美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 2)

mummy,

好靚ar
但我比較保守, 應該唔多襯我 :lol:
你係唔係次次都有增長?
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

靚mummy
本來我整紅色花果次又係想整呢個花架
hahaha..

大宅

朗軒媽媽 寫道:
~ioi~

你去咗邊呀, 我地等你開新一頁等到過晒2000 好耐呀, 所以我地唔等你 開咗 part 2.

你近況如何, 仲有無玩gel/水晶甲

你點都要講吓個近況黎聽聽呀

All:
Sorry 呀!我有睇你哋o架!我而家都半放棄la,
多數比人整,因為如果我自己整呢,兩三日又會覺得唔靚,
又再整過,次次都整到三更半夜,
攰到死死下,又唔可以整整下唔整喎!
所以咪比人整舒舒服服囉 !

大宅

呢d就叫做物似主人形呀 我個人圓, 咁做手甲就更係圓d 飽滿d 好睇啦. 做到長瀨瀨, 都唔似我

但我就覺得比上兩次進步咗. 進步係手工, 時間就差d, 要再控制吓.

Mummy 寫道:
朗軒媽媽,

好奇怪一樣野, 點解你整自己會整到咁肥, 整人地隻手又可以修長d? 不過佢整得長, 你整得短, 所以睇上去修長D。 但呢個Look都好過癮喎, 但黑色線條好似幼番d會好睇d, 不過你個friend都幾激喎, 接受到呢d花款。

男爵府

畀面勳章

Thank you, Mummy
我諗我要買個電磨.
Mummy 寫道:
我傻左走番去part 1...

smalle,

你甲床位點解要上紅色既? 指甲油定Gel? 甲面頭粒粒突突喎, 磨得唔夠平滑喎。*唔好怪我太直接

有時甲書上面既款太誇張, 好多都係做上甲片, 好難預計上左真手會係點, 真係齋睇就幾靚, 不過你敢嘗試都係一件好事。

susana,

我頭先又睇番你d相, 你d甲型磨得太圓啦, 下次可以方番d喎, 記住唔好渣丕個磨呀~~ :wink:

男爵府

smalle,

其實都唔一定要電磨先至磨得好的, 好多時學甲都係用磨板架渣, 你果個係Gel定水晶?
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

伯爵府

mummy,

thank you ar~
係第二次整 26/2 整果對手囉!整左八個鐘果對
high point 呢...我拉高左..磨下磨下又平左 :-(
連自己d真甲本來谷谷地都磨平埋 :-( 好慘啊 !
唔敢咁快搞佢住呀, d 甲瘀左
老公琴晚串我 , 話我咁磨法好快無晒d甲

複式洋房

朗軒媽:

唔該有D
[

大宅

好似二人同行減一千掛, 我都唔係咁清楚[quote]
Julialau 寫道:
朗軒媽:

唔該有D

男爵府

mcmug,

你唔好成日拆甲呀, 咁攪法真係會傷架, 你隔兩個星期先攪啦, 兩個星期內手痕想整的話咪搵人比你整囉, 幫人整係唔同自己整的, 自己整會耐d架, 幫人整會快手d。

all,

thank you! 其實黑色指甲油雖然唔係個個受, 但黑色上面畫任何顏色既野都會好出。 有d彩繪顏料既顏色例如紫色, 畫上natrual 甲上根唔出唔到, 但油完黑色指甲對手都寧捨白淨D之外 :mrgreen: , 連呢d色都會好起眼 (例如我套甲片Demo "玫瑰﹒花" 就係例子 , 因為對比強烈嘛。

vivien,

我好多時都有拆甲再做, 做到好長忝! :mrgreen:

複式洋房

HIHI~~

原來開左part2呀 ? 唔怪得知果邊冇人啦 ..... 我e+先知 ...

今日有邊個上左Creation Nail Professional睇demo呀 ? 我同cammy結果都放左飛機 hehe ...我以為2點開始 , 點知上到去原來4點先開始 , 大那那兩點鍾點等呀 ... 結果冇去lu ... 那個去左睇呀 ? 報導下咩情況啦~~

大宅

Mummy,

我係路經入黎睇下架, 想問下你d甲係咪全部都係自己幫自己整架?

