跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART IV

gary,
我見d c9就係咁做
henrykwok 寫道:
還有一件事提大家,就是如果何時看見Pamper有攤位,妳可找展示員問東問西,最後買少少Pamper東西(話到自己會買好多),然後問展示員拿J SHOW,今期Pamper送是一套餐具有三合一杯、碗、匙、叉子,十分好,我估如果自己買一套都過$60,不要走寶•

子爵府

gary,
你真係知慳識檢,你太太真幸福,你做埋佢果份。
kitna 寫道:
gary,
我見d c9就係咁做
[quote]
henrykwok 寫道:
還有一件事提大家,就是如果何時看見Pamper有攤位,妳可找展示員問東問西,最後買少少Pamper東西(話到自己會買好多),然後問展示員拿J SHOW,今期Pamper送是一套餐具有三合一杯、碗、匙、叉子,十分好,我估如果自己買一套都過$60,不要走寶•
[/quote]

大宅

LongYin:
你都有比開奶茶朗言飲架?
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

Gary:
我都有買pampers呀!但發覺百佳做特價仲平,百佳做特價$190兩pack!

寶貝彤彤及欣欣 !

子爵府

有... 到而家俾左兩次佢飲,一次係三個幾月大,
一次係剛剛放完年假後。
smallrain 寫道:
LongYin:

子爵府

我係藥房買$136 一包 84片,
超市果d 係一包54片,就算$190 兩包,
都係貴過藥房買。
我都有買pampers呀!但發覺百佳做特價仲平,百佳做特價$190兩pack!

大宅

LongYin 寫道:
我係藥房買$136 一包 84片,
超市果d 係一包54片,就算$190 兩包,
都係貴過藥房買。[quote]
[/quote]

不過始終都係藥房買平既!
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

LongYin 寫道:
有... 到而家俾左兩次佢飲,一次係三個幾月大,
一次係剛剛放完年假後。[quote]
LongYin:
[/quote]

點解你隔咁疏先比一次佢飲?
寶貝彤彤及欣欣 !

子爵府

平時好定時咁兩日一次大大,又唔係all 得好辛苦,
米無俾佢飲囉,果兩次都係因為三日先有大大,又見佢all 得辛苦,
咁米煲俾佢飲囉,唔一定要規定2個weeks 一次,
有需要先俾,但係唔好太密,因為開奶茶有輕瀉,
飲得多會令腸胃太依賴。

子爵府

只要你搵到間信得過既藥房,奶粉/尿片真係平好多,
好似我買A+ 1號,藥房平廿幾蚊一罐。

翡翠宮

好媽媽勳章

講開尿便.... 今朝泡菜漏到床濕哂.......
用緊 huggie L, 可能佢腰位高, 就泡菜個肥肚腩, 所以脾位鬆少少, 搞成咁..............

子爵府

jolo,
脾位緊要過腰位,睇黎你要換過隻用住先。
jolo 寫道:
講開尿便.... 今朝泡菜漏到床濕哂.......
用緊 huggie L, 可能佢腰位高, 就泡菜個肥肚腩, 所以脾位鬆少少, 搞成咁..............

大宅

LongYin 寫道:
平時好定時咁兩日一次大大,又唔係all 得好辛苦,
米無俾佢飲囉,果兩次都係因為三日先有大大,又見佢all 得辛苦,
咁米煲俾佢飲囉,唔一定要規定2個weeks 一次,
有需要先俾,但係唔好太密,因為開奶茶有輕瀉,
飲得多會令腸胃太依賴。[quote]
[/quote]

呵得辛苦!
係唔係好似上次黎我度,佢呵到......
我前幾日整理番彤彤d video,睇番上次朗言同世然係我屋企呵ng ng個樣.....
寶貝彤彤及欣欣 !

子爵府

lunch time~~~~~
一陣傾過。

大宅

LongYin 寫道:
只要你搵到間信得過既藥房,奶粉/尿片真係平好多,
好似我買A+ 1號,藥房平廿幾蚊一罐。 [quote]
[/quote]

平廿幾蚊一罐!
咁你埋慳唔少$$$$$囉!
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

我都係係藥房買尿片
pamper L $137有84片
huggies M$70有50片

我比開奶茶不是因為迪少all唔到c,而是我好似比太多野佢食,所以佢食濟左,夜晚

男爵府

好媽媽勳章

其實我更絶,就是沒買Pampers尿片,我只幫展消員,買了包濕紙巾,我肯定贈品比我比錢買的東西更貴•

男爵府

好媽媽勳章

講開尿片huggies,妳們知道嗎?只要入會huggies會寄張huggies特價卷,可一次和huggies訂最多兩箱huggies尿片(六包),是市面百佳的五折,一定最平,只要妳們找多幾個人用妳阿B入會,就可買到很多平huggies尿片•

男爵府

我知架
但佢無寄比我
我朋友有,但佢不用huggies,我無可能一個size訂咁多,你知迪少...好快就要換 :-(
衰仔奶粉又食得多,尿片又咁快換(愈大愈貴)

翡翠宮

好媽媽勳章

kitna,
我之前用 huggies m碼, 兩邊貼到最開, 個肚腩仔都好 cool, 同大脾位 cool, 咪用 L 囉.....
可能我要改用 pamper 一排先, 佢腰位低, 唔包肚仔, 應該會 fit d ...
我都係係藥房買 huggie L $70 ....得 50片...
好慘, L尿便好貴..... Pamper L , 一包 4X片(特柔), 一4X片(超薄), .......
求先及過惠康, 4X片(特柔) 190/2Packs, 5X片(超薄) 19x/2packs .....

首頁

尾頁

跳至