婦女醫護

跳至

首頁
12345...20

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

大宅

引用:醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫左

原帖由 kittymi 於 12-08-10 發表
醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫左3年都唔好陰道炎/念珠菌, 仲間中有尿道炎...
救命呀!!!
其間中醫 ...
咁有無捉c6一齊睇醫生呀!佢都要食藥!同埋醫治期間要停止所有性生活!如果唔係十年都唔會好!

男爵府

回覆 plumtree 的帖子

我都試過3個月冇行埋一樣發=.=睇過好多個中醫,都醫唔好,但我就通常睇1-2個月,冇好轉就轉。
不斷睇中醫,西醫真係好貴,而家試緊順勢療法,唔知得唔得@@

咁請問你係邊睇好架? 睇左幾耐有好轉呀?

大宅

引用:回覆+plumtree+的帖子 我都試過3個月冇行

原帖由 kittymi 於 12-08-13 發表

我都試過3個月冇行埋一樣發=.=睇過好多個中醫,都醫唔好,但我就通常睇1-2個月,冇 ...
首先妳c6有無一齊食藥呀!如無既話,佢會不斷傳番啲菌比妳,因為無論佢既包皮,佢既粘液都已有細菌,但呢啲菌唔會傷害或令男士發炎,所以妳要叫佢一齊醫,如佢唔肯去,妳同醫生講配埋c6份藥就得,食哂成個療程,就一定會好番,去普通診所,幾百蚊攪掂!之後先食靈芝膠囊增強免疫力!放心!我做醫護行業的!

公爵府

引用:醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫左

原帖由 kittymi 於 12-08-10 發表
醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫唔好...醫左3年都唔好陰道炎/念珠菌, 仲間中有尿道炎...
救命呀!!!
其間中醫 ...
試下多食乳酪和益力多

複式洋房

身體不好,養好身體,抵抗力高自然就好了。太瘦的人要吃好點,我以前就是。現在好了。

子爵府

我之前搵到個根源,就係我食太多甜嘢,同埋肉類,自從我迫自己食番多啲菜後就好好多

子爵府

回覆 kittymi 的帖子

其實有時食藥過多,尤其是抗生素[我試過手術後食左一排抗生素後]或精神緊張都會架,我那時是這樣做,你睇吓得唔得。
1.每次如厠後徹底清洗,用清水,最好用凍水,因冰涼感會止痕,不要用有任何有消毒劑成份的水。如環境不許可用濕紙巾,都是沒有消毒劑成份。
2. 盡量不要穿褲子,尤其牛仔褲一定不能穿。
3, 改用全棉衛生巾及護墊,勤換,每次要重復用第一點方法清潔。
4. 用藥不能超過醫生指定次數。
5. 改用純潔無味的紙巾,一定不可用薄荷味,這味最刺激下陰。

我好番之後得出以下見解:
下陰本來就是有細菌的,那些菌是保護下陰用途,但因我們有病便生了有毒的病菌,又或用了太多消毒劑去清潔下陰,使有用的細菌死晒,便會被毒菌入侵。

大宅

kittymi 發表於 12-8-13 20:07

我都試過3個月冇行埋一樣發=.=睇過好多個中醫,都醫唔好,但我就通常睇1-2個月,冇 ...
hi i using this method also 順勢療法。好左^^

男爵府

回覆 YYQQ 的帖子

請問用了多久順勢療法,才好了?你是食什麽產品? 治療師是?

男爵府

回覆 yl88 的帖子

試過,沒用

男爵府

回覆 arsenalbi 的帖子

但係,我唔想再睇西醫了。咁易好,我就唔洗睇3年都唔好!

男爵府

回覆 kyobi 的帖子

冇架

大宅

引用:回覆+arsenalbi+的帖子 但係,我唔想再睇

原帖由 kittymi 於 12-08-14 發表
回覆 arsenalbi 的帖子

但係,我唔想再睇西醫了。咁易好,我就唔洗睇3年都唔好!
3年嚟是不是睇同一個醫生呢?

男爵府

陪月勳章

不如你轉醫生啦, 其實試左咁耐唔得, 你有無其他唔舒服?
例如: 腹痛... 會唔會係盤腔炎 唔知道?

男爵府

3年係睇轉過,睇過好多醫生><
有西醫(包括私家,專科,政府)同中醫。。。
都攪唔掂,又痕又痛成日好忟憎就嚟攪到抑鬱=.=

個肚冇痛,檢討過子宮頸都冇事,就係醫唔好

大宅

kittymi 發表於 12-8-14 17:52
回覆 YYQQ 的帖子

請問用了多久順勢療法,才好了?你是食什麽產品? 治療師是?
嗨! 我是時常有白帶所以不舒服。用了順勢療法一年。產品有perfect,camu2. 還有一些個人每個人不同。 治療師Jovi

男爵府

回覆 YYQQ 的帖子

要1年才好? 好耐@@

大宅

回覆:kittymi 的帖子

唔好意思,我想問你念珠菌有咩症狀,我食完藥,塞完藥,冇痕,但而加有黃色分泌流出,同時經期又遲左。好困擾。

大宅

kittymi 發表於 12-8-15 12:32
回覆 YYQQ 的帖子

要1年才好? 好耐@@我是說我用順勢一年不過這個菌用了不用一個月應該個個人不同。你誤會啦……

首頁
12345...20

尾頁

跳至