT當日才去, 也可放在酒店CONCEIGE.  發表於 12-8-1 22:23

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:wega+發表於+12-7-31+13:31+Hi,+我都

原帖由 Hei3705 於 12-07-31 發表
請問多吾多人座, 會吾會好易滿座, 一架車坐多少人? thanks
我星期日剛去完Night Safari, 而家仲係Singapore。我地一家四口,住足四晩Festive,除在島內至Vivo City搭免費車外,其他全部都搭taxi,其實真係唔算貴,好似由機場入酒店S$25, 需時15 mins。酒店去zoo和由zoo返酒店都係S$28和S$26, 但時間只係20 mins,舒服又省時。

MIKAPA  酒店上網很貴呢, $200/DAY ...  發表於 12-8-2 09:50
MIKAPA  酒店上網很貴呢, $200/DAY ...  發表於 12-8-2 09:50
papajelly  如果1家4口, 一定TAXI較化算, 不過我地6個人, 要2架, 咁就貴好多!  發表於 12-8-1 22:20

男爵府

papajelly 發表於 12-8-1 12:57
No, I mean Airport Terminal 3. I'm not sure 係咪要一張單s$10, 因為我去亞坤tea已過s$10, 另去supermar ...

WISHWONG,

點評唔倒自己個POST, 呢度覆你:
一張單玩1次, 10幾秒就玩完架喇, 你可以想像只係SIR一次3層樓既滑梯囉~~
特登去玩就唔係好值, 不過橫掂買開野咪玩埋囉!

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Careylau08 的帖子

係呀! 我上星期回來, 維修中.

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Hei3705+於+12-07-31+發表請

原帖由 Ellen 於 12-08-01 發表
我星期日剛去完Night Safari, 而家仲係Singapore。我地一家四口,住足四晩Festive,除在島內至Vivo City搭 ...
zoo返sentosa搭的士車程只係20mins ?
如係又幾好喎!可以慳返好多時間!

MaMa : Carey  小朋友 : 卓琳

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Ellen+於+12-08-01+發表我星

原帖由 Careylau08 於 12-08-01 發表
zoo返sentosa搭的士車程只係20mins ?
如係又幾好喎!可以慳返好多時間!
係呀,夜晚唔多車,暢通無阻,話咁快就到。

男爵府

Ellen 發表於 12-8-1 22:13
我星期日剛去完Night Safari, 而家仲係Singapore。我地一家四口,住足四晩Festive,除在島內至Vivo City搭 ...

thanks~
當然一定以慳時間為大前題, 都係搵定多D資料, 的士又真係快好多, 大熱天時都係方便又舒服

男爵府

papajelly 發表於 12-8-1 22:29
WISHWONG,

點評唔倒自己個POST, 呢度覆你:
THanks... 請問係咪有高度限制???

papajelly  寫就話要130CM, 但我細果個11O都照玩, 我見有再矮D約100都OK噃.  發表於 12-8-2 00:48

男爵府

Ellen 發表於 12-8-1 22:13
你幾點離開Night Safari?難唔難搵的士??有冇附加費?

大宅

papajelly 的帖子

多謝回覆!

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:Ellen+發表於+12-8-1+22:13+我星期日

原帖由 wishwong 於 12-08-01 發表
你幾點離開Night Safari?難唔難搵的士??有冇附加費?
我約2200離開,門外有的士站,雖然多人等,但都有好多的士不斷入。晚上2300前都要收附加費,但加埋都係廿幾蚊,慳返時間和舒服咁多,物有所值啦!

子爵府

回覆 lucky25 的帖子

咁如果我離開當天去機場才玩, 行李可以放邊 ? 請問大部份遊戲適合幾歲小朋友?

謝謝.

首頁

尾頁

跳至