自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:pigpig+發表於+12-8-4+09:14+我想生

原帖由 LilianLegend 於 12-08-04 發表
妳可唔可以講下aussie既公民教育係點架,

我都想有第3件,
冇特別。囡囡學校著重小朋友自我啟發,老師只係輔助,小朋友主導。佢地會教小朋友互助互愛。

My Two Princess

子爵府

引用:我個中學女同學,都係我好朋友。從來未拍過

原帖由 GLADYS小星星 於 12-08-04 發表
我個中學女同學,都係我好朋友。從來未拍過拖,佢已經三十八了。又唔係差,唔知點解一直無拖拍。

...
比人知你幾歲啦

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+pomanlife+於+12-08-04+發表

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都有個朋友係生左3個, 其他都係1-2個, 我都想生第3個好羨慕可以生3個, 不過人又老錢又無, c6唔比, 除非做2個都做足安全措施都有, 就無辦法一定會要...

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:我今日同媽咪傾計,我好多朋友都係生1至z個

大宅

引用:我三個(順序一個嬲字),好快第四個現在37w,+

原帖由 三隻惡魔 於 12-08-04 發表
我三個(順序一個嬲字),好快第四個現在37w, hehe
弓喜曬

公爵府

回覆:真係好小人生三個

許可的話,我都想生三個

公爵府

引用:Quote:原帖由+三隻惡魔+於+12-08-04+發表我

原帖由 mkselina 於 12-08-04 發表
弓喜曬
恭喜,,呢個係咩字???

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

我都生左3個wor........................

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

唔係喎..我識幾個FD都生左3,4個..
重有平日出街..都見唔少家長1拖3...
我家同層數已有3家人有3個小朋友

公爵府

引用:我有一仔一女,都好想生第三個,但兩邊屋企

原帖由 bearclub 於 12-08-04 發表
我有一仔一女,都好想生第三個,但兩邊屋企人成日話一仔一女好完美了、兩個就夠了、唔好再生了,但我覺得生 ...
既然已經冇壓力,換住係我,我會等最大個果再大啲先,識幫手等

翡翠宮

我都識幾個人生3個...仲係3件都係仔...諗係都想暈...

大宅

我認識既第3個都係意外~

長毛免  好生養  發表於 12-8-4 12:59

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

好想生多個, 但C6 話無錢養唔起3個細路, 所以決定唔再生
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

象牙宮

香港讀書唔辛苦,搵食唔難我都會生第2,3個。身邊朋友暫時都係一兩個

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

又怕痛又怕血既我,
下個月生第三個。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我朋友5個
http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

子爵府

香港好多方面, 都唔係方便生三個既家庭的.

餐廳: 大部份都係四座位, 一家五口不便.
住屋: 一般flat, 都係兩/三房, 大家五口, 小朋友難一人一房.

首頁

尾頁

跳至