母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

陪月勳章

引用:我昨日去都有,+姑娘話係母乳推廣週喎

原帖由 kenniswsyip 於 12-08-14 發表
我昨日去都有, 姑娘話係母乳推廣週喎
我今日去冇俾我呀。 我見佢地好忙所以冇特別問姑娘

別墅

回覆:maggie625 的帖子

我打去將軍澳母嬰健康院,佢話無呢d嘢喎!!!

大宅

我今曰去屯門健康院檢查,問姑娘,佢送咗比我,好開心

別墅

6號去TKO, 都有送, 都係紫色架, 好開心餵左六個半月

珍珠宮

引用:我打去將軍澳母嬰健康院,佢話無呢d嘢喎!

原帖由 tszchui 於 12-08-14 發表
我打去將軍澳母嬰健康院,佢話無呢d嘢喎!!!
真係有,唔通送晒

珍珠宮

引用:6號去TKO,+都有送,+都係紫色架,+好開心餵左

原帖由 cannyuen 於 12-08-14 發表
6號去TKO, 都有送, 都係紫色架, 好開心餵左六個半月
加油!

珍珠宮

引用:我今曰去屯門健康院檢查,問姑娘,佢送咗比我

原帖由 polaris7709 於 12-08-14 發表
我今曰去屯門健康院檢查,問姑娘,佢送咗比我,好開心
係一個好鼓舞!

珍珠宮

引用:多謝樓主報料呀。 今日6個月針,做評估果個

原帖由 Hyda 於 12-08-13 發表
多謝樓主報料呀。
今日6個月針,做評估果個姑娘知我餵人奶都冇主動比我。佢好認真少少惡果種所以我都唔敢問 ...
加油呀

珍珠宮

引用:Quote:Hyda+發表於+12-8-13+13:04+唔使餵住

原帖由 bb鼠 於 12-08-13 發表
我星期六去,姑娘問有冇食糊仔,我話食兩口就頂出來,諗住幾日後再試,佢又話我囝已經足六個月太遲!?
叫 ...
我都係六個月先引入固體食物開頭食兩三啖餬仔,慢慢先識食

珍珠宮

引用:你條巾好靚,好有紀念價值。18個月大時去打

原帖由 day_day 於 12-08-12 發表
你條巾好靚,好有紀念價值。18個月大時去打針姑娘都冇比我,我同佢講仍早晚餵緊,姑娘都冇讚我。BB而家20個 ...
可能我同媽咪去,咁姑娘怕啲老人家唔支持咪讚多兩句

大宅

回覆:吉蒂小豬 的帖子

我b四個月今日去粉嶺健康院,我要主動問姑娘先比,佢話淨係今個禮拜先有,係紫色,好靚,好有紀念價值,唔捨得用。

別墅

回覆 吉蒂小豬 的帖子

加油!餵人奶真系有瘾架, 宜家目標系一歲!

伯爵府

好媽媽勳章

吉蒂小豬 發表於 12-8-14 17:39
我都係六個月先引入固體食物開頭食兩三啖餬仔,慢慢先識食

食奶前半個鍾食,食到哇哇叫,好以同佢打交咁,咁係咪即係唔鍾意?

珍珠宮

引用:Quote:吉蒂小豬+發表於+12-8-14+17:39+我都

原帖由 bb鼠 於 12-08-15 發表
食奶前半個鍾食,食到哇哇叫,好以同佢打交咁,咁係咪即係唔鍾意?
未必唔鍾意,可能係唔慣個texture,要慢慢試,加油!開頭試食固體簡直係挑戰EQ極限

男爵府

~_~ 昨日返去無。可能派晒。
我有講係我全人奶媽, 仲話我亞B食得好。

男爵府

玩具勳章

引用:Quote:吉蒂小豬+發表於+12-8-14+17:39+我都

原帖由 bb鼠 於 12-08-15 發表
我仔仔初初都係咁食左幾啖就喊仲要大喊,扭食奶,我都冇佢辦法。唯有俾左奶佢食再食番粥,佢又肯食。之後每日食多少少。而家佢可以食完粥唔扭了,我會讚佢叻叻,一個鐘後奬佢埋身食,不過佢都飽飽地,飲三四分鐘就唔要了。

複式洋房

吉蒂小豬 發表於 12-8-10 12:14
今日同囡囡去健康院,問開飲食,姑娘知我餵人奶送咗條披肩,話8月開始送比人奶媽作鼓勵 ...

HIHI kitty 我地之前見過架喇, 唔知你記唔記得? 你幫我order配件架

果時我仲係啱啱餵人奶冇耐, 而你就好似已經餵咗8-10個月喥. 不經不覺大家都餵咗一段時間, 我個仔而家啱啱一歲, 返健康完打針時姑娘都送咗條紫色披肩比我呀

大家一齊加油啦

大宅

引用:Quote:day_day+發表於+12-8-12+22:10+你條

原帖由 bb鼠 於 12-08-13 發表
我都冇人讚呀,凈係問我bb有咩嘢,我話冇只係食奶曳d要瞓住食,跟住佢話咁咪唔好囉,好容易會太肥。
你好 ...
其實餵耐咗就唔捨得停,囝囝仍很熱愛飲我D奶。
你都加油呀!

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆:健康院有披肩送

今日去完,真係要問先有,佢話係上星期派,都係紫色,不過正苦真係好cheap,d料係100%acrylic ,即係膠,唔好話wool呀,你俾棉、混紡我都好呀,呢d野唔好話小朋友,大人用都敏感:;pppp:

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 cannyuen 的帖子

完全同意,每晚放工返來見到BB都會唔捨得停餵,結果我要自動延長餵奶目標。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