網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

受到警告
333s 發表於 12-8-14 16:27
agreed. 你/ 其它好心人, 在分享時, 有寫... 好 & 坏.
我自己有此需要, 又適合我... 理得佢是否打手.

知唔知乜嘢叫做「以小人之心度君子之腹」呀?其實我都唔想用咁負面而且唔客氣的稱呼來形容某些人的,不如你教我好了!但我真係頂唔順某些人自己對這論壇從不建樹不特只個喎,但一見就係話人好點點點的喎,就算,就算人哋真係打手又點唶?唔通佢會少咁忽肉架?咁眼冤嘅咪督盲自己雙眼咁咪冇眼屎乾淨盲囉,又冇人用鎗指住佢暈精迫佢click入去睇嘅,係咪?學咩嘢人做明眼人吖!

象牙宮

麥豬豬 發表於 12-8-14 20:18
知唔知乜嘢叫做「以小人之心度君子之腹」呀?其實我都唔想用咁負面而且唔客氣的稱呼來形容某些人的,不如你 ...
麥豬豬 是性情中人... 我很喜歡交上性情中人的朋友仔.
(本人對 三頓 並非存有惡意的)

-----------------------------------------

由感而發, BK 論壇, 有一些人不建樹不特止. 但一見不合自己就係話人點點點的喎... 淘宝交流, 还算難得清靜, 理性的一群.

世界上所有的事, 應由不同角度來看, 學習多角度思考,為思想增值。

「不要建立在單一項目上,人的價值是多方面不僅在學業/事業,還有與親友關係、興趣等。即使某方面做得不好,仍無損你的價值」

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

和氣生財吧

重覆推薦, 可能係真心覺得好, 又可能係收錢做野. 點都好, 呢度係一個平台.

好野, 係經得起考驗的.

覺得某D人煩, 覺得某D POST 係廣告, 覺得某D人亂咁教人, 就自動忽略囉.

我其實好歡迎pm的.  

禁止訪問

引用:Quote:BforGirl+發表於+12-8-13+14:37+link

侯爵府

psr1 發表於 12-8-14 21:45
和氣生財吧

重覆推薦, 可能係真心覺得好, 又可能係收錢做野. 點都好, 呢度係一個平台.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:和氣生財吧重覆推薦,+可能係真心覺得好,+又

原帖由 psr1 於 12-08-14 發表
和氣生財吧

我好和氣架,又冇燥,又冇惡屎能登係咪,所以呢句你比錯我喎

典解茅lala又要禾千名

水晶宮

引用:Quote:原帖由+三順+於+12-08-13+發表看看就

原帖由 bo_chau 於 12-08-14 發表
我都蠢,有無提示
唔係化,咪講笑啦

侯爵府

引用:Quote:BforGirl 發表於 12-8-13 14:37 link

原帖由 三順 於 12-08-13 發表
看看就會知道
唔明???

kckammy

伯爵府

回覆:好心d打手唔好日日出post啦

早2日我開post講,有位打手即刻入post blah blah blah啦
其實真係好明顯

侯爵府

本來今日搬, 打風要改聽日, 攪到我擔心到訓唔著一早起身又上BK爬文, 見到呢個post最新留言, 真係忍唔住寫長d答下喇.

mikako你之前果個post其實好似得我, 麥豬豬同333s覆過, 唔通你話我係打手?

我上左黎幾年淘到三鑽, 用過ge集運何生/丁玲, 甚至未用過ge波仔我都撐過, 都郊來跟JM轉左用新果間香港人開ge, 撞岩要搬屋多左特別野買有特別發貨要求, 又確實出多左類似有關ge post同大家分享, 唔通我做打手做到俾人高薪挖角跳左槽?

好多JM都知我之前同大家一齊買過BB衫, YBCR, 美語, 按摩帶, 按摩枕, 好多好多野. 有時佢地唔識用支付寶我重俾埋錢先, 又要抽時間攞去地鐵俾佢地或者上我舊公司攞, 我一毫子都無賺過, 好似我咁抵得"諗"出錢出力出時間, 真心上BK分享同幫JM, 如果咁都俾人誤會都幾心淡.........

伯爵府

好媽媽勳章

Obe2009 發表於 12-8-17 08:36
本來今日搬, 打風要改聽日, 攪到我擔心到訓唔著一早起身又上BK爬文, 見到呢個post最新留言, 真係忍唔住寫長 ...
都係呢區認識妳兩、三年了 可能妳比較熱心覆帖先比其他人有錯覺 唔洗心淡 公道自在人心 take it easy

大宅

點區分邊個係打手

水晶宮

mikako1205 發表於 12-8-17 03:37
早2日我開post講,有位打手即刻入post blah blah blah啦
其實真係好明顯

唔洗講,收pm,有料比你

子爵府

有個佛偈,大致上話你內心係乜嘢人,睇到人哋就係乜嘢人,現代心理學亦有類近的潛意識論,充滿負能量的人睇到嘅都係負面的,睇嚟這theory有點根兜喎!

侯爵府

BforGirl 發表於 12-8-17 10:21
都係呢區認識妳兩、三年了 可能妳比較熱心覆帖先比其他人有錯覺 唔洗心淡 公道自在人心 take it easy :funn ...

多謝你十卜, 話啫,我呢個傻婆咁多年黎都係咁熱心ga,唔會真係心淡消失ge,上得黎BK隔空傾計耐左大家都變左朋友,大家放長雙眼慢慢睇,日久見人心.

大宅

三順 發表於 12-8-17 12:41
唔洗講,收pm,有料比你

男爵府

BK Milk勳章

其實我都唔明

大宅

我d fd都話有打手, 佢地成日話你自然會feel到...
但係我仲未參透到....

侯爵府

畀面勳章

引用:講完又講,每次回post又講,借d意又講,明

原帖由 三順 於 12-08-13 發表
講完又講,每次回post又講,借d意又講,明眼人一睇就知
三順,爬唔哂,有冇得開估?

水晶宮

引用:Quote:原帖由+三順+於+12-08-13+發表講完又

原帖由 PAYESI 於 12-08-18 發表
三順,爬唔哂,有冇得開估?
你想開邊瓣先

首頁

尾頁

跳至