親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家好
不好意思, 我平時少去自由行

因見大家玩得咁開心
打算九月或十月和家人去台北自由行玩四天

但見坊間自由行套餐都註明
"本港及當地機場稅, 機場安檢費, 燃油附加費, 其他應付稅項, 香港保險稅..."

我沒有概念這些費用是大約多少錢
明白這些費用都是浮動可調整的
但想了解大概, 以計算整體成本

大家可否分享你地近期去台灣時的有關費用
如知各細項價格, 可否告知
多謝分享

ps 你地幫襯邊間買套票? 可pm我, 作參考

自由行新手 上
謝謝!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:去台灣自由行玩的費用 (稅項,燃油附加費....)

計埋大約$700

大宅

畀面勳章

引用:大家好不好意思,+我平時少去自由行因見大家

原帖由 babykidlove 於 12-07-31 發表
大家好
不好意思, 我平時少去自由行
唔知你有無興趣

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:去台灣自由行玩的費用 (稅項,燃油附加費....)

我上星期買長榮$706

大宅

回覆 babykidlove 的帖子

我8月尾先出發, 機票, 酒店分開自己買:

大人機票: $1680 + $707 = $2387
小童機票: $840 + $587 = $1427

包車由機去飛牛牧場: 台幣 2300 - 3500
8小時由飛牛去台北+其他行程: 台幣 3500 - 5000

別墅

多謝各位, 我開始有初步概念了
長榮+西門町捷絲旅
ok嗎? 有無網友試過滿意?

禁止訪問

回覆:babykidlove 的帖子

洋房

西門町捷絲旅 OK,近西門站,行2 分鐘左右到。
Four Season旗下,OK la!

子爵府

我8月尾出發,係旅行社訂機票同酒店.

長榮 : 早去晚返,住: 寶格利

大人機票連住宿: $2280 + $750 = $3030
小童機票: $1080 + $630 = $1710

小童住宿:酒店加人費500(台幣)

大宅

回覆 kamyee503 的帖子

我都係長榮, book 到hello kitty 機返hk; 請問package 包幾多日?

因為自己book, 唔知係平咗定貴咗,

hotel 我住天成, 台幣 2780 一晚, 包早餐; 飛牛牧場就台幣 3570 一晚;

結合計4日3晚for 2大1小: 約HKD 8700

子爵府

hobby 發表於 12-8-2 09:12
回覆 kamyee503 的帖子

我都係長榮, book 到hello kitty 機返hk; 請問package 包幾多日?

行程4日3夜,我地共4大1小

其實我地係第一次旅行,所以都唔知平定貴

別墅

https://www.XXXX<~~~~ 你FACEBOOK上哩個網,佢地會介紹同比好多意見你的!
前排我都係睇到佢地知D航空公司會減價,之後問D旅行社"乜D機票唔係劈緊價咩?"
佢地即刻報個平價比我.我8月中出發LU~
搭長榮早機去返都係搭HELLOKITTY返,
大人機票 $2040
小朋友機票 $1270
如果你暑假後去好似仲平D!!!

(本文己由版主編輯, 由於fb連結唔止有分享, 仲同時有銷售, 恕我唔可以俾你post出黎, 請諒)

首頁

尾頁

跳至