興趣嗜好

跳至

首頁
12345...15

尾頁

禁止訪問

當當配書.已經一週...

大宅

Re: 當當配書.已經一週...

rleung,

唔好咁 . 我仲早過您, 我 14 號訂書宜家仲係 "正在配貨" 當中, 我 send email 問過佢哋, 佢哋話我訂 ge 貨有些係 "2-7日發貨" 所以係正常 ge. 您係咪都訂咗呢 d 貨呢 當當答覆如下:-

"亲爱的顾客:

您好!感谢您在当当网购物.为了给您提供更多的商品,当当网开拓了新的采货方式。经查询您的订单订购的商品因有2-7日出库的商品,所以配货时间较长,我们会尽快处理订单,商品发货时会发电子邮件通知您,请注意查收。

当当网115号客服代表为您服务"

所以我都仲等緊 :-( :-( :-(

大宅

2-7日發貨的, 係要等架

大宅

DUPLICATE

大宅

我都係20號落單,而家仍在配書中..........
唔知點解今次咁耐
以往訂親都好快,有時簡直敏捷,3日已經收到書。
最遲果次都係7日,連order到收貨。 ?-( ?-(

禁止訪問

複式洋房

各位媽媽,我是新手買書人,可不可以問問:
1.請問大家是不是經互聯網向當當買書?
2. 請問大家怎樣付款? 是不是信用卡? 信得過嗎?
3. 當當又怎樣交書呢? 是不是郵記,一般需要幾多日?郵費大概多少?
我其實已經上過當當網看,但看不明白,有勞各位媽媽指教一下我這個笨媽媽。

男爵府

我都係第一次經當當買書,24/2上網訂,昨晚收到email話已配書完畢並已發出,應該4-5天會收到。

請問佢地收人民幣嗎?

大宅

DUPLICATE

大宅

1. 經常
2. C.O.D. 港幣或人民幣
3. 經香港速遞(我係送去公司, 因為部份地區唔送), 配貨完成後3-5天內送到, 每個訂單收30元, 每個項目各收1元.
(** 如果配貨後, 貨品被確認為缺貨, 你還須要支付該項貨品的1元收費, 即當當是不會因缺貨而補回1元給你)

LeeTai818 寫道:
各位媽媽,我是新手買書人,可不可以問問:
1.請問大家是不是經互聯網向當當買書?
2. 請問大家怎樣付款? 是不是信用卡? 信得過嗎?
3. 當當又怎樣交書呢? 是不是郵記,一般需要幾多日?郵費大概多少?
我其實已經上過當當網看,但看不明白,有勞各位媽媽指教一下我這個笨媽媽。

複式洋房

KelvinMa
Thanks a lot. But why I can only find 在线支付、邮局汇款、银行电汇等from DangDang? They don't have COD for me to choose ah???

大宅

LeeTai818,
关于送货: 送货方式
快递
全国75个城市提供送货上门 查看这些城市>>
费用少,速度快 查看费用和范围>>
所有付款方式均支付送货上门,除货到付款方式外的其他付款方式当当网均在款到后为您送货;
港澳: 香港、澳门
地区 配送范围 送货时间 送货费用
香港 港岛区(HONGKONG)含以下偏远地区:石奥(SHEK O),浅水湾(REPULSE BAY),鸭利洲(AP LEI CHAU),山岭(THE PEAK),薄扶林(POK FU LAM),赤柱(STANLEY),半山区(MID LEVELS)

九龙区(KOWLOON)含以下偏远地区:将军澳(TSEUNG KWAN O),马鞍山(MA ON SHAN),清水湾(CLEAR WATER BAY),昂船洲(NGONG SHUEN CHAU),青衣(TSING YI)

新界区(N.EW TERRITORIES)含以下偏远地区:上水(SHEUNG),古洞(KWN TUNG),新田(SAN TIN),落马洲(LOK MA CHAU),沙头角(SHA TAU KOK),天水围 (TIN SHUI WAI) ,小榄(SIU LAM), 深井(SHAM TSENG),锦田(KAM TIN),八乡(PAT HEUNG),石岗(SHEK KONG),西贡(SAI KUNG),中文大学(CHINESE U)

大屿山(LANTAU ISLAND) 东涌(TUNG CHUNG),愉景湾(DISCOVERY BAY),梅窝(MUI WO),贝澳(PUI O),芝麻湾(CHI MA WAN),大澳(TAI O),昂坪(NGONG PING) 商品出库后4-5天 基价30元/单,每订购一件商品加收1元

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我個 login password 唔 work, login 唔到, 問佢地已經2次再發給予我, 但成個月都冇回音, 唔知當當攪セ鬼?
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

男爵府

mkwok,

好快呀,我今日上午已收到。

mkwok 寫道:
我都係第一次經當當買書,24/2上網訂,昨晚收到email話已配書完畢並已發出,應該4-5天會收到。

請問佢地收人民幣嗎?

複式洋房

我也是第一次訂,頭尾4個工作天已經收到書,真係幾好。
但是點解個速遞 : (1) 收我港幣, (2)收整數???
如¥214.4 就收我HK$215,¥6.5就收我HK$7。是不是速遞會從中謀利呢? 我可以比¥ 的實數嗎? 數目是小,但我不喜歡個速遞穩人笨呀。

大宅

港幣或人民幣都得, 不過唔收毫子, 收整數.

民房

請問我想訂書,填郵編應該填什麼?

大宅

李奇,

可以填 "852" 或者 "香港"

大宅

Anyone please tell me the website. Thanks.

大宅

www.dangdang.com

首頁
12345...15

尾頁

跳至