自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

913558709 發表於 12-8-1 21:47
回覆 3488b 的帖子

樓面姐姐冇婆婆咁好氣,叫她想清楚就叫她.婆婆最后等到11點半,買了個叉燒飯(多飯,淋叉燒 ...
咁咪仲貴D 同飯都要牙咬

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:極品客人(目不識丁的老婆婆)

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

排隊遇著呢D人怕怕

大宅

樓主服務好

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:913558709+發表於+12-8-1+21:47+回覆

珍珠宮

913558709 發表於 12-8-1 21:47
回覆 3488b 的帖子

樓面姐姐冇婆婆咁好氣,叫她想清楚就叫她.婆婆最后等到11點半,買了個叉燒飯(多飯,淋叉燒 ...

係呀! 我嗰日去茶餐廳, 個婆婆6+, 吾識字, 問樓面有咩食, 無人so 佢, 佢坐咗好耐, 我食餐都食完, 見佢攞好多餸想走, 我諗佢買完餸, 好攰, 想食埋野返屋企!

我咪逐樣讀畀佢聽! 不過好彩佢吾奄尖! 睇見我食咩, 就話一樣 la!

複式洋房

回覆 celialui1990 的帖子

婆婆做左几十年人,點會唔識計呢d數,她$29買一個叉燒飯(多飯....堂食一半,另一半叫師傅包好分兩餐食)平均只需$14.5一餐.

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

913558709 發表於 12-8-1 21:07
朝早10點左右,有個70左右的婆婆行來我柜位.....
婆婆:小姐,今日有咩食架
我:有牛扒,雞扒,火腿,腸仔,重有吉 ...

我覺得呢d婆婆行得走得已經算好, 係醫院有個婆婆9+, 做完手術, 餓咗好耐, 終於有飯開, 佢屋企人無人睇佢, 個個有飯食佢係到喊, 佢自己食吾到野, 要人餵, 我地咪叫姑娘幫佢!

幫到人同吾洗人幫真係一種福氣!

珍珠宮

renren 發表於 12-8-1 21:52
睇開D啦,亞婆無牙又無錢但又想食D好味野,
係奄尖左D,到我地做亞毛時就唔搞住人,引此為鑒
...

yes ar! 不過到時又好難講! 依家對住老公都ee哦哦!

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

913558709 發表於 12-8-1 22:14
回覆 celialui1990 的帖子

婆婆做左几十年人,點會唔識計呢d數,她$29買一個叉燒飯(多飯....堂食一半,另一半 ...
佢食得少 要分兩份 所以先抵
多飯應該唔使加錢

珍珠宮

puicps0614 發表於 12-8-1 22:09
個呀婆自己揀既,點難咬都要食架啦
你囡囡好返未?

複式洋房

回覆 melonfans 的帖子

私人茶餐廳以前好多伙計担住支煙拿杯飲品給個客是常事!現在唔可以食煙但好多服務都痳痳的.大集團又要顧形象.下下都話投訴.有客講冇你講.哈哈.........!就當是久不久給自己個eq來個測驗好了....

珍珠宮

春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

珍珠宮

913558709 發表於 12-8-1 22:22
回覆 melonfans 的帖子

私人茶餐廳以前好多伙計担住支煙拿杯飲品給個客是常事!現在唔可以食煙但好多服務都 ...
日日咁多人, 咩人都有, 1個半個都吾出奇!

我反而覺得醫院d 醫生, 護士先辛苦! 無時停, 仲成日畀人鬧!

男爵府

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

侯爵府

可能我地老左都會咁

珍珠宮

我今日喺銀行先至死呀,排條富貴隊,下一個到我,因股票窗冇人就可以做埋我,點知有個阿婆殺出黎股票窗,咁我唯有等,點知佢問完兩隻股價後 ,就溜個職員傾計,無喟野,個職員無耐地同佢應對,望住我地,苦笑

珊瑚宮

畀面勳章

Jessicalws 發表於 12-8-1 21:24
痴線架,而家d客真難服
有時老人家係咁0架啦, 係煩D, 不過都唔係痴線 ......

首頁

尾頁

跳至