男爵府

isabel_ching
我去左呀, 都係睇示範, sale下d course同products, 不過d course好抵law, 送番d products, 搞到我都想學噴槍

學左佢話獨門的上gel方法, z型咁上gel, 我下次整甲時會試下好唔好 佢下個月都仲有demo, 你地可以再上, 好似同今次唔同, 係彩繪....

我個人覺得mandy佢地整出來個d甲靚d, 我上個月中去試個隻demo, 到而家都仲好靚, 我都唔捨得拆, 仲好come咁
堯堯網站Part IIDec 18, 2004 2.43 kgJan 19, 2005 3.53 kgFeb 22, 2005 4.75 kgApr 02, 2005 5.90 kg (連衫)Apr 22, 2005 6.12 kgMay 30, 2005 7.00 kg (連衫)Jun 30, 2005 7.50 kg (連衫) 70cm長Aug 01, 2005 7.60 kg (連衫)

洋房

Mummy,
我都係好鍾意正甲,話就話已經學左2年, 但係因為我現在份工好長時間困身,日日OT到好夜.浪費左冇掂好久.但近排因我有2位好朋友都結婚要幫她們正就好努力地練習.覺得退步左好多.
其實自己都好想去學多d,例如3D花,民間彩繒.見到你"自家甲"相片好靚,真的剌激我一定要快D去學. 我想請問你去邊間學? 星期六/日有冇班呀,因我WEEKDAY一定唔得. 可以PM一些資料給我嗎?謝謝您呵!

男爵府

yyvonne,

有d係我自己, 一隻手果d咪我自己囉, 雙手果d全部都係我幫人整既。

kitsiu,

畫花果d, 係相簿裡面有d花係惠林行mandy果度一個叫阿Dean既trainer教既, 佢畫花好勁, 我學完之後都有係咁練架... 其實呢個topic入面有兩位都係同我一齊學的, 但佢地就少畫d咁解。 至於3D雕花, 我飛去台北一間幾出名既學校度學的, 佢o係台北既地位等如香港既惠林行, 又係學完返黎又係要練餐飽, 就算到而家都未及我老師一半呢! 佢真係好鬼勁架!! 以前我未學甲未學雕花時, 都以為睇書就得, 或者睇人做下就得, 其實係唔得既, 真係好多竅門既野書根本冇講, 因為呢d係要比錢學, 咁容易的話人地都唔會收咁貴啦。 但如果你冇時間平時做多d, 根本真係比你去邊度學都冇用架喎, 學唔係問題, 勤練習先至係最緊要架!

大宅

LuLuBB ,

學噴槍course幾錢? d材料都好似唔平喔

男爵府

嵐嵐媽咪
我都無問幾多$, 因為佢成日都介紹全科, 我又趕住走, 所以我同佢講會再打電話去問detail d, 不過我都仲未打去問 你都有興趣呀

我其實想問多幾間school d information先決定學唔學, 因為我d基本工都唔係幾好, 而家都仲練習緊 :-(
堯堯網站Part IIDec 18, 2004 2.43 kgJan 19, 2005 3.53 kgFeb 22, 2005 4.75 kgApr 02, 2005 5.90 kg (連衫)Apr 22, 2005 6.12 kgMay 30, 2005 7.00 kg (連衫)Jun 30, 2005 7.50 kg (連衫) 70cm長Aug 01, 2005 7.60 kg (連衫)

別墅

咁多位靚媽

我都想學呀!

你地係邊度學架?

要幾多錢架?

Thank you very much!!

男爵府

噴槍我都想學好耐, 但諗起個泵就...... :-x 因為太巨型..... 顏料每次用1至2滴, 1樽唔知幾時先用完. 不過噴出黎既野又真係幾靚囉, 好幻好soft, 畫都畫唔到咁soft就真。

男爵府

Mummy
我都因為見到噴槍d feel好靚, 所以有d想學, but我d基礎都仲唔係咁好, 都係練多d先算la

首頁

尾頁

跳至