網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

千其不好用掛號邮件退貨!

到香港邮局問職員有關以掛號件退貨到广州,職員説广州掛號件也是邮差上門派件的(與香港一樣),可是收件處(倉庫來的)說他們是24小時有人的,從來沒有邮差上門,只收到一張派递咕,要倉庫人到指定邮局取件.

真不知广州邮差是否曾到訪,沒有人在才放下咭,還是倉庫説的才是真實情況,交涉很多次也沒有邮差來送件,又沒有人去邮局取件

已一個多月了,今次真是涷過水!不知点算!

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

回覆:shirrenlau 的帖子

請問你件是什麼貨?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

是一條裙子,約HK$260,邮局在附近就去問問呀?!

諗住掛號由邮差上門派递,要簽收,就万冇一失,只有一個小公文袋大小,邮費也要HK$35元.

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

信唔過GA
因為本人試過用掛號退貨, 派左件都簽收左,
但賣家就唔認有收過.咁我維權搵小二幫手啦!

我用盡方法去搵証據:
將網上妥投的記錄截圖,
又搵過郵局問點解跟踪記錄話已派遞但收件人稱冇收到,於是郵局出信俾我話編號XXXXXX的掛號件已於X年X月X日妥投至咩地址.

但淘寶個小二話就算係咁都唔代表個賣家收左貨,一定要有我上傳對方簽收的回單,但問過郵局,根本就冇得俾返掛號件將簽收回單。

淘寶蝦我香港人? 定係代表中國人都唔相信國家郵政?

首頁

尾頁

跳至