親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

樓主, 我去過長鹿嘅網站,睇過嗰度嘅地圖,好似好大咁,想問問如果同海洋公園或者Disneyland 比,邊個大啲? 大/細幾多呢? 我諗應該去三天還是兩天已夠。

伯爵府

回覆 dawnhu 的帖子

個樂園系一個大圓形咁行,如果要每種機動遊戲都玩平日雖然冇咩人但都可玩一日.細過海洋公園好多,但機動多好多咁你明啦.
一晚就要搭早船去,去到即去樂園玩,六點樂園收擋.可吃飯後游水,第二日樂園九點開,吾夠喉可再去玩,玩夠可搭五點船返香港但要四點坐車出去.

禁止發言

大宅

多唔多大陸人去玩?

伯爵府

我平日去,人流不算多,酒店那邊都清靜,樂園不用排隊,大陸本地都有,有d系大學生系度畢業住,其他一家大細.

複式洋房

回覆:chrischeung 的帖子

我本人就未去過長隆, 但長鹿由他們未有機動和動物園開始都去了兩次了! 我認為那裡環境很好, 最重要是玩機動時唔使同人迫。機動很適合年紀小的朋友人仔。動物園也很大呀! 我聽有些媽媽話, 平日的房價是有折扣的。我仔人仔超級like呀! 時時問我幾時再去。。。

[

伯爵府

回覆 pigpig129 的帖子

長隆我去了四次都好好玩,但價錢每次去都加價不少,實在覺得不值.
本人覺得酒店長鹿比 較好住好多.丰景又靚,酒店都好過長隆,而價錢系平一半有多,真超值

大宅

引用:回覆+pigpig129+的帖子 長隆我去了四次都

原帖由 chrischeung 於 12-08-12 發表

長隆我去了四次都好好玩,但價錢每次去都加價不少,實在覺得不值.
從圖片看,請問那裡設施會否頗殘舊?是否只可由水路搭船去?tks

伯爵府

不算太舊,塲地乾淨,酒店區清靜。其實佢起好几年,有d重起緊

複式洋房

回覆:bbkh 的帖子

房區真的很清淨, 我最欣賞的時在晚上某時段起, 他們會設置護衛更站在住宿區路口, 防止白撞。機動遊戲又不算太殘, 太舊。地方比較集中但又有不同遊樂設施, 還有動物園和4D影院。近期好似他們還在興建水上世界。唔知開了未呢? 我很推薦這地方給一家大少。最後, 不得不提還可以租用農家廚房煮餐飯tim...讚! 讚! 讚!

[

複式洋房

不是只能坐船, 步行回房都可以。

[

大宅

謝謝回覆!

但我指是由香港出發去順德, 有陸路去嗎? eg. 經深圳 . 只得水路坐船?要幾耐至到.

複式洋房

哦! 我唔係好清楚有冇車去順德。。。我兩次都係坐船到順德港再在碼頭坐農莊包車前往那裡。

[

複式洋房

引用:哦!++我唔係好清楚有冇車去順德。。。我兩

原帖由 pigpig129 於 12-08-13 發表
哦! 我唔係好清楚有冇車去順德。。。我兩次都係坐船到順德港再在碼頭坐農莊包車前往那裡。

...
船程約2小時15分。車程20-30分鐘。我覺得都可以接受。我在香港的旅行社買套票, 所以包來回船票, 來回專車和湖景水上屋。

[

伯爵府

水上樂園系米會起系樂園隔離呢?我見有個好大的地洞,而家整緊,好祈待整好.吾知几時會整好.如果整好住夠三晚

伯爵府

回覆 bbkh 的帖子

我見村出面有個地鐡站,吾知系咩站.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

pigpig129 發表於 12-8-13 20:47
船程約2小時15分。車程20-30分鐘。我覺得都可以接受。我在香港的旅行社買套票, 所以包來回船票, 來回專車和 ...

見個網站介紹, 來回專車是否每位收 30人仔/位?

複式洋房

回覆:chrischeung 的帖子

我都見到個站, 但我都唔知道去邊到呀! 不過在第一次住時, 我們坐過他們員工上, 下班的車輛到順德市步行街行。回程坐的士回農莊都是RMB30元左右。但最近這次就沒有了! 水上樂園應該是在農莊內的。。。

[

複式洋房

回覆:小虎與點點 的帖子

如果你在香港旅行社買套票, 他們是會包2位來回專車的。我們一家三口去, 我就另買一張來回船票和加一位專車接送給仔仔。

小虎與點點  明白晒   發表於 12-8-14 09:30
[

伯爵府

樓主,係未只得你講嗰間旅行社有套票賣?(我睇過其他,好多都無)
3歲半小朋友適合玩那些機動遊戲嗎?
另外,由湖景套房去泳池/溫泉,有多遠呢?

首頁
12345...10

尾頁

跳至