親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

想同歲半BB去臺灣

太太成2,3年無去旅行,現想同歲半BB去臺灣玩3日2晚,究竟自己去好d,定跟團好d?同埋吾知歲半BB可否申請落地簽証?麻煩請大家比d意見。

大宅

Re: 想同歲半BB去臺灣

一定係自由行啦,d時間可以自己控制,唔駛下下比人好似"吹命扶"咁啦. 而且台灣d交通好方便,去一個地方都唔係話好困難車. 不過簽證你最好打去問清潔

伯爵府

好媽媽勳章

BB係hk出世就可落地簽

子爵府

點解要問清潔
smallping 寫道:
不過簽證你最好打去問清潔

子爵府

我都覺得BB太細個自由行會方便同舒服d, 我仔都成六

洋房

明白,但我第一次去Taiwan,同埋第一次全家去旅行,如果自由行,點都會有少少擔心,就連去臺北好定去高雄好都未知。怕安排得吾好,浪費咗個假期。
重有,太太聽聞臺灣有好多書店,價錢好平,吾知各位知吾知那里有得買Disney World family,因為香港買實在太貴。 :lol:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

WaisumBB 寫道:
明白,但我第一次去Taiwan,同埋第一次全家去旅行,如果自由行,點都會有少少擔心,就連去臺北好定去高雄好都未知。怕安排得吾好,浪費咗個假期。
重有,太太聽聞臺灣有好多書店,價錢好平,吾知各位知吾知那里有得買Disney World family,因為香港買實在太貴。 :lol:

去台灣自由行好方便,書店係捷運(地鐵)都有,有個網(旅遊人生)你上去搵資料,我舊年都係係個網搵資料 PLAN 行程。

首頁

尾頁

跳至