2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一直都係泵出尼比BB食多, 而夜晚臨訓前一餐就比奶粉, 出街亦都係比奶粉, 一直都相安無事, 但最近唔知係咪出街出多左, 食奶粉食多左, 佢開始嫌棄我泵出尼O既人奶雖然暫時埋身食佢仲可以, 但佢永遠都係食成個鐘都唔夠飽, 我唔知點算呀!!

大宅

引用:我一直都係泵出尼比BB食多,+而夜晚臨訓前一

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-01 發表
我一直都係泵出尼比BB食多, 而夜晚臨訓前一餐就比奶粉, 出街亦都係比奶粉, 一直都相安無事, 但最近唔知係咪 ...
試下埋身餵返多啲

大宅

回覆:BB嫌棄我D奶.......

多d埋返身餵,唔夠先補奶粉!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-01 發表

原帖由 Wongbeabea 於 12-08-02 發表
試下埋身餵返多啲
但我就尼返工啦……

大宅

引用:多d埋返身餵,唔夠先補奶粉!

原帖由 Yuenmuic 於 12-08-02 發表
多d埋返身餵,唔夠先補奶粉!
我發現原來佢係嫌棄個奶樽

大宅

引用:Quote:原帖由+Yuenmuic+於+12-08-02+發表多

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-02 發表
我發現原來佢係嫌棄個奶樽
咁就快d換奶樽啦

男爵府

你點知佢嫌棄奶樽呀?咁應該奶粉都唔肯飲喎!我嗰隻近排食人奶都會食剩,就算比2安佢都剩番半安比我,我有啲怕佢開始唔鐘意媽媽奶呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-02 發表

原帖由 Yuenmuic 於 12-08-02 發表
咁就快d換奶樽啦
不過真係唔明點解突然會咁,頭先撞到個做陪月既鄰居,佢話埋慣左身喎,但其實我大部分時間都係用奶樽餵,只有早上兩餐係埋身

大宅

引用:你點知佢嫌棄奶樽呀?咁應該奶粉都唔肯飲喎

原帖由 Katzecat 於 12-08-02 發表
你點知佢嫌棄奶樽呀?咁應該奶粉都唔肯飲喎!我嗰隻近排食人奶都會食剩,就算比2安佢都剩番半安比我,我有 ...
佢連奶粉都食到喊……唉之前佢食得好好架,半個鐘食晒4安,而家就食2安都喊晒

男爵府

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+12-08-02+發表你

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-02 發表
佢連奶粉都食到喊……唉之前佢食得好好架,半個鐘食晒4安,而家就食2安都喊晒

...
我嗰個之前都食得好好,10分鐘食晒4安,而家食2安都要求5分鐘,成日食完就lur, lur完又食,食唔夠兩啖又唔要,轉個頭又要搵嘢食。果然係有雙子座嘅特質!

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingcatbb 於 12-08-02 發表

原帖由 Katzecat 於 12-08-03 發表
我嗰個之前都食得好好,10分鐘食晒4安,而家食2安都要求5分鐘,成日食完就lur, lur完又食,食唔夠兩啖又唔 ...
exactly一樣呀,一路食一路喊,食到又lur返出尼,但又喊餓

大宅

引用:你點知佢嫌棄奶樽呀?咁應該奶粉都唔肯飲喎

原帖由 Katzecat 於 12-08-02 發表
你點知佢嫌棄奶樽呀?咁應該奶粉都唔肯飲喎!我嗰隻近排食人奶都會食剩,就算比2安佢都剩番半安比我,我有 ...
我個仔都唔鐘意奶樽,未飲就喊晒推出來,但係夠晒鐘食,一埋身開心晒,但變左飽晒都仲要啜,唔啜就喊。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Katzecat+於+12-08-03+發表我

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-03 發表
exactly一樣呀,一路食一路喊,食到又lur返出尼,但又喊餓
我啱啱都發覺我隻b唔鐘意奶樽。佢分兩次食咗4安奶但仲唔瞓喊食,我老公就叫我埋身餵佢。我估佢都係扭計就比佢啜咗10分鐘,跟店住就入房瞓覺,點知佢都係唔瞓仲要喊,啱我又比佢啜一陣諗住會食到瞓着,點知一抆番出嚟佢又喊,仲側晒頭要食,咁我開奶粉比佢啦,點知佢唔肯食,仲要喊添。最後我都無比佢啜,只係幫傝掃吓風﹐最後就瞓。如果佢真係厭好樽,有啲咩其他方法呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+Yingcatbb+於+12-08-03+發表e

我啱啱都發覺我隻b唔鐘意奶樽。佢分兩次食咗4安奶但仲唔瞓喊食,我老公就叫我埋身餵佢。我估佢都係扭計就比 ...
我個仔就唔等佢喊食俾佢食奶樽係ok 嘅,一喊就要夾硬塞先肯啜奶樽。

男爵府

我隻b勁肚餓時就乜都食,唔太肚餓就要揀。同埋佢好口密架,平時食飽係點塞都塞唔到個奶樽入個咀,而家係佢自己張開個口要食,但知係奶樽又頂番佢出嚟!究竟想點架?我仲有兩個星期就要返工啦!

大宅

引用:我隻b勁肚餓時就乜都食,唔太肚餓就要揀。

我隻b勁肚餓時就乜都食,唔太肚餓就要揀。同埋佢好口密架,平時食飽係點塞都塞唔到個奶樽入個咀,而家係佢 ...
我而家就係煩緊呢樣野,諗住試另一隻奶樽睇下會唔會好啲

大宅

引用:Quote:原帖由 Katzecat 於 12-08-02 發表你

原帖由 Wongbeabea 於 12-08-03 發表
我個仔都唔鐘意奶樽,未飲就喊晒推出來,但係夠晒鐘食,一埋身開心晒,但變左飽晒都仲要啜,唔啜就喊。:sic ...
我個尋日基本上全日啜住我咁制,我以為已經冇奶,所以佢啜咁耐都唔飽,但點知佢尋日又痾左好多屎

別墅

回覆 Yingcatbb 的帖子

我隻B又係咁。一放落口啜兩下就喊,仲要喊到流哂眼淚咁。今朝一安都食唔到,但埋身就狂啜。睇到佢眼濕濕架眼神,好心痛。但仲有一個星期就返工,唔知奌算。我之前試過俾佢訓低食,成功一次食哂4安,但一日後又唔得。

大宅

引用:Quote:原帖由+Wongbeabea+於+12-08-03+發表

原帖由 Yingcatbb 於 12-08-03 發表
我個尋日基本上全日啜住我咁制,我以為已經冇奶,所以佢啜咁耐都唔飽,但點知佢尋日又痾左好多屎

...
係呀我個你迷戀我linlin 宜家幾唔想都要俾奶咀佢,唔係俾佢啜成日,死得人。

大宅

引用:回覆 Yingcatbb 的帖子 我隻B又係咁。一放

原帖由 biscuits_ccy 於 12-08-03 發表
回覆 Yingcatbb 的帖子

我隻B又係咁。一放落口啜兩下就喊,仲要喊到流哂眼淚咁。今朝一安都食唔到,但埋身 ...
唉,本來想話訓練返佢食樽,但佢食左1安就唔食,夾硬塞入佢口就喊到好可憐咁,我都硬起心腸繼續要佢食樽,但佢喊到訓左都唔肯食然後1個鐘後又餓醒,但都係死都唔肯食奶樽,如是者,玩左3個鐘後我驚餓親佢,所以比佢埋身食……一星期後,唔通我要帶埋佢返工

首頁

尾頁

跳至