興趣嗜好

跳至

首頁
12345...15

尾頁

禁止訪問

Re: 當當配書.已經一週...

洋房

rleung,

謝謝你的詳細資料 , 但今次我訂那批書是分了2次發貨 , 即一批是先送 , 另一批是配書中 , 不過第一批只是得一本 , 其餘還未有送貨日期 , 為何他們不一次過送貨呢? 你們有這樣的事情發生嗎?

MSLAMLAMMA

大宅

講開喺當當訂 DVD 同 VCD, 我兩樣都有訂過 :-

DVD
廸士尼經典童話 (23隻)

VCD
Noddy 來啦 (全套12本書連 VCD)
Bear in the Big Blue House 大熊貝爾藍色的家 (13隻 VCD)

我自己就覺得質素非常好, 通常係英文同普通話配音 (Bear in the Big Blue Hosue 仲有粵語tim), 字幕多數係簡體, 有時會有英字幕. 我就多數比仔仔睇英文 + 英文字幕

洋房

Small_Cloud,

Hi , 我想問問你訂的DVD迪士尼經典童話貴不貴 , 那一套值得買呢? 因他太多選擇 , 所以如果你能提供一些精選的DVD ,便不用考慮太多了 ! 謝!

mslamlamma

大宅

mslamlamma 寫道:

Hi , 我想問問你訂的DVD迪士尼經典童話貴不貴 , 那一套值得買呢? 因他太多選擇 , 所以如果你能提供一些精選的DVD ,便不用考慮太多了 ! 謝!

mslamlamma

mslamlamma,

我買嗰套叫 "廸士尼經典卡通珍藏 (24 DVD)", 一 d 都唔貴, 原價 $360, 銷售價 $79, 質素 ok, 但始終係廸士尼比較舊 ge 卡通, 好似小飛象咁, 唔似 Noddy 咁 colourful 同輕快. 而我 d 朋友就話係翻版, 因為唔會咁平 wor. ?-( ?-( , 不過冇所謂啦, 又唔係貴, 又唔使驚過關比人拉

洋房

DVD(迪士尼) 是普通話/英話的?
有沒有字幕的?

MSLAMLAMMA

大宅

DVD(迪士尼) 是普通話/英話的?
有沒有字幕的?

MSLAMLAMMA

係普通話和英語配音, 中/英文字幕 (但我試過有一隻講 Mickey ge 冇字幕). 希望幫到您

大宅

Hi, let us share about what we buy/discover at dangdang, which is worth to buy:

for my last lot of order, i bought the VCD of clifford from BBC, is quite good and i can't find it at HK. My son likes it very much. Original English sound.

clifford click here

Any good books u bought before at dangdang??

洋房

你每次訂貨幾多錢呀? 通常是否只訂兒童圖書呢?

有沒有訂過黃,藍,綠梯子的英文書系列 , 我在DANG DANG處看到好似幾好 , 所以想訂購 , 另想問問圖書的質數如何 , 是否很企理?謝!

mslamlamma

大宅

你每次訂貨幾多錢呀? 通常是否只訂兒童圖書呢?

有沒有訂過黃,藍,綠梯子的英文書系列 , 我在DANG DANG處看到好似幾好 , 所以想訂購 , 另想問問圖書的質數如何 , 是否很企理?謝!

mslamlamma

mslamlamma,

其實我冇特別話訂幾多錢, 第一次訂就佰幾蚊 (試驗性質), 宜家多數會放入暫存架一排, 集齊多 d 先訂. 咁耐以黎訂過 5 次貨, 千幾蚊啦, 都要收吓手, 因為已經比人鬧啦 :-( :-( . 我就多數訂童書, 都有幾本自己 ge.

唔好意思, "黃,藍,綠梯子的英文書系列" 呢套書我冇聽過喎, 唔知好唔好呢? 如果您會買, 分享吓 .

其實 d 書 ge 質素大部份都好好 (有時會有意外驚喜添), 但有時 d 書會幾多塵, 要視符包裝, 所以收到書後我會用濕布抺完先比仔仔睇. 而您訂書時可以留意吓印刷/出版日期, 唔好買 d 太早期印刷嗰 d 會好 d.

洋房

我已訂了藍,綠梯子系列 , 如返貨後覺得很好 , 我便向你推薦好嗎? (因我見價目不是太貴)

另你的小朋友幾多歲呀? 我小朋友七歲 , 我想買一些適合他的圖書 , 你有沒有好介紹呢?

(在當當買書效率都幾快 , 因我14號訂貨 , 昨天已有人聯絡我下星期會送貨 , 但他們將訂單分開2張單送 , 先送1本 , 其餘還在配貨中 , 現在很期待那批書的下落!)

mslamlamma

大宅

我已訂了藍,綠梯子系列 , 如返貨後覺得很好 , 我便向你推薦好嗎? (因我見價目不是太貴)

另你的小朋友幾多歲呀? 我小朋友七歲 , 我想買一些適合他的圖書 , 你有沒有好介紹呢?

(在當當買書效率都幾快 , 因我14號訂貨 , 昨天已有人聯絡我下星期會送貨 , 但他們將訂單分開2張單送 , 先送1本 , 其餘還在配貨中 , 現在很期待那批書的下落!)

mslamlamma

mslamlamma,

藍,綠梯子系列 - 等您 ge 好介紹

我個仔得 2 歲咋, 所以佢 d 書可能唔係好啱您仔仔 lu

當當訂書係好快嫁, 如果您唔係訂 "2-7日出庫" ge 貨品

洋房

如你的小朋友只得2歲 , 我想藍,綠梯子的系列 , 不是太適合了 , 不過黃梯子的是比較淺 , 可以在他3-4歲買給他看.

今次我訂了20本書左右 , 大致是英文書及一些簡單的中文(注音)書 , 真的很期待啲書快返 !

mslamlamma

等待驗證會員

mslamlamma,

我都對王,藍,綠梯子系列,有興趣,等你到時介紹好唔好呀!
你仲訂左D咩正野英文書呀?

洋房

kilam,

我啲書未返哂 , 只有一本英文書返咗 , 但不是太滿意 , 因很舊 , 角又摺起咗 , 因是同事代收 , 故未有察覺 , 如下次返齊會小心處理 , 不過書內容是ok的!

如返齊再向你介紹好嗎?

mslamlamma

大宅

我上次訂左本書,當當送錯左,我貓番佢地,佢地覆我,可用最平的方法寄回佢地,當當會負責郵資.
嗱!本書就$23,郵資(火車)要$37.8,我上星期寄咗,唔知佢地係米真係比番郵費我,同埋寄番原本的書給我,我遲吓update大家吓.

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Green/Blue Ladder series, 真係平靚正, 是新架坡指定課外讀物, 我都有買一套。

至於2歲小朋友, 我覺得 Go Go 糸列幾適合, D英文幾淺, 又有很多插圖。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

Charitymami 寫道:
Green/Blue Ladder series, 真係平靚正, 是新架坡指定課外讀物, 我都有買一套。

至於2歲小朋友, 我覺得 Go Go 糸列幾適合, D英文幾淺, 又有很多插圖。

Charitymami,

黃/藍/綠梯子好似冇成套買, 要逐本買, 對嗎? 其實我喺當當見到, 不過見到 d 插圖好似麻麻, 等緊 mslamlamma 報料, 所以未買

另外, 當當有冇 Go Go 賣呢 我揾唔到

子爵府

我買咗黃梯子, 覺得d 插圖都ok~

大宅

DD有GoGo,你打gogo search就見架啦!

首頁
12345...15

尾頁

跳至