懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+Bewithufoever+於+12-08-07+

原帖由 Jerryann 於 12-08-08 發表
係呀99話唔識,但話幫我買薑,又教我點點點整,話有人上來都要請人食,但就無提我要食,C6話唔好整 ...
下?佢咁得意嘅?話唔識整但又係度教你點整?你咪理咁多啦,大住個肚咩都唔好理,買d比自己補身咪算lor,佢要派佢自己會搞架啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+Jerryann+於+12-08-08+發表係

原帖由 Bewithufoever 於 12-08-08 發表
下?佢咁得意嘅?話唔識整但又係度教你點整?你咪理咁多啦,大住個肚咩都唔好理,買d比自己補身咪算lor,佢 ...
係吖,我下個月生得啦,諗諗下都費事理佢

別墅

回覆:薑醋應該女家整,男家整,定係冇分?

傳統係男家整,但我奶奶年紀大,我無諗過要佢整,但老一輩傳統思想,奶奶封咗二千蚊利是比我轉交媽咪,好鬼可愛!不過第二胎連我媽咪都唔想整,咁咪買現成囉,何必要老人家辛苦呢!比多個選擇大家,紅磡有間叫明德醬園,代客煲薑醋,可以安排送貨,免煩!我覺得好有屋企煲嘅味道,唔錯!

別墅

引用:傳統係男家整,但我奶奶年紀大,我無諗過要

原帖由 anniekw 於 12-08-08 發表
傳統係男家整,但我奶奶年紀大,我無諗過要佢整,但老一輩傳統思想,奶奶封咗二千蚊利是比我轉交媽咪,好鬼 ...
請問呢間收幾錢?有冇多d資料呀?
我都諗住出面訂,唔好搞d老人家...
thanks!

別墅

回覆:薑醋應該女家整,男家整,定係冇分?

我舊年訂,好似$65/斤(唔知有無記錯),我買咗兩大樽,千零蚊免煩!電話你問1083啦,搵唔到先PM我啦。我覺得好味過八珍,但佢無加防腐,要雪或者要日日煲吓佢。

男爵府

丁丁aunty 發表於 12-8-8 14:38
理鬼得佢, 佢唔識唔派唔緊要, 最緊要唔好無啦啦又話想食想要走o黎R你媽媽煲果o的.....
...

C6 已同我講, 佢阿媽中意食, 問我可唔可煲的時間, 預少少比99食

99強調佢唔識係因為, 佢果陣時早產, 一早入了醫院, 有人幫佢煲(佢姑9). 今日佢都做咗人99啦, 又退咗休冇嘢做, 我覺得... 佢真係

子爵府

男家有男家整,女家有女家整

我呀媽自己派就自己整, 女家既親戚朋友, 包括我既同事朋友
99派嘅就佢自己整,男家既親戚朋友, 包括C6既同事朋友
各顧各, 唔洗煩。。。。

首頁

尾頁

跳至